Bestanden sorteren op variable in die bestanden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The Hosh

The Hosh

03/08/2006 22:50:00
Quote Anchor link
hallo
k wil een categorie systeem maken met bestanden.. maar ik wil ook de volgerde kunnen bepalen en bewerken online (ongeveer zoals phpBB doet maar dan met bestanden)
is dat mogelijk of niet?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:32:25
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/08/2006 22:51:00
Quote Anchor link
Kun je het iets uitgebreider en preciezer proberen uit te leggen?
 
The Hosh

The Hosh

03/08/2006 22:56:00
Quote Anchor link
ok
dus wat ik bedoel is..
via een index.php alle bestanden uit de map 'cats' uit lezen! in die bestanden zitten altijd drie variablen namelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$catname
= 'Category naam 2e keer aangemaakt';
$catdesc = 'Category Description';
$catorder = '10';
?>


en dan heb nog een met dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$catname
= 'Category naam 1e keer aangemaakt';
$catdesc = 'Category Description';
$catorder = '20';
?>


dus ik wil dat hij eerst die ene met $catorder als laagst echo'ed en doorgaan naar de hoogste!!

dus in dit geval komt komt het in deze volgorde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Category naam 1e keer aangemaakt
Category naam 2e keer aangemaakt


hoop dit is voldoende

greetz
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door The Hosh
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/08/2006 23:04:00
Quote Anchor link
Wat jij wilt is enorm omslachtig en zou je beter kunnen oplossen door de gegevens in een database te zetten. Dan is sorteren een fluitje van een cent.

Hoe wil je bijvoorbeeld deze strings sorteren:
Category naam 1e keer aangemaakt
Category naam 2e keer aangemaakt
Category naam 11e keer aangemaakt

Je kunt dan beter een veld hebben met een getal erin, dat sorteert veel eenvoudiger.
 
The Hosh

The Hosh

03/08/2006 23:06:00
Quote Anchor link
met mysql kan ik dat al maar ik moet op dit moment een stukje hebben zonder mysql. ik weet niet of dat kan daarom en als ut niet kan laat ik het gwn, maar anders niet :P

greetz
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/08/2006 23:18:00
Quote Anchor link
Ja, zoals ik al zei, je hebt een string in een file met daarin een getal waarop je wilt sorteren. Uit mijn formulering blijkt al hoe omslachtig dat is. Misschien dat je met strval een getal uit die string kunt trekken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.