Bestelformulier maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

26/06/2015 21:56:49
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een bestelformulier aan het maken voor een bestelformulier opdracht met PHP.
Het HTML formulier heb ik maar simpel in elkaar gezet, maar dan?...

Ik ben zover dat ik de uitgaande waardes in mijn "Orderbevestiging" heb staan.
Maar er zijn dingen die ik nog niet helemaal snap en de kluts kwijt raak.

Zo moet ik wanneer ik het desbetreffende product selecteer automatisch een prijs te zien krijgen.
Nu heb ik prijs nog in een aanpasbaar tekstvak staan, maar is door iedereen aan te passen.
Ook moet aan dat product een leeftijdscategorie hangen.
Deze wordt gecontroleerd met het ingegeven leeftijd door de eindgebruiker.
Wanneer de gebruiker niet oud genoeg is moet deze in de volgende pagina een melding hiervan krijgen dat deze niet besteld mag worden.

Zou iemand mij hier tips over kunnen geven of eventueel mee kunnen helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 05:56:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2015 22:41:45
Quote Anchor link
De prijs kan je met een SELECT-query uit de database halen. Over de producten gesproken kan je een leeftijd erbij invullen, een simpele vergelijking zorg ervoor dat je kan bepalen of iemand het mag bestellen.
 
Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

26/06/2015 22:46:20
Quote Anchor link
Oke ik moet deze opdracht script insturen dus ik kan geen gebruik laten maken van een database.
Is het dus mogelijk om aan de verschillende producten een array te hangen met hierin prijzen per product?
En dan ook een leeftijd?
Die if else vergelijking en error meldingen gaat me nog wel lukken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2015 23:01:29
Quote Anchor link
Je kan de data dan opslaan in een multi-dimensionale array:
http://www.w3schools.com/php/php_arrays_multi.asp
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/06/2015 23:50:20
Quote Anchor link
Bas en Aar, Ik vindt het voorbeeld op w3schools een beetje belabberd.

Gebruik liever een normale numerieke buitenste array en voor de binnenste array een associatieve. Dat werkt veel lekkerder.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
array(
    array(
        'omschrijving' => 'kachelpook' ,
        'prijs' => 15.95
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'aanmaakblokjes' ,
        'prijs' => 4.45
    )
);

?>


output voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach($producten as $product)
{

    echo 'Omschrijving: ' . $product['omschrijving'] . ', Prijs: ' . $product['prijs'] . '<br>';
}

?>


Toevoeging op 26/06/2015 23:56:43:

Een database server is trouwens prima van buitenaf te benaderen. Dus de code kan gewoon doorgegeven worden als je het goed doet. Of je kiest er voor om een SQL-dump bestand mee te geven.
 
Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

27/06/2015 00:13:47
Quote Anchor link
Ik zat hier zelf ook aan te denken om dit met een multi array te maken, maar wanneer ik het toe pas werkt het niet meer.

Ook zou ik zeg maar in plaats van een tekstvak bij prijs gelijk bij het gekozen product de juiste prijs willen laten zien.
Niet meer zelf in te vullen...

Ik moet het hier in zien te plakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="nl">

<head>
    <meta charset="utf-8" />
    <title>Bestelformulier game</title>
</head>
<body>

<?php
array(
    array(
        'omschrijving' => 'Call of Duty' ,
        'prijs' => 24.95
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'De Sims Erop Uit' ,
        'prijs' => 14.95
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'Winnie de Poeh'
        'prijs'
=> 11.95
        
    )
);

?>


<form action="page1.php" method="post">
    
    <input type="text" name="name" placeholder="Voor- en achtenaam" required>Uw Naam<br />
    
    <input type="text" name="leeftijd" placeholder="Vul hier uw leeftijd in" required>Uw Leeftijd<br />
    
    <select id="omschrijving" name="omschrijving">
        <option value="">(geen spel gekozen)</option>
        <option value="Call of Duty">Call of Duty</option>
        <option value="De Sims Erop Uit">De Sims erop uit</option>
        <option value="Winnie de Poeh">Winnie de Poeh</option>
    </select>Spel<br />
    
    <select id="qty" name="qty">
        <option value="">Aantal</option>
        <option value="1">1</option>
        <option value="2">2</option>
        <option value="3">3</option>
        <option value="4">4</option>
        <option value="5">5</option>
    </select>Aantal<br />

    <input type="text" name="price">Prijs per stuk<br />

    <select id="category" name="category">
        <option value="">(geen categorie gekozen)</option>
        <option value="alle leeftijden">Alle leeftijden</option>
        <option value="+12 Jaar">+12 Jaar</option>
        <option value="+14 Jaar">+14 Jaar</option>
        <option value="+18 Jaar">+18 Jaar</option>
    </select>Leeftijds Categorie<br />
    
    <input type="reset" name="reset" value="Reset">
    
    <input type="submit" name="submit" value="Bestel">

</form>


</body>
</html>
Gewijzigd op 27/06/2015 00:17:28 door Bas Van Balkom
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/06/2015 00:28:14
Quote Anchor link
Even een paar tips:

Ga nooit halverwege je HTML met PHP beginnen maar hou je PHP logica helemaal bovenin en ga pas onderin HTML uitspugen. Regel 10 t/m 28 moeten dus helemaal naar boven! Wel mag je tussen je HTML een beetje PHP gebruiken om je variabelen te echo-en.

