Beste manier om een domein te controleren.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Goto Learn

Goto Learn

16/07/2014 19:10:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Zoals de titel het al zegt.. Wat is de beste manier om een bepaald domein te controleren.

Stel.. Ik heb een formulier met 3 velden in (Facebook, twitter, Hyves) en ik geef een twitter url op in het veld van facebook, dan moet ie dus controleren of het wel om een facebook domein gaat, zo niet, dan een foutmelding. Ik weet dat je dit kunt doen met parse_url(), maar misschien dat andere mensen op dit forum er betere ervaring mee hebben en zo ook weten wat de beste manier is. Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:48:27
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

16/07/2014 20:38:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$url
= 'www.facebook.com/profiel';
if (strstr($url, 'facebook.com'))
{

    echo 'In de url zit Facebook';
}

?>
 
Goto Learn

Goto Learn

16/07/2014 20:52:40
Quote Anchor link
@Nick Dijkstra,

Dank je voor je antwoord. Dat zou ik inderdaad zo kunnen doen, maar wat als ik nou 3 dingen wilt, bijv: Controleren of domein wel klopt, en als er een link geplaatst wordt, de laatste van de url controleren of die aanwezig is (username) en als laatste, alleen username intypen. Ik zat meer te denken om zo te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
// $profacebook is $_POST['profacebook']

    $getFacebook = parse_url($profacebook);
    $checkFacebook = explode('/', $profacebook);
    $fbKey = end($checkFacebook);

    if(!empty($getFacebook['host']))
    {

        if(empty($fbKey))
        {

            echo 5; // Geen username achter url - foutmelding
        } else {
            if($getFacebook['host'] != 'www.facebook.com')
            {

                echo 4; // Host komt niet overeen - foutmelding
            }
        }
    }

?>


Wat denk je hiervan ? Zo laat ik eventueel ook usernames toe zonder dat een link erin voorkomt. Ahoewel, ik zou dan eventueel preg_match() erbij moeten doen om te voorkomen dat er illegale karakters zitten in usernames.
Gewijzigd op 16/07/2014 21:04:08 door Goto Learn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.