beginnen met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kenny vw

kenny vw

16/10/2006 01:17:00
Quote Anchor link
hallo,

ik ben juist begonne met het leren van php , ik heb al enkelle programmat'jes wille schrijven met php maar het wil niet lukken.
normaal gezien mag dit niet fout zijn
bv :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 $getal1
= 2;
 $getal2 = 3;
 $resultaat = $getal1*$getal2;
 echo $getal1." vermenigvuldigt met ".$getal2.
" is ".$resultaat;
?>


dit heb ik in kladblok getypt en dan op mijn server geupload , maar als ik dit dan on line zie krijg ik gewoon dat te zien idpv: 2 vermenigvuldigt met 3 is 6 , dit is ook zo met de scripts die ik hierop vind.

ik doe waarschijnlijk iets heel dom , of juist niet .

hopelijk kan iemand van jullie mij helpe waarom het niet lukt

bij voorbaat dank ,
kennyvw
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 16:09:06
 
Kalle P

Kalle P

16/10/2006 01:41:00
Quote Anchor link
Apache en php staat op je pc?

edit:
of op je server? Wordt php ondersteund?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
Winston Smith

Winston Smith

16/10/2006 02:25:00
Quote Anchor link
Ook vrij belangrijk: sla je het bestand op als bestandsnaam.php en niet als bestandsnaam.txt (of wellicht: bestandsnaam.php.txt), omdat je het in kladblok schrijft.
 
Kalle P

Kalle P

16/10/2006 02:33:00
Quote Anchor link
Als dat geval is, dan moet je
opslaan als type op alle bestanden zetten.

En het bestand, bestandsnaam.php noemen.
 
Kenny vw

kenny vw

16/10/2006 13:37:00
Quote Anchor link
jaa!!!

bedank allemaal en vooral kalle

zalig,

grtzz kenny
 
Frank -

Frank -

16/10/2006 14:27:00
Quote Anchor link
Installeer een webserver op je eigen pc, dan kun je lokaal testen. Dat gaat 100x sneller dan iedere keer eerst de boel te moeten uploaden. Daarnaast kun je op je eigen pc nog eens fouten maken zonder dat je direct een webserver onderuit haalt waar ook anderen gebruik van maken.

Zie http://www.wampserver.com/en/
 
Kenny vw

kenny vw

16/10/2006 14:37:00
Quote Anchor link
ja ook bedankt maar dat had ik al


ik ben al enkelle maande bezig met webdesign maar wou nu gewoon een dynamischere website maken , doormiddel van php en mysql

mijn eige server is van xampp ook heel snel.

toch bedankt ,

kennyvw.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.