In de eerste dropdown wil je dus alle omschrijvingen van de producten.

dat zou je zo kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<select id="omschrijving" name="omschrijving">
<option value="">(geen spel gekozen)</option>
<?php
foreach($producten as $product)
{

    echo '<option value="'.$product['id'] .'">'.$product['omschrijving'] .'</option>';
}

?>

</select>


Dan zie ik vervolgens maar één input met een prijs. Wil je dat de prijs daar in komt te staan als de gebruiker een product geselecteerd heeft? Dan heb je daar wel javascript voor nodig..

Zou je niet liever gewoon divs maken met daarin omschrijving, prijs én aantal?
Gewijzigd op 27/06/2015 00:31:44 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2015 00:28:40
Quote Anchor link
Je overkoepelende array moet je wel even in een variabele ($producten) opslaan.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/06/2015 00:30:20
Quote Anchor link
- Aar - op 27/06/2015 00:28:40:
Je overkoepelende array moet je wel even in een variabele ($producten) opslaan.


Inderdaad..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$producten
= array(
    array(
        'omschrijving' => 'Call of Duty',
        'prijs' => 24.95
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'De Sims Erop Uit',
        'prijs' => 14.95
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'Winnie de Poeh',
        'prijs' => 11.95
        
    )
);

?>
Gewijzigd op 27/06/2015 00:43:41 door Frank Nietbelangrijk
 
Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

27/06/2015 00:40:28
Quote Anchor link
Pfff snap er helemaal niks meer van...

Hij blijft foutcode's geven op regel 5, 10 en 15

Parse error: syntax error, unexpected ''prijs'' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING), expecting ')' in C:\xampp\htdocs\PHPboek\Bestel formulier nieuw.php on line 15
Gewijzigd op 27/06/2015 00:41:48 door Bas Van Balkom
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/06/2015 00:42:44
Quote Anchor link
Op regel 23 mist nog een komma. Maar de foutmelding zegt dat je een haakje ) vergeten bent.

Gebruik je wel een PHP editor???
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2015 00:43:06
Quote Anchor link
Geef even regel 14 t/m 16.
 
Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

27/06/2015 00:53:01
Quote Anchor link
Ja ik gebruik Notepad++

Miste een komma op regel 23 en heb ook een komma toegevoegd op regel 17

Nu werkt het dus zover...
Kan ik zo ook een leeftijd per product eraan hangen?
En deze straks gaan gebruiken?

Zoals dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$producten
= array(
    array(
        'omschrijving' => 'Call of Duty' ,
        'prijs' => 24.95 ,
    'leeftijd' => '+18 Jaar'
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'De Sims Erop Uit' ,
        'prijs' => 14.95 ,
    'leeftijd' => '+14 Jaar'
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'Winnie de Poeh' ,
        'prijs' => 11.95 ,
    'leeftijd' => 'Alle leeftijden'
        
    ),
);

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/06/2015 00:54:55
Quote Anchor link
Dat kan Inderdaad. Je hebt ze er al tussen gezet ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2015 00:55:53
Quote Anchor link
Ja, maar PHP kan niet rekenen met strings zoals '+14 jaar'
Noem het dan liever een minimumleeftijd, zodat je makkelijk kan vergelijken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
'omschrijving' => 'De Sims Erop Uit' ,
'prijs' => 14.95 ,
'minimumleeftijd' => 14
 
Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

27/06/2015 00:58:41
Quote Anchor link
Oke goeie tip.

Maar nu kwam mijn tweede probleem:

Hoe kan ik uit de $producten listbox bij prijs de desbetreffende laten zien?


Toevoeging op 27/06/2015 01:00:35:

- Aar - op 27/06/2015 00:55:53:
Ja, maar PHP kan niet rekenen met strings zoals '+14 jaar'
Noem het dan liever een minimumleeftijd, zodat je makkelijk kan vergelijken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
'omschrijving' => 'De Sims Erop Uit' ,
'prijs' => 14.95 ,
'minimumleeftijd' => 14





En hoe vul ik dit in bij alle leeftijden? Op 0?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2015 01:01:32
Quote Anchor link
$product['prijs'] gebruiken. Alle leeftijden is inderdaad 0 ;-)
Gewijzigd op 27/06/2015 01:05:17 door - Ariën -
 
Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

27/06/2015 01:16:40
Quote Anchor link
Nou ik ben al een heel stuk verder...
Eén hand is al uit m'n haar.

