Berichtenbalk

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »
Marco  -

marco -

12/11/2010 17:36:15
Quote Anchor link
Hey,
Ik ben bezich met een website.
En ik zok nog een berichten balk
Heeft of weet iemand waar ik een berichten balk van daan kan halen?

Groetjes,
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 22:50:32
 
- Raoul -

- Raoul -

12/11/2010 17:38:47
Quote Anchor link
Of zelf maken...
 
Jasper hoi

jasper hoi

12/11/2010 17:39:37
Quote Anchor link
Kan je heel simpel zelf maken
1) maak een formulier waar mensen hun bericht in kunnen zetten
2) trap die info in een DB
3) loop met php de laatste X berichten en echo die in de html tag <marquee></marguee>
4) klaar ;)

-edit-
Hier wat voorbeeld code(is wel in combinatie met jquery en smarty)
Je html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    <a href="#" class="add_bericht" onclick="$('#dialog-message').dialog('open');"> Plaats bericht</a>
    
    <div id="dialog-message" title="Laat een bericht achter">
    <p class="validateTips">All form fields are required.</p>
    <form id="comment" method="post">
           <div>
               <label for="naam">Naam:</label><input type="text" name="naam" class="text ui-widget-content ui-corner-all" /><br />
               <label for="bericht">Bericht:</label><input type="text" name="bericht" class="text ui-widget-content ui-corner-all" /><br />

           </div>
    </form>
    </div>


de js:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
    <script type="text/javascript">
    $(function() {
        $("#dialog-message").dialog({
            autoOpen: false,
            resizable: false,
            height: 325,
            width:450,
            modal: true,
            draggable: false,
            buttons: {
            "Post Bericht": function() {
                $(this).dialog("close");
                $.post('../../../../../../../../../add_bericht.php', $("#comment").serialize(), function(data) {
                        $('#melding').html(data);
                        $('#melding').fadeIn(1000);
                        $('#melding').delay(1500);
                        $('#melding').fadeOut(1000);
                });
            }
            },
            close: function() {
            }
        });
    });
    </script>

php code die het bericht opvangt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$naam  = toDatabase($_POST['naam']);
$bericht = toDatabase($_POST['bericht']);
$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

$sql = 'INSERT INTO `berichtenbalk` (`naam`, `bericht`, `ip`) VALUES ("'.$naam.'", "'.$bericht.'", "'.$ip.'");';
if(!mysql_query($sql)){
    ReportSQLError(mysql_error);
  echo "<h2>Melding:</h2><br />
        U berict kon niet worden toegevoegd";
}
else {
  echo "<h2>Melding:</h2><br />
        U berict is succesvol toegevoegd";
}


en nog wat php code om de boel te laten zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
function getBerichtenbalk($max = 25){

    $sql = "SELECT * FROM berichtenbalk ORDER BY `datum` DESC LIMIT 0,".$max;
    $result = mysql_query($sql);
    $berichtenbalk = array();
    while($tmp = mysql_fetch_assoc($result)){
        $berichtenbalk[] = $tmp;
    }
    
    return $berichtenbalk;
}
$smarty->assign("berichtenbalk", getBerichtenbalk());


en de balk zelf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    <marquee style="width:700px; color:#FFF" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">
        {section name=i loop=$berichtenbalk}
        <b>{$berichtenbalk[i].naam}:</b> {$berichtenbalk[i].bericht} ||
        {/section}
    </marquee>


Heb dit ooit is gemaakt, hoop dat je er wat aan hebt.
Gewijzigd op 12/11/2010 17:44:57 door jasper hoi
 
Marco  -

marco -

12/11/2010 17:40:51
Quote Anchor link
Kijk wel aardig uiteraart maar... Ik ben net nieuw in php D;
 
- Raoul -

- Raoul -

12/11/2010 17:48:31
Quote Anchor link
Leer dan nog wat verder.

Klik
Klik
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

12/11/2010 17:56:32
Quote Anchor link
1: maak een formelier met naam en text
2: insert het in de db
3: select from id order by datum
4: zet het in marquee voor het te laten scrollen

Toevoeging op 12/11/2010 18:02:33:

Dit had ik ooit gebruikt maar had het weggegeven

shoutbox.felixcattenstart.nl/view.php
 
Marco  -

marco -

12/11/2010 18:13:56
Quote Anchor link
@ jasper wat moet ik in wel .php bestand zetten?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

12/11/2010 18:16:06
Quote Anchor link
alles, maar als ik jou was zou ik gewoon ook wat tutorials doorlezen. zie Internet Verslaafde
 
Marco  -

marco -

12/11/2010 18:17:43
Quote Anchor link
Nee maar ik bedoel wat moet bv is db.php en welke in plaatsbericht.php snap je
 
Jasper DS

Jasper DS

12/11/2010 18:23:23
Quote Anchor link
alles is één php bestand (het javascript kan je appart zetten en includen)
(heb het snel bekeken)
 
Marco  -

marco -

12/11/2010 18:24:21
Quote Anchor link
NEe wat moet welke naam krijgen en wat moet in welke map
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

12/11/2010 18:27:42
Quote Anchor link
zoals ik al eerder zei, bekijk wat tutorials. Dit is toch wel iets wat je zou moeten weten als je met php en html ed werkt
 
Marco  -

marco -

12/11/2010 18:30:15
Quote Anchor link
Ik praat tog niet tegen jou?
 
Jasper DS

Jasper DS

12/11/2010 18:32:57
Quote Anchor link
Ik geef vincent gelijk als je nog niet eens weet hoe je je bestand moet noemen of waar je het moet plaatsen wat zou je dan met de code doen. Dit is phphulp en niet phpmaakmijnwebsitealstublieftdankuwel

ps.: misschien kan je met wat meer respect praten tegen mensen die je helpen (zie post hierboven)
Gewijzigd op 12/11/2010 18:34:00 door Jasper DS
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

12/11/2010 18:33:24
Quote Anchor link
hij probeert je net als iedereen je te helpen :)
 
Jasper hoi

jasper hoi

12/11/2010 19:39:39
Quote Anchor link
Marco,
ik denk dat vincent en PHP jasper je graag willen helpen, het is een forum en iedereen mag daarop reageren als hij of zijn dat wil.
De code die ik heb gegeven kan je niet copy-pasten en het werkt.
Het is niet voor niets een voorbeeld van hoe je het zou kunnen doen.

Ik weet niet hoe je nu dingen maakt, maar ik zou het volgens een structuur als dit doen(als ik geen framework gebruik):
1) je maakt een pagina aan waar mensen een bericht achter kunnen laten(eerste deel van me code)
2)je maakt een php pagina aan die de tekst opvangt die iemand verstuurt heeft. en je trapt de data in een DB.
3)je maakt een pagina aan die de DB uitleest en je propt de data tussen <marquee> en </marquee>

De code die ik hierboven heb gepost is van een uit project wat nooit echt wat is geworden, en is misschien handig om als VOORBEELD code te gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.