Beginnersfout met query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Omar M

Omar M

07/07/2008 20:53:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik ben nu bezig om een soort script te maken waar je je CD's kan toevoegen zo kan je makkelijk overzicht houden. De Toevoeg pagina doet het en de index ook dus het overzicht. Maar de verwijder pagina lukt me niet. Ik maak een fout met de radio button of met de variable $delb. Alleen ik kan niet vinden waar. Kan ieamnd mij helpen? Ik heb deze code al zo vaak gezien dat ik er gek van wordt!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

/**
* @author OmarM
* @copyright 2008
*/

mysql_connect("localhost", "root", "root" ) or die(mysql_error);
mysql_select_db("muziek");
$weergeven = "SELECT naam, info FROM cd";
$del = "DELETE FROM cd WHERE naam='$delb';";
$delb = ($_POST['check']);
$gaan = mysql_query($weergeven);
while ($vraag = mysql_fetch_array($gaan))
{

    echo "<input type=radio name=check><b>Naam:</b> ".$vraag['naam']. "<br />";
    echo "<b>Info:</b> ".$vraag['info']. "<br /><br />";
}

if (isset($_POST['del']))
{

mysql_query($del) or die (mysql_error());    
}


?>

<html>
<head>
<title>Overzicht</title>
</head>
<body>
<form method="post">
<pre>
<input type="submit" name="del" value="Verwijder Geselecteerden"><br>
<input type="submit" name="edit" value="Wijzig Geselecteerden">
</pre>
</form>
</body>
</html>


Ik weet dat de beveiliging niks is! Maar het is voor een localhost servertje voor mijn vader. Wie kan me alsjeblieft helpen?

Alvast super bedankt!

OmarM
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:50:22
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/07/2008 21:53:00
Quote Anchor link
Op regel 10 is de variabele $delb nog niet beschikbaar aangezien je hem pas op regel 11 aanmaakt, daar ga je dus de fout in.

Je zult de logica van je script dus iets aan moeten passen en variabelen alleen moeten gebruiken als ze ook daadwerkelijk bestaan.
 
Omar M

Omar M

07/07/2008 21:56:00
Quote Anchor link
Gedaan, maar nog steeds niet :(. Doe ik niet wat fout in de echo met de radio button?

Dit is hem nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

/**
* @author OmarM
* @copyright 2008
*/

mysql_connect("localhost", "root", "root" ) or die(mysql_error);
mysql_select_db("muziek");
$weergeven = "SELECT naam, info FROM cd";
$delb = ($_POST['check']);
$del = "DELETE FROM cd WHERE naam='$delb';";
$gaan = mysql_query($weergeven);
while ($vraag = mysql_fetch_array($gaan))
{

    echo "<input type=radio name=check><b>Naam:</b> ".$vraag['naam']. "<br />";
    echo "<b>Info:</b> ".$vraag['info']. "<br /><br />";
}

if (isset($_POST['del']))
{

mysql_query($del) or die (mysql_error());    
}


?>

<html>
<head>
<title>Overzicht</title>
</head>
<body>
<form method="post">
<pre>
<input type="submit" name="del" value="Verwijder Geselecteerden"><br>
<input type="submit" name="edit" value="Wijzig Geselecteerden">
</pre>
</form>
</body>
</html>


Sorry maar ik zie zelf helemala niks meer. Ik heb zoveel codes is me hoofd :p :S.

Alvast bedankt

OmarM
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/07/2008 22:10:00
Quote Anchor link
@OmarM

Maar waarom heb je die input's niet in je formulier? Lijkt me nogal raar, je verzend nu een formulier zonder dat de waarden worden meegenomen. Ook de inputs moeten binnen de <form> tag worden geplaatst.
 
Omar M

Omar M

07/07/2008 22:17:00
Quote Anchor link
Die staat in de echo... Hoe kan je anders zegmaar een formulier ding in en echo zetten.... :$.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/07/2008 22:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<html>
<head>
<title>Overzicht</title>
</head>
<body>
<form method="post">
<?php

/**
* @author OmarM
* @copyright 2008
*/

mysql_connect("localhost", "root", "root" ) or die(mysql_error);
mysql_select_db("muziek");
$weergeven = "SELECT naam, info FROM cd";
$delb = ($_POST['check']);
$del = "DELETE FROM cd WHERE naam='$delb';";
$gaan = mysql_query($weergeven);
while ($vraag = mysql_fetch_array($gaan))
{

    echo "<input type=radio name=check><b>Naam:</b> ".$vraag['naam']. "<br />";
    echo "<b>Info:</b> ".$vraag['info']. "<br /><br />";
}

if (isset($_POST['del']))
{

mysql_query($del) or die (mysql_error());    
}


?>


<pre>
<input type="submit" name="del" value="Verwijder Geselecteerden"><br>
<input type="submit" name="edit" value="Wijzig Geselecteerden">
</pre>
</form>
</body>
</html>

Zo bijvoorbeeld
 
Omar M

Omar M

07/07/2008 22:34:00
Quote Anchor link
Nee deze werkt ook niet...

Ik verzin wel wat annders..

Toch bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Omar M
 
Bart V B

Bart V B

08/07/2008 00:16:00
Quote Anchor link
Niet zo snel opgeven..
Kijk eens wat deze versie anders is dan die van jou, en probeer hem eens..

<html>
<head>
<title>Overzicht</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

/**
* @author OmarM
* @copyright 2008
*/

mysql_connect("localhost", "root", "root" ) or die(mysql_error);
mysql_select_db("muziek");


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'post') {
    
if(isset($_POST['check'])) {
    
    $weergeven = "SELECT naam,
                         info
                    FROM cd"
;
    
    $gaan = mysql_query($weergeven);
    
            while ($vraag = mysql_fetch_assoc($gaan))    {
                
                    echo '<input type="radio" name="check"><b>Naam:</b> '.$vraag['naam'].' <br />';
                    echo '<b>Info:</b> '.$vraag['info']. '<br /><br />';
        }
    }


if (isset($_POST['del'])) {
    
    $del = "DELETE FROM cd WHERE naam ='".$delb."'";
    mysql_query($del) or die (mysql_error());    
  
  }

}


?>


<pre>

<input type="submit" name="del" value="Verwijder Geselecteerden"><br>
<input type="submit" name="edit" value="Wijzig Geselecteerden">
</pre>
</form>
</body>
</html>


EDIT $delb bestaat niet dus daar moet je dus uit de whileloop nog een id vandaan toveren
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bart V B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.