Beste mensen, kan html/css samen met PHP?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim Henk

Tim Henk

13/04/2011 10:21:45
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben een site aan het maken, en normaal werk ik met html en css. Nou ben ik begonnen aan een inlogpagina. Ik had al de layout via html en css gemaakt. Hierin staat dan ook al een <head>, en in deze layout heb ik gewoon een standaard php inlog systeem geplakt die ik van deze site heb. Echter als ik me zonder de layout inlog lukt het, en als ik met de layout probeer in te loggen krijg ik de volgende fout:
Quote:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /public/sites/www.guyndo.com/index.php:13) in /public/sites/www.guyndo.com/index.php on line 69


Mijn volledige code van index.php is:
Quote:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">

<head>
<title>Guyndo</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<!-- **** stylesheet **** -->
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style/style.css" />
</head>

<body>
<div id="main">
<div id="logo"></div>
<div id="menubar">
<ul id="menu">
<li><a class="current" href="index.html" title="Sidebar - Left">Home</a></li>

</ul>
<div id="search">

<form method="get" action="http://www.google.nl/search">
<input class="searchfield" type="text" name="q" value="" />
<input class="searchbutton" type="submit" value="Google" />
</form>

</div>
</div>
<div id="site_content">
<div class="sidebar">
<div class="sidebaritem">
<!-- rounded corners - top **** -->
<div class="rtop"><div class="r1"></div><div class="r2"></div><div class="r3"></div><div class="r4"></div></div>
<h3>Eerst inloggen</h3>
<ul>
<li><a href="http://www.guyndo.com/askGuyndo.htm" title="Google">Registreren</a></li>
</form>


</ul>
<!-- rounded corners - bottom **** -->
<div class="rbottom"><div class="r4"></div><div class="r3"></div><div class="r2"></div><div class="r1"></div></div>
</div>
</div>
<div id="content_container">

<!-- rounded corners - top **** -->
<div class="rtop"><div class="r1"></div><div class="r2"></div><div class="r3"></div><div class="r4"></div></div>
<div id="content">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php

include('contactdb.php');

if ($_GET['actie'] == 'inloggen') {
// als inlogformulier is verstuurd

    $sql = "SELECT * FROM members WHERE inlognaam='".$_POST['inlognaam']."'";
    $resultaat = mysql_query($sql) OR die ("Kon geen verbinding maken met MySQL");
    $aantal = mysql_num_rows($resultaat);
    if ($aantal == '0') {
    // als er geen resultaat is gevonden
        echo "Het door u ingevulde inlognaam bestaat niet.";
    }
else {
    $login = mysql_fetch_object($resultaat);
    $login->passwoord;
    $login->inlognaam;
        if($_POST['passwoord'] == $login->passwoord) {
        // als gegevens kloppen met gegevens uit database, cookies setten en doorsturen!
                setcookie("inlognaam", $_POST['inlognaam'], time() + 60*60); // cookie blijft 60 keer 60 seconden bestaan
                setcookie("passwoord", $_POST['wachtwoord'], time() + 60*60);
            echo "U bent succesvol ingelogd, een moment.. <META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"2; URL=".$redirect_pagina."\">";
        }
else {
            echo "Uw inloggegevens kloppen niet, klik <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">hier</a> om nogmaals te proberen.";
        }
    }
}
else if ($_GET['actie'] == 'registreren') {
// als men zich wil registreren
    if ($_GET['versturen'] == 'ja') {
    // als formulier reeds is verstuurd
            if (empty($_POST['inlognaam'])) {
                echo "Je hebt geen inlognaam ingevuld, <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Probeer nogmaals</a>.";
            }
else if (empty($_POST['passwoord'])) {
                echo "Je hebt geen passwoord ingevuld, <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Probeer nogmaals</a>.";
            }
else if (empty($_POST['passwoord_controle'])) {
                echo "Je moet ter controle ook het controleveld voor het passwoord invullen, <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Probeer nogmaals</a>.";
            }
else {
                if ($_POST['passwoord'] != $_POST['passwoord_controle']) {
                    echo "De ingevoerde passwoorden kwamen niet overeen, <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Probeer nogmaals</a>.";
                }
else {            
                        $registreer = "INSERT INTO members (inlognaam, passwoord) VALUES ('".$_POST['inlognaam']."', '".$_POST['passwoord']."')";
                        mysql_query($registreer) or die(mysql_error());                
                    echo "Uw gegevens zijn succesvol opgeslagen! Klik <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">hier</a> om in te kunnen loggen.";        
                }
            }
        }
else {
        // als formulier nog niet is verstuurd, toon registratieformulier
    
