Bestelling formulier niet naar mijn wens

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jo vo

jo vo

06/01/2008 13:44:00
Anchor link
jo gasten,
Ik wil voor school dingen een bestellingsformulier maken mbv html en php. Ik heb uiteraard eerst veel gelezen en gezocht op het internet en ik ben nu behoorlijk ver, maar het is nog net niet wat ik wil.

dit is het html script dat het php bestand aanvoert:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<form name="form1" action="poep.php" method="post" >  
naam:        <INPUT NAME="naam" SIZE="30"><BR>
voornaam:    <INPUT NAME="voornaam" size="30"><br>
adres:       <INPUT NAME="adres" size="30"><br>
postcode:    <INPUT NAME="postcode" size="30"><br>
plaats:      <INPUT NAME="plaats" size="30"><br>
email: <INPUT NAME="email" SIZE="40"><br>
<FIELDSET>
<BR>
Geef aan welke noodoplader je wilt bestellen:<BR>
<BR>
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" type="text" VALUE="verzenden">Blauw (5 aansluitingen, 6 euro)<br>
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" type="text" VALUE="verzenden">Blauw (8 aansluitingen, 7 euro)<br>
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" type="text" VALUE="verzenden">Zilver (5 aansluitingen, 6 euro)<br>
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" type="text" VALUE="verzenden">Zilver (8 aansluitingen, 7 euro)<br>
<BR>


Alle kosten zijn inclusief btw en verzendkosten

<BR>
Aantal:
<BR>

<TEXTAREA NAME="tekstvak" ROWS="1" COLS="5"></TEXTAREA>
<BR>
</FIELDSET>

<input type="submit" value="Send">
<input type="reset" value="Reset">

</form>


en dit is het php bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php    
$naam
= htmlspecialchars($_POST["naam"]);  
$voornaam = htmlspecialchars($_POST["voornaam"]);  
$adres = htmlspecialchars($_POST["adres"]);  
$postcode = htmlspecialchars($_POST["postcode"]);  
$plaats = htmlspecialchars($_POST["plaats"]);  
$email = htmlspecialchars($_POST["email"]);    

if (!$naam) {  
echo "U heeft geen naam ingevuld!";  
exit; }  
  
if (!$voornaam) {  
echo "U heeft geen voornaam ingevuld!";  
exit; }  
  
if (!$adres) {  
echo "U heeft geen adres ingevuld!";  
exit; }  

if (!$postcode) {  
echo "U heeft geen postcode ingevuld!";  
exit; }  
  
if (!$plaats) {  
echo "U heeft geen plaats ingevuld!";  
exit; }  
  
if (!$email) {  
echo "U heeft geen email ingevuld!";  
exit; }  

else {  
  
$tijd = time();  
$datum = strftime("%d/%m/%y %H:%M", $tijd);  
$ip = getenv("REMOTE_ADDR");  
$message = "hoi" . $naam . " met het e-mailadres " . $email . " en het IP $ip stuurde op $datum het volgende bericht:    
____________________________________  
"
. $message . "  
------------------------------------"
;  
  
$mailadres = "";  
$message = str_replace ("<br>","\n", $message);  
  mail("$mailadres", "Bericht van sheez.nl",  
    $message, "From: " . $email . "");  
      
echo "Uw bericht is verzonden. U krijgt zo snel mogelijk antwoord.";    
}
  
?>
  


Ik krijg nu keurig netjes een email binnen, maar die is niet zoals ik verwacht had:
Quote:
445735adaarle rixtel met het e-mailadres /**/*/@hotmail.com en het IP **.69.***.** stuurde op 06/01/08 12:20 het volgende bericht:


Ik zou graag willen dat er dit komt te staan: (netjes onder elkaar)
naam: (wat hun hebben ingevuld)
voornaam: " "
adres: " "
postcode: " "
plaats: " "
email: " "
keuze: (uit die 4 submit buttons)
aantal:

Zou iemand mij willen helpen aub, ik kom er zelf niet uit
uiteraard heb ik eigen ftp en betreffende site is: dit


Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 02/04/2013 23:11:07 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:51:25
 

06/01/2008 13:50:00
Anchor link
\r\n zou moeten helpen. Verder horen variabelen buiten quotes.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/01/2008 14:01:00
Anchor link
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" type="text" VALUE="verzenden">

Wat wil je nou? Type = "radio" of "text". Beiden gaat niet.
Verder is bij al die inputs de value hetzelfde. Dus het maakt niet uit wat je aanklikt, je krijgt altijd 'verzenden' terug.
 
Jo vo

jo vo

06/01/2008 14:05:00
Anchor link
ja, ik heb dat overgenomen van een site dus geen idee wat hun wilden. Ik krijg iig niet in mijn mail binnen wat ze hadden gekozen daar en ook niet het aantal.

maar kun je niet het php aanpassen zodat het helemaal klopt allemaal? (of is dat teveel werk?)

of mij helpen via msn (werkt wat makkelijker qua communicatie, stuur pm dan)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jo vo
 
- SanThe -

- SanThe -

06/01/2008 14:09:00
Anchor link
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" VALUE="blauw5">Blauw (5 aansluitingen, 6 euro)<br>
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" VALUE="blauw8">Blauw (8 aansluitingen, 7 euro)<br>
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" VALUE="zilver5">Zilver (5 aansluitingen, 6 euro)<br>
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" VALUE="zilver8">Zilver (8 aansluitingen, 7 euro)<br>

Zo kan je er wat meer mee.
 
Jo vo

jo vo

02/04/2013 22:01:48
Anchor link
ff een bump

zou een mod dit topic kunnen verwijderen, of iig mijn email adres en ip adres uit de startpost willen halen? (dus eigenlijk heel mijn gehele quote uit de startpost) zelf editten lukt niet

Alvast bedankt
Gewijzigd op 02/04/2013 22:02:06 door jo vo
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2013 22:10:06
Anchor link
Het lijkt me makkelijker om even via PM een melding naar het Moderatie Meldpunt te sturen.
Gewijzigd op 02/04/2013 22:10:38 door - Ariën -
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

02/04/2013 23:11:15
Anchor link
done
 
Koen Hollander

Koen Hollander

03/04/2013 11:33:07
Anchor link
Ik denk dat je hier een fout maakt:
Quote:
if (!$naam) {
echo "U heeft geen naam ingevuld!";
exit; }


Je kijkt of de variable aanwezig is, zo nee, dan komt er:U heeft geen naam ingevuld!, maar de var bestaat sws. Je maakt de var toch aan, dan moet je eigenlijk controleren of hij NULL is of niet
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

03/04/2013 12:05:54
Anchor link
Oud topic. Voor de zekerheid maar gesloten.[/modedit]
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.