Beveiliging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Chris -

Chris -

16/05/2012 15:39:40
Quote Anchor link
Klopt. Als je MD5 via MySQL zelf gebruikt ben je ook de sjaak, dan zijn de plain-text wachtwoorden dus terug te vinden in de logs. Nog een kleine tip dus.

Hoewel het overigens beter is om wachtwoorden te encrypteren met een pepper/salt ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 00:42:51
 
Chris PHP

Chris PHP

16/05/2012 16:29:25
Quote Anchor link
Jan,

Nee de database zit in een MySQL Server, je moet eerst verbinding met de server maken wil je databases kunnen benaderen. Dus de inlog gegevens uit je config.php zijn niet voor je database, maar voor je server.

mysql_connect() maakt verbinding met je MySQL Server niet met een database, dat doe je met mysql_select_db().

ALs je achter de gegevens in een config file wilt komen zul je toch eerst FTP access moeten hebben. Je FTP account in nooit en ten nimmer (bij hostingbedrijven) gelijk aan je MySQL account.

Goede mensen beveiligen hun config.php account extra door deze buiten de root (www/httpdocs) te plaatsen.

Toevoeging op 16/05/2012 17:55:24:

@Chris,

Ik heb je Bruteforce protectie tut gelezen, beste is dus de combo DB en IP checken.

Ik heb wel 2 vraagjes.

1) Hoe pak je dit slim aan als je inlog systeem op file basis is en er geen MySQL beschikbaar is?
2) Heb je een 'voorbeeld' script hoe een DB/IP checker eruit kan zien?
Gewijzigd op 16/05/2012 16:32:09 door Chris PHP
 
Chris -

Chris -

17/05/2012 01:53:04
Quote Anchor link
Waarom zou je een inlog maken op basis van bestanden is de eerste vraag?

Het invullen van zo'n script is echt afhankelijk van de rest van het systeem. OOP, MVC, Framework of procedureel..

Erg moeilijk is het niet. Voer een nieuwe entry in met daarin de datum, ip-adres en account op het moment dat iemand probeerd in te loggen. Bij iedere inlog-request controleer je in een tabel hoe vaak er is geprobeerd in te loggen vanaf dat IP-adres en op dat account. Als er meer dan x-aantal pogingen zijn vanaf dat ip-adres en op dat account, verwerk je de login niet.

Extra tip:
Controleer IP-adressen enkel en alleen door middel van $_SERVER['REMOTE_ADDR']. Dat is de enige die klopt en niet kan worden aangepast door de bezoeker. (Tenzij, hypothetisch, je server dusdanig is gehackt dat er voor wordt gezorgd dat een specifiek IP-adres altijd een ander IP-adres krijgt.. Maar op het moment dat dat gebeurd, heb je wel grotere zorgen dan een brute-force aanval...)

Edit:
Klopt, moest inderdaad REMOTE_ADDR zijn. Excuses voor de verwarring!
Gewijzigd op 21/05/2012 10:25:26 door Chris -
 
Eddy E

Eddy E

17/05/2012 08:38:59
Quote Anchor link
REQUEST_METHOD geeft toch geen IP-adres? Maar HEAD, POST, PUT of GET?
Gewijzigd op 17/05/2012 08:42:59 door Eddy E
 
Chris PHP

Chris PHP

18/05/2012 07:35:10
Quote Anchor link
@Chris,

Omdat sommige mensen een hostingpakket hebben zonder database, dus kan ik nooit een site maken rondom een database. Wat ik dan doe is een login systeem maken waar de inlog gegevens in een config staan (ww is wel encrypted uiteraard).

Dank je voor de tips, dus in principe maak je gewoon een 'log' tabel waar je het ipadres opslaat, aantal pogingen en eventuele ingevulde gebruikersnaam?

en dan vervolgens in het inlogscherm met zoiets als dit controleren?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$select
= "SELECT IP, loginpoging FROM log WHERE IP = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'"
$query = mysql_query ($query);
$result = mysql_fetch_assoc ($query);

if ($result['IP'] === $_SERVER['REMOTE_ADDR'] && $result['loginpoging'] >= 5) {
echo "Er zijn teveel pogingen gedaan tijdens het inloggen, probeer het na 10 minuten nog eens";

}
else {

//rest van het script

}
?>


Maar hoe reset je dit na 10 minuten?
En hoe stel ik een tijdslimiet in bij het inloggen?

P.S. Ik heb hier $_SERVER['REMOTE_ADDR'] vanwege wat idd wat Eddy zegt.
Gewijzigd op 18/05/2012 07:38:25 door Chris PHP
 
Eddy E

Eddy E

18/05/2012 08:46:04
Quote Anchor link
Dat hoef je niet te resetten.
Je moet tellen hoeveel pogingen er waren tussen nu en 10 minuten geleden.

