bepaalde code werkt niet in CSS!moet iets gewijzigd worden in header.php?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Johannes davidian

johannes davidian

29/06/2016 13:24:17
Quote Anchor link
hallo,
ik heb deze code in CSSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
site-title {
margin-top:5px;
margin-left:10px;
font-size:24px;
font-family: 'Merriweather', serif;
border-style:none;


}
.site-branding{
background-color:red;
margin-top:-5px;

 .site-description {
margin-top:12px;
font-size:24px;
font-family: 'Merriweather', serif;

margin-left:10px;
}
a:link{
    text-decoration: none;
}


de website ik ben bezig om te leren is http:http://webdesignleren.net
nu de probleem is ik wil underline bij title weg halen .bij wordpress forum heeft mij geadviseerd om deze regel te gebruiken;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
a:link{
    text-decoration: none;
}

maar het werkt niet ,ik heb van alles geprobeerd maar zonder resultaat.
2- tweede probleem is site description : ik heb deze code in CSS gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
.site-description {
margin-top:12px;
font-size:24px;
font-family: 'Merriweather', serif;

margin-left:10px;
}


deze code ook werkt niet . hier ik heb ook van alles gedaan zonder resultaat.

nu ik ziet te twijfelen van header.php ,mischien hier moet wat veranderd worden.
deze is de code in header.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<body <?php body_class(); ?>>
<div id="page" class="site">
    <a class="skip-link screen-reader-text" href="#main"><?php esc_html_e( 'Skip to content', 'garage' ); ?></a>

    <?php if ( get_header_image() ) { ?>
    <header id="masthead" class="site-header" style="background-image: url(<?php header_image(); ?>)" role="banner">
            
          <?php } else {?>
            
            <header id="masthead" class="site-header" role="banner">
          <?php } ?>
        <div class="site-branding">
            <?php
            if ( is_front_page() && is_home() ) : ?>

                <h1 class="site-title"><a href="<?php echo esc_url( home_url( '/' ) ); ?>" rel="home"><?php bloginfo( 'name' ); ?></a></h1>
            <?php else : ?>
                <p class="site-title"><a href="<?php echo esc_url( home_url( '/' ) ); ?>" rel="home"><?php bloginfo( 'name' ); ?></a></p>
            <?php
            endif;

            $description = get_bloginfo( 'description', 'display' );
            if ( $description || is_customize_preview() ) : ?>

                <p class="site-description"><?php echo $description; /* WPCS: xss ok. */ ?></p>
            <?php
            endif; ?>

        </div><!-- .site-branding -->

        <nav id="site-navigation" class="main-navigation" role="navigation">
                    
            <button class="menu-toggle" aria-controls="primary-menu" aria-expanded="false"><?php esc_html_e( 'Primary Menu', 'garage' ); ?></button>
            <?php wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'primary', 'menu_id' => 'primary-menu' ) ); ?>
        </nav><!-- #site-navigation -->





    </header><!-- #masthead -->


mij vraag is nu zou hier in php code iets veranderd worden om undeline en site description code te laten functioneren?
johan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:33:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2016 14:57:47
Quote Anchor link
Het is al eens vaker gezegd, maar is er niet iets van een (serverside) cache die actief is en moet worden geleegd? Een kijkje in de HTML-code van de browser geeft voldoende uitsluitsel of het klopt met wat er uiteindelijk in je php-template gebeurt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/06/2016 15:23:40
Quote Anchor link
Ten eerste: gebruik HOOFDLETTERS. Ik heb GEEN zin om jouw tekst te ontcijferen.

Ten tweede: lees je eigen tekst na voordat je deze definitief post.

>> deze code ook werkt niet . hier ik heb ook van alles gedaan zonder resultaat.

Werkt niet? En dan moeten wij maar raden wat er niet werkt? Je denkt dat wij een glazen bol hebben?

Kortom, stel je vraag of vragen nogmaals, maar nu duidelijk a.u.b. met normale volzinnen en hoofdletters.
 
