Bestelling afhandelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »
Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

29/11/2010 20:55:33
Quote Anchor link
Mijn eerste post op dit forum, dus daarom zal ik mij eerst even kort voorstellen:
Naam: Matthijs
Leeftijd: 16
School: VWO 5e klas
Programmeertalen: HTML, CSS, (PHP beetje) en aan het leren.

Tot zover over mij :p

Nu mijn vraag, ik ben bezig met een webwinkel, alleen moet ik nu zelf wat codes gaan schrijven om alles netjes af te handelen, etc. Maar ik ben nog niet zo lang bezig met PHP, ik ben zeg maar net uit de fase "scripts bewerken" gekomen en ben net beland in de zelf script bouw fase.

Maar natuurlijk zijn daar in het begin wat problemen mee, dus vandaar deze vraag.

Ik ben bezig met het bestellingsysteem, en ik heb dus eerst een scriptje geschreven om de database te updaten als er een bestelling is gedaan. Daarvoor gebruik ik het volgende script: (zoals ik al zei, eerste volledig zelf geschreven script, dus waarschijnlijk veel onhandige dingen, graag tips om te verbeteren :))

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
session_start();

include "header.php";

if( $_SESSION['winkelwagen'] ) {
    echo "<table border=2 cellpadding=0 cellspacing=0>";
    echo "<tr><td><b>Aantal</b></td><td><b>Naam</b></td><td><b>Prijs in &euro;</b></td></tr>"; // bovenste regel
    $totaal = 0;

//Haalt klant ID op.
    $info = $login->get_login_info('alles');
    $klantid = $info['id'];
//Maakt een nieuwe Bestelling ID aan, en doet daarin de Klant ID
    $sql = "INSERT INTO Bestelling (KLANT_ID) VALUES ($klantid)";
        if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
        echo "Toevoegen bestelling mislukt!";
//haalt de zojuist ingevoerde bestelling id op om vervolgens te gebruiken voor de tabel order (zie omschrijving onder) Ik denk zelf dat het hier fout gaat.
        $bestellingid = mysql_insert_id();
    
// Dus voor ieder product in het winkelmandje moet er een regel worden aangemaakt in Order
    foreach ( $_SESSION['winkelwagen'] as $key=>$val ) {
    
    $sql = "SELECT * FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$key";
    $resultaat = mysql_query($sql);
    
    while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
        echo "<tr>";
        echo "<td>$val</td>";
        echo "<td>".$rij["Naam"]."</td>";
        echo "<td>".number_format($rij["Prijs"], 2, ',', ' ')."</td>";
        echo "</tr>";
        $totaal = $totaal + ($rij["Prijs"] * $val);
        $prijs = $rij["Prijs"];
        $datum = date("d-m-Y", time());
        
// hier worden de artikelen in de Tabel Orders gezet.
    $sql = "INSERT INTO Orders (BESTELLING_ID, ARTIKEL_ID, Aantal, Prijs, Datum) VALUES ($bestellingid, $key, $val, $prijs, NOW())";
    if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
        echo "Toevoegen bestelling deel 2 mislukt!";
        }
}
}
}
}


include "footer.php";

?>


De bedoeling van dit script is dat de artikelen uit het winkelwagentje allemaal in de database komen. In de tabel Bestelling (namen hadden beter gekund :p) komt de Bestelling ID en de Klant ID, dit is dus de "koppel" tabel. In de tabel Klant staan alle gegevens van de klant, maar dat is verder hier niet van belang.

In de tabel Order moeten de producten die in een bepaalde bestelling zitten bij elkaar komen, dus voor ieder product moet een aparte Order ID, maar de Bestelling ID moet bij ieder product van één bestelling hetzelfde blijven.

Bij hoe het script nu is wordt er voor ieder product in de winkelmandje een aparte Bestelling ID aangemaakt. Dus er klopt iets niet.

Als jullie ook andere fouten zien in het script, graag ook melden want daar leer ik natuurlijk ook van.

Als jullie nog andere scripts of extra informatie nodig hebben, vraag het dan.

Alvast bedankt,
Matthijs
Gewijzigd op 29/11/2010 20:56:03 door Matthijs PHPHULP
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 14:31:43
 
Kris Peeters

Kris Peeters

30/11/2010 11:27:34
Quote Anchor link
Werkt dit script?
Op het eerste zicht, lijkt de accolade op lijn 16 wat vreemd.
Die block code, wordt die enkel uitgevoerd als de insert mislukt is?


Verder vind ik het er proper uit zien. Goed bezig, lijkt me.

Let nog een beetje op indentering (het aantal spaties aan het begin van de lijn).
Zorg dat de sluitende accolade op de plaats komt die overeen komt met de lijn waar de accolade geopend is. Binnen de accolades laat je de code twee spaties meer naar rechts starten
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
   while ($i < 10) {
     $sqr = $i * $i;
     if ($i > 25) {
       ...
     }
   }

?>


Meer lees je hier:
http://drupal.org/coding-standards

Er zijn andere coding standards, maar hier hou ik me toch liefst aan.
 
John D

John D

30/11/2010 13:02:42
Quote Anchor link
check eerst je datamodel. Tips:
tabel orders key=id, foreignkey=klant_id
tabel orderregels key=id en foreignkey=order_id
tabel klanten key=id
tabel producten key=id
tabel product_prijs key=id en foreignkey=product_id, belangrijk attribuut: datum_tot
Gewijzigd op 30/11/2010 13:06:04 door John D
 
Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

30/11/2010 17:44:46
Quote Anchor link
Hehe eindelijk gelukt! Bedankt Kris, ik was er echt al een tijd mee bezig, allerlei andere omslachtige manieren proberen en dan lukt het op deze manier gewoon, een simpele accolade. Nou ja zo is dat altijd bij programmeren :)

En @John, maar wat is er dan mis met de database? (behalve de namen Orders en Bestelling?)

