bestelling invoegen in tabel order en tabel orderregel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Krist Ensing

Krist Ensing

22/04/2013 20:40:28
Quote Anchor link
Ik heb een probleem. Ik wil in een webwinkel bestellingen verwerken in een database.
In tabel order moet komen:
-ordernummer (automatisch aangemaakt)
-SessieId
-Order datum (huidige datum)
-Totaalbedrag (uit alle producten en aantallen in orderregel met hetzelfde ordernummer)

In tabel orderregel moet komen
-ordernummer (zelfde nummer als in de tabel order), hier niet automatisch aangemaakt
-artikelnummer (van artikel dat op dat moment op de detailpagina getoond wordt.
-aantal (in te vullen)
–Prijs per artikel

De pagina is een detailpagina met een formulier, waar de productgegevens uit de databank worden weergegeven. Het aantal kan worden ingevuld, vervolgens kan op de winkelwagen-knop gedrukt worden.

Hieronrder de code waar dit in moet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
    //Leg verbinding met de database server, niet de database
    $db = mysql_connect("localhost", "root", "root");
    //Kies de juiste database
    mysql_selectdb("webshop", $db);
    
    
    
    //Vuur de vraag af op de database (SQL opdracht of Query)
    $Artnummer = $_GET['artikelnr'];
        
    $strSQL = "select Artikelnummer, Artikelnaam, Prijs, Omschrijving, Afbeelding FROM tblartikelen where Artikelnummer = '$Artnummer'";
              
    $rs = mysql_query($strSQL, $db);
    if (!$rs)    
        die("productdetail.php: de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
   if(isset($_POST["winkelwagen_x"])){
        
//$sqla = "insert into tblorder (SessieId, Orderdatum) values (session_id()), CURDATE())";      
$strSQL = "insert into tblorderregels (Artikelnummer, Aantal) values ( '" . $Artnummer . "' , " .$_POST["quantity"]. ")";
$Resultaat = mysql_query($strSQL, $db);
if (!$Resultaat)
        die("SQL opdracht klopt niet: " . $strSQL);
        }

    // Haal alle records 1 voor 1 op zolang er records zijn
    while ($r = mysql_fetch_array($rs))
    {

        // Hierna bevat de array $r alle individuele
        // velden/kolommen van 1 record

        

    ?>


<TABLE class=box_outline2 border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0
width="100%">
<TBODY>
<TR>
<TD>
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">
<TBODY>
<TR>
<TD class=infoBoxHeading4 vAlign=center>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($r["Artikelnaam"]); ?>
</TD>
<TD class=infoBoxHeading4 vAlign=center align=right>€.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($r["Prijs"]); ?>
</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR>
<TR>
<TD class=main>
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">
<TBODY>
<TR>
<TD class=main vAlign=top>
<DIV
style="MARGIN-TOP: 20px; PADDING-LEFT: 8px; MARGIN-BOTTOM: 0px; MARGIN-RIGHT: 8px">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($r["Omschrijving"]); ?>
</DIV></TD>
<TD class=main background=productdetail_files/dott_lod.gif
rowSpan=6 width=5></TD>
<TD class=main vAlign=top width=180>
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=180>
<TBODY>
<TR>
<TD vAlign=top><BR>
<TABLE class=box_outline2 border=0 cellSpacing=0
cellPadding=2 background="" align=center>
<TBODY>
<TR>
<TD class=smallText height=130 width=120
align=middle>
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=2>
<TBODY>
<TR>
<TD class=smallText align=middle>

<A href="images/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($r["Afbeelding"]); ?>
"
rel='\"lightbox[product]\"' target=_blank><IMG
title="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($r["Artikelnaam"]); ?>
" border=0 hspace=5
alt="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($r["Artikelnaam"]); ?>
" vspace=5
src="images/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($r["Afbeelding"]); ?>
" width=100
height=80><BR>klik om te
vergroten</A></NOSCRIPT>
</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE><BR></TD></TR>
<TR>
<TD>
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0>
<TBODY>
<TR>
<TD style="PADDING-LEFT: 30px" class=main
align=left><B>Kleur:</B></TD>
<TD style="PADDING-LEFT: 10px" class=main
align=left><SELECT name=id[1]><OPTION selected
value=1>Zwart</OPTION></SELECT></TD></TR></TBODY></TABLE><BR></TD></TR>
<TR>
<TD>
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0>
<TBODY>
<TR>
<TD style="PADDING-LEFT: 30px" class=main
align=left><B>Aantal:</B></TD>
<TD style="PADDING-LEFT: 4px" class=main
align=left><INPUT style="TEXT-ALIGN: center"
id="quant" class="moduleRow" value=1 maxLength=4
size=6 name="quantity">
</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR>
<TR>
<TD align=middle><BR><BR><INPUT value=35
type="hidden" name="products_id"><INPUT
title=" In Winkelwagen " border=0
alt="In Winkelwagen" name="winkelwagen"
src="productdetail_files/button_in_cart.gif"
type="image"></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    }
       // while einde
    
    // Ruim geheugen van de SQL opdracht op

    mysql_freeresult($rs);
    // Sluit de verbinding met de database
    mysql_close($db);
  
    ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 13:17:30
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/04/2013 20:50:41
Quote Anchor link
Zou je je bericht even willen aanpassen door je code-blok tussen [code] en [/code] te plaatsen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/04/2013 20:59:35
Quote Anchor link
zoals je het uitlegt lijkt het er op dat je heel goed weet wat er moet gebeuren, dus wat is nu precies je vraag?
 
Krist Ensing

Krist Ensing

22/04/2013 21:04:59
Quote Anchor link
@Aar: Hoe kan ik mijn bericht aanpassen, ik zie negergens een bewerken mogelijkheid.
@ Frank: Mijn vraag is:
Op welke manier kan ik de gegevens tegelijkertijd toevoegen in twee tabellen en hoe kan ik een automatschi gegenereerd nummer in tabel order invoegen in tabel orderregel
Daarnaast begrijp ik niet hoe ik de prijzen en aantallen uit orderregel op kan tellen tot een totaalprijs in tabel order.


Toevoeging op 23/04/2013 10:25:03:

Niemand die een idee heeft???
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.