Begin foto op volledig scherm, met kliks erin!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bjorn Hoogeveen

Bjorn Hoogeveen

15/11/2010 12:27:22
Quote Anchor link
Heey allemaal!

Ik maak voor twee mensen een website, maar zit met een probleem. Heb een simpele html pagina waarin een rand staat en daarin een plaatje. Dit plaatje wil ik op elke browser in volledig scherm zien (zit zou me nog wel lukken).... Maar dan, het probleem: in het plaatje 'hangen' een aantal spullen, waarop geklikt kan worden. Dit werkt met behulp van mapping (zie code voor duidelijkheid). Dit werkt met coördinaten, en kan dus niet groter of kleiner gemaakt worden: dan blijven de coördinaten dus hetzelfde. (momenteel is er 1 vak aanwezig, maar hier komen er nog meer). Is hier een oplossing voor??

Voorbeeld: sylensaar.nl

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<html>
    <head>

    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">

    </head>

    <body id="content">

        <DIV ALIGN=CENTER>
        <MAP NAME="map1">

        <AREA
           HREF="/e107_plugins/e107shop/products.php?cat=5" ALT="Stoelen" TITLE="Stoelen"
           SHAPE=RECT COORDS="260,15,310,130">
        </MAP>

        <IMG SRC="tree1.jpg"
           ALT="site map" BORDER=0
           USEMAP="#map1"><BR>

        </DIV>

    </body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:37:07
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

15/11/2010 12:49:52
Quote Anchor link
Vaste width & height, of flash. Trouwens......
Gewijzigd op 15/11/2010 12:50:25 door Dalando De Zuil
 
Bjorn Hoogeveen

Bjorn Hoogeveen

15/11/2010 12:55:29
Quote Anchor link
Eerm.. kan het plaatje wel op een vaste plek zetten zodat de coördinaten werken, maar het probleem dan is dat er gescrold moet worden indien je een kleiner scherm hebt, of je het plaatje erg klein zien indien je een groter scherm hebt. Dit wil ik dus juist voorkomen...

en thanks voor die link!!
 
Joakim Broden

Joakim Broden

15/11/2010 12:59:58
Quote Anchor link
Gewoon zorgen dat hij smaller is als 990 pixels, als je moet srcollen is het geen probleem dat is eenmaal zo bij een website, wil de gebruiker niet scrollen dan koopt hij wel een groter beeldscherm
 
Bjorn Hoogeveen

Bjorn Hoogeveen

15/11/2010 13:00:21
Quote Anchor link
Hmm... met andere woorden, geen oplossing voor?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

15/11/2010 13:13:26
Quote Anchor link
Jahwel maar ik vind het onnodig,

Dit is een mogelijke oplossing, kijken via javascript wat de resolutie is van het beeldscherm en aan de hand daarvan kijken hoeveel keer je iets moet vergroten en dan met javascript de coords weer aanpassen.
 
Bjorn Hoogeveen

Bjorn Hoogeveen

15/11/2010 13:16:15
Quote Anchor link
Probleem is ook dat ik het voor andere maken die het graag willen hebben, dus heb er zelf zeg maar weinig over te zeggen! Jammer genoeg zelf geen ervaring met javascript... zou het nuttig zijn dit te posten in het java-script forum? Of heeft het geen kans gezien ik geen kennis heb van java script?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.