Beveiligen GET variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »
Wouter van

Wouter van

05/02/2015 16:54:14
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Is er iemand die misschien een paar tips heeft voor het beveiligen van de gegevens in de url.


Ik heb een berichten systeempje gemaakt die de berichten ophaalt op basis van de gegevens in de url.

De url ziet er dan bijvoorbeeld zo uit. "http://www.website.nl/bekijkbericht.php?UNIQ=47148086&to=20&van=20".

als ik nou de gegevens in die url handmatig zou wijzigen bijvoorbeeld de cijfers van UNIQ. dan zou ik een ander gesprek te zien krijgen, wat niet de bedoeling is.

Heeft iemand tips voor mij hoe ik dit zou kunnen beveiligen ?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 12:25:53
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2015 16:56:23
Quote Anchor link
Controleren of het ID van de gebruikers klopt?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/02/2015 17:00:59
Quote Anchor link
bekijkbericht.php moet altijd controleren of het opgevraagde bericht wel aan diegene die ingelogd is getoond mag worden.
 
Wouter van

Wouter van

05/02/2015 17:06:41
Quote Anchor link
"http://www.website.nl/bekijkbericht.php?UNIQ=47148086&to=20&van=20".

"to" is het user id van de de gebruiker, die zit ook in een sessie opgeslagen.. dus dan gewoon een check doen of "to" overeenkomt met de sessie.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/02/2015 17:16:21
Quote Anchor link
De URL is niet de plek om dit probleem op te lossen.

Maak gebruik van sessies als drager van informatie om te onthouden dat is vastgesteld dat iemand daadwerkelijk de persoon is die hij/zij zegt te zijn.

Met andere worden schrijf een stuk functionaliteit om personen te registeren en in te loggen.

Controleer vervolgens in dit script enkel die dingen die er toe doen.

Ik zou als GET variabele enkel een bericht id verwachten, bijvoorbeeld:
bekijkbericht.php?id=12

Het script kijkt vervolgens met behulp van het user id van een eerder geauthenticeerde gebruiker in de sessie of de verzender of ontvanger deze gebruiker is, en anders wordt het bericht gewoonweg niet getoond.
 
Wouter van

Wouter van

05/02/2015 17:28:43
Quote Anchor link
oke, ik zal er nog eens goed naar kijken ik denk dat het wel moet lukken.

Maar als het nou niet om een berichten systeem gaat maar om bijvoorbeeld wat algemenere informatie.

een pagina met een x aantal personen met achter elke naam een button met "Informatie" als je daar op klikt krijg je de info van de betrefende gebruiker

http://www.website.nl/informatie.php?id=466 als ik op die pagina ben en de info wordt getoond en dan 466 verander naar 470 dan krijg ik ook de informatie te zien van de gebruiker met userid 470.. hoe zou je dat kunnen voorkomen ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2015 17:33:46
Quote Anchor link
Controleren of het userID uit de URL gelijk is met diegene die in is gelogd. Zo niet, dan toon je een foutmelding.
 
Wouter van

Wouter van

05/02/2015 17:49:45
Quote Anchor link
oke, bedankt voor de info!
 
H Kse

H Kse

05/02/2015 18:34:09
Quote Anchor link
Gewoon uit nieuwsgierigheid, waarom zou je informatie.php op de ID willen beveiligen ?
Handmatig veranderen van je URL is hetzelfde als op de "Informatie" button te klikken.
 
Wouter van

Wouter van

05/02/2015 18:36:13
Quote Anchor link
ja dat is eigenlijk ook niet echt nodig indd..
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/02/2015 20:37:39
Quote Anchor link
Wouter van op 05/02/2015 17:28:43:
http://www.website.nl/informatie.php?id=466 als ik op die pagina ben en de info wordt getoond en dan 466 verander naar 470 dan krijg ik ook de informatie te zien van de gebruiker met userid 470.. hoe zou je dat kunnen voorkomen ?


Deze informatie hoef je niet in je URL te stoppen, want deze zou al in jouw sessie moeten zitten als jij de enige bent die bepaalde informatie in kan zien of mag wijzigen.

profiel.php?id=12 lijkt me wel zinnig, als je het profiel van persoon 12 wilt (en mag) inzien.

profiel_wijzigen.php?id=12 lijkt mij onzinnig als jij user 12 niet bent... tenzij jij een superadmin bent, die ALLE profielen mag wijzigen.

Dit zou je aan de hand van zelf opgestelde rollen en rechten kunnen bepalen.
Gewijzigd op 05/02/2015 20:39:31 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.