Beveiliging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Chris -

Chris -

16/05/2012 15:39:40
Quote Anchor link
Klopt. Als je MD5 via MySQL zelf gebruikt ben je ook de sjaak, dan zijn de plain-text wachtwoorden dus terug te vinden in de logs. Nog een kleine tip dus.

Hoewel het overigens beter is om wachtwoorden te encrypteren met een pepper/salt ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 11:16:58
 
Chris PHP

Chris PHP

16/05/2012 16:29:25
Quote Anchor link
Jan,

Nee de database zit in een MySQL Server, je moet eerst verbinding met de server maken wil je databases kunnen benaderen. Dus de inlog gegevens uit je config.php zijn niet voor je database, maar voor je server.

mysql_connect() maakt verbinding met je MySQL Server niet met een database, dat doe je met mysql_select_db().

ALs je achter de gegevens in een config file wilt komen zul je toch eerst FTP access moeten hebben. Je FTP account in nooit en ten nimmer (bij hostingbedrijven) gelijk aan je MySQL account.

Goede mensen beveiligen hun config.php account extra door deze buiten de root (www/httpdocs) te plaatsen.

Toevoeging op 16/05/2012 17:55:24:

@Chris,

Ik heb je Bruteforce protectie tut gelezen, beste is dus de combo DB en IP checken.

Ik heb wel 2 vraagjes.

1) Hoe pak je dit slim aan als je inlog systeem op file basis is en er geen MySQL beschikbaar is?
2) Heb je een 'voorbeeld' script hoe een DB/IP checker eruit kan zien?
Gewijzigd op 16/05/2012 16:32:09 door Chris PHP
 
Chris -

Chris -

17/05/2012 01:53:04
Quote Anchor link
Waarom zou je een inlog maken op basis van bestanden is de eerste vraag?

Het invullen van zo'n script is echt afhankelijk van de rest van het systeem. OOP, MVC, Framework of procedureel..

Erg moeilijk is het niet. Voer een nieuwe entry in met daarin de datum, ip-adres en account op het moment dat iemand probeerd in te loggen. Bij iedere inlog-request controleer je in een tabel hoe vaak er is geprobeerd in te loggen vanaf dat IP-adres en op dat account. Als er meer dan x-aantal pogingen zijn vanaf dat ip-adres en op dat account, verwerk je de login niet.

Extra tip:
Controleer IP-adressen enkel en alleen door middel van $_SERVER['REMOTE_ADDR']. Dat is de enige die klopt en niet kan worden aangepast door de bezoeker. (Tenzij, hypothetisch, je server dusdanig is gehackt dat er voor wordt gezorgd dat een specifiek IP-adres altijd een ander IP-adres krijgt.. Maar op het moment dat dat gebeurd, heb je wel grotere zorgen dan een brute-force aanval...)

Edit:
Klopt, moest inderdaad REMOTE_ADDR zijn. Excuses voor de verwarring!
Gewijzigd op 21/05/2012 10:25:26 door Chris -
 
Eddy E

Eddy E

17/05/2012 08:38:59
Quote Anchor link
REQUEST_METHOD geeft toch geen IP-adres? Maar HEAD, POST, PUT of GET?
Gewijzigd op 17/05/2012 08:42:59 door Eddy E
 
Chris PHP

Chris PHP

18/05/2012 07:35:10
Quote Anchor link
@Chris,

Omdat sommige mensen een hostingpakket hebben zonder database, dus kan ik nooit een site maken rondom een database. Wat ik dan doe is een login systeem maken waar de inlog gegevens in een config staan (ww is wel encrypted uiteraard).

Dank je voor de tips, dus in principe maak je gewoon een 'log' tabel waar je het ipadres opslaat, aantal pogingen en eventuele ingevulde gebruikersnaam?

en dan vervolgens in het inlogscherm met zoiets als dit controleren?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$select
= "SELECT IP, loginpoging FROM log WHERE IP = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'"
$query = mysql_query ($query);
$result = mysql_fetch_assoc ($query);

if ($result['IP'] === $_SERVER['REMOTE_ADDR'] && $result['loginpoging'] >= 5) {
echo "Er zijn teveel pogingen gedaan tijdens het inloggen, probeer het na 10 minuten nog eens";

}
else {

//rest van het script

}
?>


Maar hoe reset je dit na 10 minuten?
En hoe stel ik een tijdslimiet in bij het inloggen?

P.S. Ik heb hier $_SERVER['REMOTE_ADDR'] vanwege wat idd wat Eddy zegt.
Gewijzigd op 18/05/2012 07:38:25 door Chris PHP
 
Eddy E

Eddy E

18/05/2012 08:46:04
Quote Anchor link
Dat hoef je niet te resetten.
Je moet tellen hoeveel pogingen er waren tussen nu en 10 minuten geleden.

Dus alle rijen even aflopen en kijken of de tijd > nu+10min
Dus iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$select = "SELECT IP, loginpoging FROM log WHERE IP = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."' AND tijdstip > DATE_SUB(NOW(),INTERVAL 10 MIN)";


Dan selecteer je alleen de pogingen van de laatste 10 minuten.
Maar... dan moet je elke inlogpoging wel als een aparte rij opslaan. Dat doe je toch wel? Of staat er een 8 (voor 8 inlogpogingen) in je database?
 
Chris PHP

Chris PHP

18/05/2012 08:53:19
Quote Anchor link
@Eddy,

Dank je voor je uitleg, klinkt logisch hoe je het zegt.
Ik zat te twijfelen of ik nu idd een update of een insert wilde gebruiken.