Johannes davidian

johannes davidian

29/06/2016 15:40:05
Quote Anchor link
dank u wel ,
Mij vraag was alleen dat deze 2 regels(Codes) in CSS :
Code 1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
a:link{
    text-decoration: none;
}


Code 2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
.site-description {
margin-top:12px;
font-size:24px;
font-family: 'Merriweather', serif;

margin-left:10px;
}

1-Eerste CSS Code haalt niet weg de undeline van de Title .
2- Tweede CSS Code veranderd niet de positie van Site-Description.
Daarom ik vroeg of er iets moet gewijzigd worden in de Header.PHP .
Om deze 2 doelen waar te maken.
johan
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/06/2016 15:44:15
Quote Anchor link
Kijk eerst eens of de CSS die je geeft ook de CSS is die wordt doorgegeven door de server. Zie het antwoord van Ariën.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/06/2016 15:49:36
Quote Anchor link
Het eerste kun je proberen te fixen met LoVe & HAte:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
a,
a:link,
a:visited,
a:hover,
a:active {
  text-decoration: none;
}


Het tweede positioneringsprobleem zou ik proberen aan te pakken door niet de <p> te stylen, maar die in een <div>...</div> te plaatsen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/06/2016 15:49:57
Quote Anchor link
Staat je website online?
 
Johannes davidian

johannes davidian

29/06/2016 15:59:41
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/06/2016 16:05:59
Quote Anchor link
In welk bestand heb je dit gezet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
a:link{
    text-decoration: none;
}
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/06/2016 16:22:23
Quote Anchor link
Johannes davidian op 29/06/2016 15:59:41:

offtopic: ironie? :p
 
Johannes davidian

johannes davidian

29/06/2016 16:24:54
Quote Anchor link
in Style.CSS
johan

Toevoeging op 29/06/2016 16:29:49:

dank u wel Waard,
maar U code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
a,
a:link,
a:visited,
a:hover,
a:active {
  text-decoration: none;
}
heeft niet geholpen.
plus ik heb de cache leeg gemaakt volgens advies van Arien maar toch niet geholpen.
ik denk ik moet iets proberen in header.php
johan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/06/2016 16:32:59
Quote Anchor link
>> in Style.CSS

En in welke map staat dat? Is het een bestaand bestand?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2016 16:43:19
Quote Anchor link
CSS met hoofdletters? Ik hoop van niet....
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/06/2016 16:58:54
Quote Anchor link
Je denkt dat je iets moet proberen in header.php? Sla je slag, er gaat niets zijn dat je in header.php kunt doen om de regels css hun werk te laten doen.

Wat zie je als je het gebruikte stylesheet via de browser opvraagt?
 
Johannes davidian

johannes davidian

29/06/2016 17:12:34
Quote Anchor link
dank U Wel,
1-het ziet in _Underscores Theme(garage) Directory Geïnstalleerd op Wordpress.
2-ik zie deze code via de browser.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
site-title {
    margin-top: 5px;
    margin-left: 10px;
    font-size: 24px;
    font-family: 'Merriweather', serif;
    border-style: none;
}

johan
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/06/2016 17:18:39
Quote Anchor link
Moet dat niet .site-title zijn?
 
Johannes davidian

johannes davidian

29/06/2016 17:25:30
Quote Anchor link
dat is ook zo in de CSS ,
de fout komt omdat ik heb deze code gekopieerd van de browser en geplakt hier in de forum.
johan


Toevoeging op 29/06/2016 18:58:48:

Dank U Wel iedereen,
het is gelukt eindelijk
de code van Waard :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
a,
a:link,
a:visited,
a:hover,
a:active {
  text-decoration: none;
}

is gelukt na paar keer leeg maken van het cache volgens advies van Arien.
plus voor:
.site-description ik heb margin-top:-12px gebruikt en het is gelukt ook.
johan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.