Berekenen in welk vak het coördinaat is

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

07/05/2011 13:31:08
Quote Anchor link
Beste phpers,

Ik zou graag met php willen berekenen in welk vak een bepaald coördinaat zich bevind.
Normaal gesproken zou dit geen probleem zijn, maar nu heb ik een schuin veld zoals je kunt zien in de afbeelding. Na veel denkwerk krijg ik nog altijd verkeerde berekeningen, weet iemand hoe ik dit het beste kan doen?

Er zijn 8x8 velden.
De velden zijn 80px breed en 40 px hoog.

Afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:32:21
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

07/05/2011 15:03:38
Quote Anchor link
weet je,, volgens mij klopt je tekening ook niet?

Edit:
Probeer het bord te draaien.. Dat maakt het berekenen ook wat simpeler.
Gewijzigd op 07/05/2011 15:16:55 door Kumkwat Trender
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

07/05/2011 16:34:22
Quote Anchor link
Het was een snel gemaakte schets. overigens heb ik al een oplossing gevonden..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Dim regel
        Dim kolom
        For regels = 0 To 8
            For xcor = 0 To 160
                If regel Is Nothing Then
                    If (400 - regels * 40 + xcor * 2) < x And (200 + regels * 20 + xcor) > y Then
                        regel = regels
                    End If
                End If
                If kolom Is Nothing Then
                    If (400 + regels * 40 - xcor * 2) > x And (200 + regels * 20 + xcor) > y Then
                        kolom = regels
                    End If
                End If
            Next
        Next
 
Roel -

Roel -

07/05/2011 17:26:22
Quote Anchor link
Dit is Visual Basic, waarom post je dat hier?
 
Milo S

Milo S

07/05/2011 19:59:37
Quote Anchor link
Kan je niet hoe dan ook beter afgaan op de horizontale en verticale as, en geen 1 diagonaal as?

Klik

Het raster zelf is 430 * 430 pixels, dit zou betekenen dat je voor het midden van vakje:
A = (217; 27) hebt en voor vakje
B = (217; 188) hebt en voor vakje
C = (403; 208) hebt.

Althans dat denk ik hoor...
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

08/05/2011 11:30:01
Quote Anchor link
Roel van de Water op 07/05/2011 17:26:22:
Dit is Visual Basic, waarom post je dat hier?


Als iemand hetzelfde probleem zou hebben kunnen ze de berekening hier wel uit afleiden?

Mijn figuur heeft de vorm 640x320, deze vorm past beter in mijn geheel. Het is lastig om hem normaal horizaltaal en verticaal te berekenen omdat de vakken een schuine zeide hebben.
 
Maarten PHP

Maarten PHP

08/05/2011 16:48:15
Quote Anchor link
Yearupie Achternaamloos op 07/05/2011 16:34:22:
Het was een snel gemaakte schets. overigens heb ik al een oplossing gevonden..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Dim regel
        Dim kolom
        For regels = 0 To 8
            For xcor = 0 To 160
                If regel Is Nothing Then
                    If (400 - regels * 40 + xcor * 2) < x And (200 + regels * 20 + xcor) > y Then
                        regel = regels
                    End If
                End If
                If kolom Is Nothing Then
                    If (400 + regels * 40 - xcor * 2) > x And (200 + regels * 20 + xcor) > y Then
                        kolom = regels
                    End If
                End If
            Next
        Next


Nu in PHP omzetten :p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.