Echter was i persoonlijk ook al voor de insert gegaan zodat elke poging een eigen entry krijgt in de database. Het is ook overzichtelijker om het zo te doen.
Ik zal mijn loginscript vanavond eens uitbreiden met deze functie en kijken of het na behoren werkt.
 
Reshad F

Reshad F

18/05/2012 16:21:25
Quote Anchor link
nu we het over beveiliging hebben.. vandaag erachter gekomen dat een website van iemand die ik ken via ftp gehackt is en er is op elke index pagina ( admin gedeelte test omgeving en normale index.php ) een scriptje op de eerste regel voor de doctype gezet deze heb ik overal weggehaald en de wachtwoorden en alles veranderd en de tips opgevolgd van google's advies site vervolgens heb ik een verzoek ingediend bij google om deze opnieuw te inspecteren ( de website ) zodat je geen gevaren page te zien krijgt. weet iemand hoelang het duurt voor dat ze zo een verzoek in behandeling nemen?
 
Gerhard l

gerhard l

18/05/2012 16:28:06
Quote Anchor link
48 uur ongeveer? Heb het 1 gehad bij een bedrijf, nadat ik aanvraag had gedaan om hem opnieuw te laten indexeren was het binnen 24 uur klaar.
 
 - Diov  -

- Diov -

18/05/2012 16:43:44
Quote Anchor link
Ik heb nog iets gevonden op het net, je kan je config file buiten je root plaatsen.
En zorg er ook voor dat het config file niet te veel rechten heeft.
 
Reshad F

Reshad F

18/05/2012 16:48:33
Quote Anchor link
@gerhard hmm dat is nog alsnog best lang.. maarja niets aan te doen :)
 
Eddy E

Eddy E

18/05/2012 19:32:28
Quote Anchor link
Chris NVT op 18/05/2012 08:53:19:
@Eddy,

Dank je voor je uitleg, klinkt logisch hoe je het zegt.
Ik zat te twijfelen of ik nu idd een update of een insert wilde gebruiken.

Echter was i persoonlijk ook al voor de insert gegaan zodat elke poging een eigen entry krijgt in de database. Het is ook overzichtelijker om het zo te doen.
Ik zal mijn loginscript vanavond eens uitbreiden met deze functie en kijken of het na behoren werkt.


Eventueel kan het met 1 functie: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/beveiliging/anti-bruteforce-script/783/
 
Chris PHP

Chris PHP

21/05/2012 08:52:24
Quote Anchor link
Dank je Eddy!

Ik ga hem erbij pakken en kijken hoe ik het kan implementeren in mijn eigen login script. Dit is voor het eerst dat ik een bestaand script ga gebruiken.

Thanks for sharing.
 
Chris -

Chris -

21/05/2012 10:28:50
Quote Anchor link
@Eddy & Chris; moest inderdaad REMOTE_ADDR zijn. REQUEST_METHOD is natuurlijk iets anders. Kwam door het snelle type :)

Er zijn overigens volledige classes hiervoor te vinden, maar het princiepe blijft altijd hetzelfde. Als je een inlogsysteem maakt zonder mysql omdat je klant een hosting heeft zonder hosting, wordt het eerder tijd om een overstap te maken naar een fatsoenlijke hosting dan je systeem op een dusdanige manier te bouwen dat je bent gelimiteerd aan textbestanden. Overigens kun je dan nog steeds een antibruteforce maken, maar kost meer tijd om dat in te laden. Plus buiten dat, al je bestanden moet je dan buiten je webroot houden wat ook weer tot problemen kan leiden bij sommige hosters. Overweging om dus over te stappen naar een degelijke hosting is dus groot...
 
Chris PHP

Chris PHP

21/05/2012 10:37:39
Quote Anchor link
@Chris

Dank je voor de info, ik heb idd aangeraden om over te stappen (naar mij uiteraard ;)) en dat was hij ook van plan. Echter zit deze klant wat op de centen en wil niet 2x voor hosting betalen, dus hij gaat volgend jaar over.
 
Chris -

Chris -

30/05/2012 18:20:55
Quote Anchor link
Lekkere schop omhoog, iemand nog vragen of nuttige links?
 
 - Diov  -

- Diov -

30/05/2012 18:26:54
Quote Anchor link
Ik weet wel een vraagje,
is een mysql database veiliger dan een access of een andere database type?
Welke zijn het veiligst in gebruik.

Tuurlijk moet je ook op sql-Injection letten.
Btw, lees straks even je pm.
Gewijzigd op 30/05/2012 18:28:03 door - Diov -
 
Chris -

Chris -

30/05/2012 18:28:10
Quote Anchor link
Hoe vaak wordt een Access database gebruikt voor een website? ;) Vrij weinig. Je kan eerder kijken naar pgSQL bijvoorbeeld, een beter database dan MySQL volgens velen!
 
Chris -

Chris -

05/07/2012 22:29:17
Quote Anchor link
Zo, een schop om dit topic ook weer eens in de spotlight te krijgen. Der was een tijdje geleden de vraag of ik nog tips & trucs had. Ik heb een vrij simpel te volgen artikel geschreven over wachtwoorden encrypteren. Hoewel het een niet technische uitleg is, staat er volgens mij genoeg informatie in om het zowel als leek, als niet-leek te begrijpen!
 
Write Down

Write Down

05/07/2012 22:55:56
Quote Anchor link
Leuk dat je het topic bumped. Heb het even doorgenomen, interessant.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.