berichtbalk refreshen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »
Guus ten Hove

Guus ten Hove

02/04/2009 11:57:00
Quote Anchor link
Hej ik heb voor mn schoolproject een soort berichten systeem als Twitter.
Het eerste probleem was dat ik de berichten pas zag als ik een bericht verstuurde. nu dat is verholpen moet ik de pagina refreshen voordat ik mn bericht zie. kan iemand me hiermee helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 22:26:49
 
Crispijn -

Crispijn -

02/04/2009 12:18:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je je eens in AJAX moet verdiepen!
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 12:19:00
Quote Anchor link
Inderdaad. Dan zou je je in AJAX moeten verdiepen.

Je kan een Framework gebruiken, hieronder een aantal frameworks;
YUI
ProtoType
jQuery
MooTools
DoDo
 
Guus ten Hove

Guus ten Hove

02/04/2009 12:25:00
Quote Anchor link
was niet nodig.. denk ook niet dat jullie het helemaal begrepen. de berichtfunctie hoeft niet automatisch te refreshen maar als ik het bericht verzend moest ik hem gewoon te zien krijgen. beetje schuiven met php en toen werkte het wel.
 
Mark moes

mark moes

02/04/2009 13:12:00
Quote Anchor link
dat vind ik dan maar wat fijn, dat je ons even meedeeld dat het gelukt is. Gelukkig laat je de code niet zien, en kunnen we zeker niks meer leren...

Ok, iets minder sarcastisch:
Zou je je gelukte code nog even willen laten zien? Wij zijn er allemaal van overtuigd dat dit niet zo gemakkelijk met php wil, en als het jou nou wel lukt, dan is het wel goed om te zien wat nou anders is dan wij dachten...

Bedankt alvast..
 
Guus ten Hove

Guus ten Hove

02/04/2009 13:16:00
Quote Anchor link
niemand gelooft mij hier ofwel.. schuiven met php kan niet.... ik heb verschillende stukken php, zet de 1 boven de andere (schuiven dus) en dan werkt het wel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
session_start();
    if($_SESSION['ingelogd']!=true) header('Location: hanzetalkinlog.php');
    include( 'htmlheader.inc.php' );
    
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php

    include( 'database.inc.php' );  
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
      if( isset( $_POST["verzendknop"] ) )
   {

        $query = "INSERT INTO
         bericht
         (tekst,
         categorie_id,user_id)
          VALUES ('"
. $_POST ["bericht"]."', '2')";
        $result = mysql_query( $query );
        if(!$result) print $query . "<br>";
                     
   }
        
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php  
 
            $query
= "SELECT tekst FROM bericht WHERE categorie_id = 2 order by bericht_id DESC LIMIT 0, 10 ";
$result = mysql_query( $query );

$aantalRijen = mysql_num_rows( $result );
    if ( $aantalRijen == 0 )
    {

        // Er zijn nul rijen – geen gevonden producten dus
        print "<p>Er zijn geen berichten gevonden</p>";
    }
  
   {

        // Haal steeds een gevonden tabelrij op en verwerk
        // deze per stuk als $product

        print "<table><tr><th>bericht</th></tr>";
        while( $tekst = mysql_fetch_assoc( $result ) )
        {

        print "<tr><td>" . $tekst['tekst'] . "</td><td>" . $user_naam['user_naam'] . "</td></tr>";
        }

        print "</table>";
    }

    
?>
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 13:43:00
Quote Anchor link
Zet de 1 boven de ander, schuiven dus?

lal! :p
 
Guus ten Hove

Guus ten Hove

02/04/2009 13:45:00
Quote Anchor link
jah...dus loop niet zow te zeuren en help gewoon eens of ga anders een leven zoeken
 
Mitchell

Mitchell

02/04/2009 13:49:00
Quote Anchor link
[off] @ Dennis: Kap eens met lastig vallen (lol). :) [/off]

@ Guus: Ik snap nu niet echt wat je probeerd te maken, een shout of een chat of totaal iets anders? Voor iets als een chat zal je toch even moeten kijken naar Ajax, voor een shout kun je gewoon de pagina refreshen door een header() of Javascript.

(Heb zelf ook nog nooit twitter gebruikt, dus tja..)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Guus ten Hove

Guus ten Hove

02/04/2009 13:52:00
Quote Anchor link
het is zoiets als twitter..gewoon berichtjes plaatsen.
Maar het is al gelukt door het 1 boven de ander te zetten. het grote probleem was dat ik moest refreshen om het bericht te zien dus ik dacht dat ik een refresh functie moest gaan gebruiken. maar eiglijk was dat dus niet nodig.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 14:01:00
Quote Anchor link
En het probleem is nu dus opgelost?

@Mitchell: :p 8)
 
Guus ten Hove

Guus ten Hove

02/04/2009 14:28:00
Quote Anchor link
jah..lijikt me wel hea,,,was om 12.25 ook al gepost...
 
Crispijn -

Crispijn -

02/04/2009 14:49:00
Quote Anchor link
@Guus: ik snap je probleem heel goed. Netjes dat je het zo hebt opgelost. Waar je even op moet letten in de toekomst is dat je eerst dingen uit gaat voeren, en daarna pas de output genereert. Dan heb je deze situaties nooit meer.

@de rest: Wat een kinderachtige reacties zeg, kom op!
 
Guus ten Hove

Guus ten Hove

02/04/2009 15:18:00
Quote Anchor link
Crispijn schreef op 02.04.2009 14:49:
@Guus: ik snap je probleem heel goed. Netjes dat je het zo hebt opgelost. Waar je even op moet letten in de toekomst is dat je eerst dingen uit gaat voeren, en daarna pas de output genereert. Dan heb je deze situaties nooit meer.

@de rest: Wat een kinderachtige reacties zeg, kom op!


thnx voor de tip:) zal er op letten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.