En verder is dit script makkelijk te omzeilen of te "hacken" of op welke andere manier dan ook dit te verstoren? Injection ofzo? En zo ja wat kan ik daar tegen doen?

Heel erg bedankt voor de rest, nu ga ik werken aan het script om dit mooi weer te geven, dus waarschijnlijk heb ik daar vanavond ook nog wel wat vragen over :p



Matthijs
Gewijzigd op 30/11/2010 17:45:41 door Matthijs PHPHULP
 
Kris Peeters

Kris Peeters

30/11/2010 17:51:19
Quote Anchor link
Matthijs Thoolen op 30/11/2010 17:44:46:
... En verder is dit script makkelijk te omzeilen of te "hacken" of op welke andere manier dan ook dit te verstoren? Injection ofzo? ...


Lijkt me niet. Ik zie toch niet direct iets gevaarlijks.

Over het algemeen is injection een probleem van data die van de gebruiker komt en in een sql string terecht komt.

Hier zie ik niets van $_GET of $_POST variabelen, laat staan dat ze in een sql string zijn verwerkt.
 

30/11/2010 19:01:21
Quote Anchor link
Matthijs Thoolen op 30/11/2010 17:44:46:
(...)
En @John, maar wat is er dan mis met de database? (behalve de namen Orders en Bestelling?)
(...)

Ik heb het even snel doorgekeken, volgens mij kan er redunantie ontstaan. Ik zag ergens dat je alleen een klantid insert, dat kan per definitie niet goed zijn, want wat zegt dat? Niks. Die zou bij bestellingen in kunnen.
Zie ook normaliseren.

Kris Peeters op 30/11/2010 17:51:19:
Matthijs Thoolen op 30/11/2010 17:44:46:
... En verder is dit script makkelijk te omzeilen of te "hacken" of op welke andere manier dan ook dit te verstoren? Injection ofzo? ...


Lijkt me niet. Ik zie toch niet direct iets gevaarlijks.

Over het algemeen is injection een probleem van data die van de gebruiker komt en in een sql string terecht komt.

Hier zie ik niets van $_GET of $_POST variabelen, laat staan dat ze in een sql string zijn verwerkt.

Je kunt je afvragen of die $_SESSION data veilig is.
Dat kunnen wij nu niet controleren.
 
Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

30/11/2010 19:22:02
Quote Anchor link
Ik insert de Klant_ID, en die klantID is gekoppeld aan de Klant tabel, met daarin alle gegevens. Maar wat ik begrijp uit de wikipedia stukjes is dat ik niet steeds in iedere tabel apart alle gegevens moet opslaan. Dat doe ik toch juist niet nu ik alles link? Of begrijp ik hier iets fout?

En over die $_SESSION, hoe kan ik zorgen dat die wel veilig is dan? Of hoe moet ik het controleren, laten controleren?

Bedankt
 

30/11/2010 19:39:31
Quote Anchor link
Zie hierboven wat John heeft gepost. Dat verduidelijkt het misschien ook wat.

In principe is $_SESSION niet gevaarlijk (zoals $_GET / $_POST / $_COOKIE), maar je moet je afvragen waar die data vandaan komt die in de session zit. Als die bij de gebruiker vandaan komt, dan is die gevaarlijk.
Maar sowieso is dat niet eens erg belangrijk, alle data die je in de database zou je door mysql_real_escape_string moeten halen, niet alleen voor hacks, maar ook gewoon om te zorgen dat er geen verkeerde data in de db komt.
Functies als htmlentities gooi je over je data als je het uit de db trekt.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

30/11/2010 19:49:39
Quote Anchor link
Wat betreft je HTML ...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
border=2 cellpadding=0 cellspacing=0
Dat hoor je heden anno 2010 toch wel zo ongeveer met CSS te regelen ...
Gewijzigd op 30/11/2010 19:50:07 door Piet Verhagen
 
Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

30/11/2010 19:53:16
Quote Anchor link
Piet Verhagen op 30/11/2010 19:49:39:
Wat betreft je HTML ...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
border=2 cellpadding=0 cellspacing=0
Dat hoor je heden anno 2010 toch wel zo ongeveer met CSS te regelen ...


Mee eens, maar ben eerst bezig met code, en wou even snel een makkelijke opmaak. Als ik het script ga afronden ga ik het met CSS doen, hele site draait met CSS :)

Maar toch bedankt, voor het zelfde geld deed ik de hele site zo :)
 
Aad B

Aad B

30/11/2010 20:22:17
Quote Anchor link
In de tabel Order moeten de producten die in een bepaalde bestelling zitten bij elkaar komen, dus voor ieder product moet een aparte Order ID, maar de Bestelling ID moet bij ieder product van één bestelling hetzelfde blijven.
Is fout, check de tips van John, je kan beter werken met een tabel orders en een tabel orderregels. Dit is zo ongeveer les 1 in datamodellering. Uiteraard mag het ook heten: tabel bestellingen en tabel bestelregels. Overigens heb ik altijd geleerd om tabelnamen niet in meervoud te maken: tabel order, orderregel, bestelling, bestelregel. Vaak onstaat er dan discussie van tegenstanders die dan gaan beweren dat er meer orders in de tabel order kunnen en daarom de tabel orders moet heten maar dat is nou precies de foute opvatting.
 
Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

30/11/2010 21:06:40
Quote Anchor link
Oké bedankt dan zou ik daar nog is naar gaan kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.