Nu zie mijn code er zo uit, maar die prijs weergave gaat nog niet zoals ik had bedacht.
Zodra ik een keuze maak uit die listbox is het dan mogelijk om daar automatisch de prijs van te showen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php
$producten
= array(
    array(
        'omschrijving' => 'Call of Duty' ,
        'prijs' => 24.95 ,
        'minimumleeftijd' => 18
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'De Sims Erop Uit' ,
        'prijs' => 14.95 ,
        'minimumleeftijd' => 14
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'Winnie de Poeh' ,
        'prijs' => 11.95 ,
        'minimumleeftijd' => 0
        
    ),
);

?>


<!DOCTYPE HTML>
<html lang="nl">

<head>
    <meta charset="utf-8" />
    <title>Bestelformulier game</title>
</head>
<body>



<form action="page1.php" method="post">
    
    <input type="text" name="name" placeholder="Voor- en achtenaam" required>Uw Naam<br />
    
    <input type="text" name="leeftijd" placeholder="Vul hier uw leeftijd in" required>Uw Leeftijd<br />
    
    <select id="omschrijving" name="omschrijving">
        <option value="">(geen spel gekozen)</option>
<?php
    foreach($producten as $product)
    {

        echo '<option value="'.$product['id'] .'">'.$product['omschrijving'] .'</option>';
    }

?>

    </select>Spel<br />
    
    <select id="qty" name="qty">
        <option value="">Aantal</option>
        <option value="1">1</option>
        <option value="2">2</option>
        <option value="3">3</option>
        <option value="4">4</option>
        <option value="5">5</option>
    </select>Aantal<br />

<?php
    $product
['prijs']
?>

        Prijs per stuk<br />

    <select id="category" name="category">
        <option value="">(geen categorie gekozen)</option>
        <option value="alle leeftijden">Alle leeftijden</option>
        <option value="+12 Jaar">+12 Jaar</option>
        <option value="+14 Jaar">+14 Jaar</option>
        <option value="+18 Jaar">+18 Jaar</option>
    </select>Leeftijds Categorie<br />
    
    <input type="reset" name="reset" value="Reset">
    
    <input type="submit" name="submit" value="Bestel">

</form>


</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2015 01:26:20
Quote Anchor link
Die variabele werkt alleen in je foreach-loop.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/06/2015 01:30:34
Quote Anchor link
PHP draait op de webserver en genereert een HTML pagina. De webserver stuurt deze dynamische pagina vervolgens naar de browser. De browser maakt van de HTML iets visueels. De webserver is inmiddels klaar met zijn taak. De gebruiker selecteert een product in de dropdown. Nu willen we dat de prijs veranderd. daarvoor hebben we dus een scriptje nodig dat in de browser draait: javascript.

voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<!DOCTYPE html>
<html >
  <head>
    <meta charset="UTF-8">
    <title>test</title>
  </head>
  <body>
    <select id="omschrijving" name="omschrijving">
      <option value="">(geen spel gekozen)</option>
      <option data-price="24.95" value="0">Call of Duty</option>
      <option data-price="14.95" value="1">De Sims erop uit</option>
      <option data-price="11.95" value="2">Winnie de Poeh</option>
    </select>Spel<br />

    <input type="text" id="price">Prijs per stuk<br />
    <script>
      window.onload = function() {

      // variabelen die een HTML element opslaan
      var dropdown = document.getElementById('omschrijving');
      var input = document.getElementById('price');

      // voeg een eventhandler toe aan de dropdown
      dropdown.onchange = function() {
      // verkrijg de geselecteerde option
      var selectedOption = dropdown.options[dropdown.selectedIndex];
      // lees de prijs uit het data-price attribuut en zet deze in de <input>
      input.value = selectedOption.getAttribute('data-price');
      };
      };
    </script>
  </body>
</html>


Toevoeging op 27/06/2015 01:33:08:

http://codepen.io/anon/pen/WvdxaJ

Toevoeging op 27/06/2015 01:40:21:

Hopelijk snap je dat je het moeilijk gaat maken voor jezelf. Nogmaals: Kun je niet beter divs onder elkaar zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<div>
  <h2>Call of Duty</h2>
  <p>&euro; 24,95</p>
</div>
<div>
  <h2>De Sims erop uit</h2>
  <p>&euro; 14,95</p>
</div>
<div>
  <h2>Winnie de Poeh</h2>
  <p>&euro; 11,95</p>
</div>
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2015 01:42:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    foreach($producten as $product)
    {

        echo '<option value="'.$product['id'] .'">'.$product['omschrijving'] .'</option>';
    }

?>


$product['id'] bestaat niet in het array.

Persoonlijk zou ik het zo doen.
Dan geef je de key van het product-array mee.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    foreach($producten as $key => $product)
    {

        echo '<option value="'.$key .'">'.$product['omschrijving'] .'</option>';
    }

?>
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.