BBCode's [url] goed maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Matshofman

matshofman

05/01/2008 14:04:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met BBcodes maken voor mijn toekomstige nieuwssysteem maar
het wil me niet lukken met de en de . Kan iemand mij helpen?

het staat hier online: http://dsplanet.nl/add/test.php
Ik heb tot nu toe dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
    
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    
    function
InsertBBCode($text){
            

            $text = stripslashes($text);
            $text = htmlspecialchars($text);
            $text = str_replace("\n", "<br>", $text);
            $text = str_replace("[b]", "<b>", $text);
            $text = str_replace("[/b]", "</b>", $text);
            $text = str_replace("[i]", "<i>", $text);
            $text = str_replace("[/i]", "</i>", $text);
            $text = str_replace("[u]", "<u>", $text);
            $text = str_replace("[/u]", "</u>", $text);
            $text = str_replace("[quote]", "<blockquote>", $text);
            $text = str_replace("[/quote]", "</blockquote>", $text);
            $text = str_replace("[img]", "<img src='", $text);
            $text = str_replace("[/img]", "' alt=''>", $text);
            $text = str_replace("[url=", "<a href='", $text);
            $text = str_replace("]]", "' target='_blank'>", $text);
            $text = str_replace("[/url]", "</a>", $text);
            $text = str_replace("", "<br>", $text);
            

            return $text;

        }


        echo(InsertBBCode($_POST["bericht"]));

    }



?>


<br><br><br>
<form method='post'action='test.php'>
<textarea cols="55" rows="10" name="bericht">
[b]Test[/b] [i]1 2 3[/i]

[url=http://dsplanet.nl]Link 1[/url]

[url]http://dsplanet.nl[/url]
        
</textarea>
<input type='submit' value='Post'></form>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Matshofman
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:08:26
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/01/2008 14:14:00
Quote Anchor link
De URL zul je echt moet een preg_replace() op moeten lossen. Maar waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden, er zijn genoeg ubb parsers te vinden. Ook hier op phphulp ;-)
 

05/01/2008 14:26:00
Quote Anchor link
matshofman schreef op 05.01.2008 14:04:
Hallo,

Ik ben bezig met BBcodes maken voor mijn toekomstige nieuwssysteem maar
het wil me niet lukken met de en de . Kan iemand mij helpen?

het staat hier online: http://dsplanet.nl/add/test.php
Ik heb tot nu toe dit:
<code>

Meestal word er gebruik gemaakt van een regex, dan kan je niet in de knoop raken met url's enzo.
 
Matshofman

matshofman

05/01/2008 14:27:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 05.01.2008 14:14:
De URL zul je echt moet een preg_replace() op moeten lossen. Maar waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden, er zijn genoeg ubb parsers te vinden. Ook hier op phphulp ;-)


Het is nu gelukt (ik zocht hier op bbcode maar toen vond ik niets ;-))

Maar ik schrijf mijn meeste dingen het liefst zelf zodat ik het ook echt snap en dat ik er echt goed in wordt inplaats van alles overnemen.

in ieder geval bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door matshofman
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/01/2008 14:43:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.