            echo "<form action=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren&amp;versturen=ja\" method=\"post\">
            <table>
            <tr><th colspan=\"2\">Registreren</th></tr>
            <tr><td>Inlognaam</td><td><input type=\"text\" name=\"inlognaam\" size=\"15\"></td></tr>
            <tr><td>Passwoord</td><td><input type=\"password\" name=\"passwoord\" size=\"15\"></td></tr>
            <tr><td>Passwoord <small>(controle)</small></td><td><input type=\"password\" name=\"passwoord_controle\" size=\"15\"></td></tr>
            <tr><td></td><td><input type=\"submit\" value=\"Registreer\"></td></tr>
            </table></form>"
;
        }
    
}
else {
// inlogformulier

    echo "<form action=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=inloggen\" method=\"post\">
    <table>
    <tr><th colspan=\"2\">Inloggen</th></tr>
    <tr><td>Inlognaam</td><td><input type=\"text\" name=\"inlognaam\" size=\"15\"></td></tr>
    <tr><td>Passwoord</td><td><input type=\"password\" name=\"passwoord\" size=\"15\"></td></tr>
    <tr><td></td><td><input type=\"submit\" value=\"Inloggen\"></td></tr>
    <tr><td></td><td><a href=\""
.$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Registreren</a></td></tr>
    </table></form>"
;
}


?>


</div>
<!-- rounded corners - bottom **** -->
<div class="rbottom"><div class="r4"></div><div class="r3"></div><div class="r2"></div><div class="r1"></div></div>
</div>
</div>
<div id="footer">
| Copyright &copy; Guyndo.com |
</div>
</div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 13/04/2011 10:22:09 door Tim Henk
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:54:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2011 10:24:57
Quote Anchor link
Ja, maar er mag GEEN OUTPUT voor een header/set_cookie/session_start staan.
Dit gebeurt nu dus, er staat HTML voor, en dat mag nie... ;-)

Trouwens, op Google vind je er ook heeel veel informatie over.
Gewijzigd op 13/04/2011 10:25:27 door - Ariën -
 
Tim Henk

Tim Henk

13/04/2011 10:25:42
Quote Anchor link
En wat zou hiervoor en oplossing kunnen zijn?
 
Wesley PHP

Wesley PHP

13/04/2011 10:27:41
Quote Anchor link
Tim Henk op 13/04/2011 10:25:42:
En wat zou hiervoor en oplossing kunnen zijn?


Je PHP code boven de HTML zetten.
 
Tim Henk

Tim Henk

13/04/2011 10:32:24
Quote Anchor link
Wesley PHP op 13/04/2011 10:27:41:
Tim Henk op 13/04/2011 10:25:42:
En wat zou hiervoor en oplossing kunnen zijn?


Je PHP code boven de HTML zetten.


Heb je gelijk in, heb het even uitgeprobeerd. En dan doet die het wel gewoon, maar dan staat het niet meer netjes in de layout waar ik 'm wou hebben. Hoe kun je dit linken of iets dergelijks. Ik kan het niet vinden via google daarom vraag ik het, of ik formuleer gewoon mijn vraag verkeerd op google! Alvast bedankt voor de moeite!
 
Wesley PHP

Wesley PHP

13/04/2011 10:37:22
Quote Anchor link
Foutje
Gewijzigd op 13/04/2011 10:40:18 door Wesley PHP
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2011 10:38:06
Quote Anchor link
Zorg er gewoon voor de je de PHP-constructie goed op hebt gebouwd en dat de layout dus NA je setcookie() wordt opgebouwd.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

13/04/2011 10:39:22
Quote Anchor link
Idd wat Aar zegt
Gewijzigd op 13/04/2011 10:40:47 door Wesley PHP
 

13/04/2011 11:17:17
Quote Anchor link
Waarom zou er ergens midden op de pagina een check gedaan moeten worden?
Dat kan je naar boven halen. En dan een variabel o.i.d. gebruiken om aan te geven als het goed of niet goed is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.