Beveiligd gedeelte via login-link?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »
Ward Pauwels

ward Pauwels

20/11/2013 16:23:53
Quote Anchor link
LET OP: DIT IS ENKEL EEN DENKPISTE GEEN ANTWOORD, MOGELIJK ZEER ONVEILIG

Hallo allemaal,

In mijn zoektocht naar een manier waarop onze crew (+-500 personen) zijn/haar gegevens kan updaten en bepaalde info moet doorgeven kwam ik op het volgende idee. Nu had ik graag geweten of dit wel veilig genoeg is en of dat iemand hiervoor een betere oplossing weet?

--Korte schets waarom we dit zo willen doen--
Contactmoment met elke "bezoeker/crew" slechts gedurende 2 welbepaalde maanden/jaar.
Telkens lange periode tussen twee bezoeken van de pagina (na die 2 maanden, 10 maanden geen contactmomenten nodig)
--Probleem stelling--
Veel verloren passwoorden, veel kans op vergeten gebruikersnamen etc…
--Het idee--
Persoonlijke link naar elk crewlid sturen: http://mijnsite.be?crewid=code
!! Uiteraard zou het zo maar al te makkelijk zijn om andere gegevens te kunnen zoeken dan van de persoon zelf. Dus kwam ik op volgend idee:
Genereer de unieke codes per gebruiker:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
require config.php;//db connection
$result = Mysql_query(SELECT id,geboortedatum,naam FROM tblCrew);
while($row=mysql_fetch_array($result))
{

    //variabelen meteen omzetten naar salt
    $name=sha1($row['naam']);
    $id = $row[id]; //deze hebben we later nog nodig
    $salt_id = sha1($id);
    $date = sha1($row['geboortedatum']);
    //nieuwe “salt” maken op basis van data, als voorbeeld telkens de eerste 4 tekens
    $seclog = substr($name, 0, 4);
    $seclog .= substr($salt_id, 0,4);
    $seclog .= substr($date, 0,4);
    $update= mysql_query("UPDATE tblCrew SET log_key='".$seclog."' WHERE id='".$id."'");
}

?>

Deze wordt dan gemaild naar de uiteindelijk gebruikers:
“Uw persoonlijke link: http://mijnsite.be?crewid=8cb2274c6412
Deze link zou dan elke 30 dagen vernieuwd worden of op het moment dat zijn/haar gegevens werden aangepast.
Lijkt jullie dit wat of zeggen jullie “NOT DONE!”

Ik hoor het graag.
Groeten
Ward
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:51:19
 
Local Dev

Local Dev

20/11/2013 20:00:11
Quote Anchor link
Ik zou het niet zo aanpakken.

Ik zou ieder crewlid een eigen code geven (personeelsnummer of iets dergelijks), dit kunnen ze gebruiken als inlog naam, ze per brief een tijdelijk wachtwoord sturen (waarbij ze alleen wat aan het wachtwoord hebben als ze ook hun personeelsnummer hebben), hiermee kunnen ze eenmalig inloggen, hierbij worden ze bij de eerste keer inloggen gedwongen worden om het wachtwoord te wijzigen, en hun gegevens in te voeren.

Kan hier eventueel bij helpen.
Gewijzigd op 20/11/2013 20:00:45 door Local Dev
 
Ward Pauwels

ward Pauwels

21/11/2013 09:58:52
Quote Anchor link
Bedankt voor het antwoord. Wij hadden vroeger al een gelijkaardig systeempje zoals je zegt. We merkten echter dat ongeveer 99% van de crew het jaar nadien opnieuw opzoek moet naar zijn inlog naam en passwoord.

Ik denk dat ik het als volgt ga oplossen:
Personal link ?myid=amlkjfdiupaoeraoiezr -> invulformuliertjef/webpagina -> wanneer wijzigingen zijn opgeslagen "bedankt" -> nieuwe mail naar persoon met nieuwe link + overzicht van de wijzigingen.

Mijn inziens kan ik dit volledig dichtspijkeren en is de veiligheid van onze bestanden niet ingevaar. Of denk jij eranders over?
 
Michael -

Michael -

21/11/2013 14:50:37
Quote Anchor link
Ik zou het als volgt doen:
Houd het e-mailadres aan als inlog naam. Deze zullen ze niet (snel) vergeten.
Genereer een wachtwoord, die ze bij inloggen moeten/kunnen wijzigen.
Maak een wachtwoord-vergeten link die een nieuw wachtwoord naar hun e-mailadres stuurt.

Als ze alleen 1 x per jaar een formulier moeten invullen zou je hier een id voor kunnen aanmaken en deze verwijderen als het formulier is ingevuld. Op het moment dat dit formulier weer moeten worden ingevuld moet je er dan voor zorgen dat er voor iedereen zo'n link met uniek nummer in hun postvak ligt. Dit is dan tegelijkertijd een herinnering.
Zodra deze link toegang geeft tot persoonlijke/privacy gegevens zal ik dit toch afraden.
 
Ward Pauwels

ward Pauwels

22/11/2013 09:19:55
Quote Anchor link
Michael

Dat lijkt me inderdaad het veiligste. Jammer dat het enkel altijd via een loginscript moet lopen. Uiteraard is dat veilig (mits goede scripting) maar ik vraag me toch af of ik ooit mijn heilig koe ga vinden ;) Wanneer dat gebeurt dan horen jullie het wel.

Bedankt voor de respons, topic closed

Groeten
Ward
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/11/2013 11:53:58
Quote Anchor link
Ja, ik zou ook gewoon kiezen om het e-mail adres als login te kunnen gebruiken.

Er zijn een aantal websites waarbij ik, elke keer, een nieuw paswoord laat genereren, wegens username en/of paswoord vergeten.
Die hebben dan zo'n vreemd beleid van speciale karakters, dat het niet past in mijn lijstje van "te onthouden" gegevens.

Als je de username al niet moet te onthouden, maar enkel een e-mail adres, moet je maar de helft onthouden.
 
Tim Klein

Tim Klein

24/11/2013 20:52:48
Quote Anchor link
Wat misschien ook een id is is het volgende:
1. gebruiker logt in met e-mail (staat vast in database)
2. gebruiker krijgt een wachtwoord in de mailbox, waar een wachtwoord in staat, b.v. 2 weken geldig.
3. Na 2 weken wordt het wachtwoord automatisch verwijdert uit de database

Groet,
Tim
 
Machiel K

Machiel K

25/11/2013 12:51:48
Quote Anchor link
Ward Pauwels op 21/11/2013 09:58:52:
Ik denk dat ik het als volgt ga oplossen:
Personal link ?myid=amlkjfdiupaoeraoiezr -> invulformuliertjef/webpagina -> wanneer wijzigingen zijn opgeslagen "bedankt" -> nieuwe mail naar persoon met nieuwe link + overzicht van de wijzigingen.

Dit klinkt al beter. Ik zou het dan als volgt doen:
Persoonlijke link > je krijgt een pagina met invulformulier > je kan je gegevens veranderen > er wordt een e-mail naar je verzonden die vraagt om bevestiging ( > je krijgt een mail dat de wijzigingen daadwerkelijk veranderd zijn).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.