berichtscroller met meerdere pagina's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

22/08/2004 12:45:00
Quote Anchor link
ik heb een berichtscroller gemaakt met een toevoeg pagina en een berichtpagina met een link naar de toevoegpagina:

bericht.php

<html>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php



$file
= "test.txt";
$fopen = fopen($file, "r");
$data = fgets($fopen, 4096);
fclose($fopen);


echo "<a href=toevoeg.php>bericht</a>";
echo "<marquee><font color=red face=system>$data</font></marquee>";

?>

</body>
</html>


toevoeg.php:

<html>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$file
= "test.txt";
$invoegen = $_GET['bericht'] . "<font color=black> :: </font>";
$fopen = fopen($file, "a");
fwrite($fopen, $invoegen);
fclose($fopen);



?>

<form name="bericht" method="get">
<input type=text name=bericht>
<input type=submit name=verzenden value=Toevoegen>
</form>


</body>
</html>

als ik in het form action=bericht.php neerzet schrijft hij niet in het txt bestand en als ik er toevoeg neerzet dan schrijft hij wel maar gaat niet naar de berichtpagina.

wat moet ik hiertegen doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 23:01:18
 
B a s
Beheerder

B a s

22/08/2004 14:06:00
Quote Anchor link
je moet uit toevoeg.php dit weghalen:

$file = "test.txt";
$invoegen = $_GET['bericht'] . "<font color=black> :: </font>";
$fopen = fopen($file, "a");
fwrite($fopen, $invoegen);
fclose($fopen);

bij action in <form> moet je bericht.php neerzetten..

en het scriptje van bericht.php vervangen met deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$file
= "test.txt";  
$invoegen = $_GET['bericht'] . "<font color=black> :: </font>";  
$fopen = fopen($file, "a");  
fwrite($fopen, $invoegen);  
fclose($fopen);
?>


dan zal het werken..
 

22/08/2004 15:04:00
Quote Anchor link
het werk al beter als ik dit doe, maar nu scrollt alleen het berichtje dat je als laatste toegevoegt hebt..
alles komt wel in test.txt te staan maar het wordt er niet goed uitgelzen ofzo.
wat nu?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.