Dus alle rijen even aflopen en kijken of de tijd > nu+10min
Dus iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$select = "SELECT IP, loginpoging FROM log WHERE IP = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."' AND tijdstip > DATE_SUB(NOW(),INTERVAL 10 MIN)";


Dan selecteer je alleen de pogingen van de laatste 10 minuten.
Maar... dan moet je elke inlogpoging wel als een aparte rij opslaan. Dat doe je toch wel? Of staat er een 8 (voor 8 inlogpogingen) in je database?
 
Chris PHP

Chris PHP

18/05/2012 08:53:19
Quote Anchor link
@Eddy,

Dank je voor je uitleg, klinkt logisch hoe je het zegt.
Ik zat te twijfelen of ik nu idd een update of een insert wilde gebruiken.

Echter was i persoonlijk ook al voor de insert gegaan zodat elke poging een eigen entry krijgt in de database. Het is ook overzichtelijker om het zo te doen.
Ik zal mijn loginscript vanavond eens uitbreiden met deze functie en kijken of het na behoren werkt.
 
Reshad F

Reshad F

18/05/2012 16:21:25
Quote Anchor link
nu we het over beveiliging hebben.. vandaag erachter gekomen dat een website van iemand die ik ken via ftp gehackt is en er is op elke index pagina ( admin gedeelte test omgeving en normale index.php ) een scriptje op de eerste regel voor de doctype gezet deze heb ik overal weggehaald en de wachtwoorden en alles veranderd en de tips opgevolgd van google's advies site vervolgens heb ik een verzoek ingediend bij google om deze opnieuw te inspecteren ( de website ) zodat je geen gevaren page te zien krijgt. weet iemand hoelang het duurt voor dat ze zo een verzoek in behandeling nemen?
 
Gerhard l

gerhard l

18/05/2012 16:28:06
Quote Anchor link
48 uur ongeveer? Heb het 1 gehad bij een bedrijf, nadat ik aanvraag had gedaan om hem opnieuw te laten indexeren was het binnen 24 uur klaar.
 
 - Diov  -

- Diov -

18/05/2012 16:43:44
Quote Anchor link
Ik heb nog iets gevonden op het net, je kan je config file buiten je root plaatsen.
En zorg er ook voor dat het config file niet te veel rechten heeft.
 
Reshad F

Reshad F

18/05/2012 16:48:33
Quote Anchor link
@gerhard hmm dat is nog alsnog best lang.. maarja niets aan te doen :)
 
Eddy E

Eddy E

18/05/2012 19:32:28
Quote Anchor link
Chris NVT op 18/05/2012 08:53:19:
@Eddy,

Dank je voor je uitleg, klinkt logisch hoe je het zegt.
Ik zat te twijfelen of ik nu idd een update of een insert wilde gebruiken.

Echter was i persoonlijk ook al voor de insert gegaan zodat elke poging een eigen entry krijgt in de database. Het is ook overzichtelijker om het zo te doen.
Ik zal mijn loginscript vanavond eens uitbreiden met deze functie en kijken of het na behoren werkt.


Eventueel kan het met 1 functie: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/beveiliging/anti-bruteforce-script/783/
 
Chris PHP

Chris PHP

21/05/2012 08:52:24
Quote Anchor link
Dank je Eddy!

Ik ga hem erbij pakken en kijken hoe ik het kan implementeren in mijn eigen login script. Dit is voor het eerst dat ik een bestaand script ga gebruiken.

Thanks for sharing.
 
Chris -

Chris -

21/05/2012 10:28:50
Quote Anchor link
@Eddy & Chris; moest inderdaad REMOTE_ADDR zijn. REQUEST_METHOD is natuurlijk iets anders. Kwam door het snelle type :)

Er zijn overigens volledige classes hiervoor te vinden, maar het princiepe blijft altijd hetzelfde. Als je een inlogsysteem maakt zonder mysql omdat je klant een hosting heeft zonder hosting, wordt het eerder tijd om een overstap te maken naar een fatsoenlijke hosting dan je systeem op een dusdanige manier te bouwen dat je bent gelimiteerd aan textbestanden. Overigens kun je dan nog steeds een antibruteforce maken, maar kost meer tijd om dat in te laden. Plus buiten dat, al je bestanden moet je dan buiten je webroot houden wat ook weer tot problemen kan leiden bij sommige hosters. Overweging om dus over te stappen naar een degelijke hosting is dus groot...
 
Chris PHP

Chris PHP

21/05/2012 10:37:39
Quote Anchor link
@Chris

Dank je voor de info, ik heb idd aangeraden om over te stappen (naar mij uiteraard ;)) en dat was hij ook van plan. Echter zit deze klant wat op de centen en wil niet 2x voor hosting betalen, dus hij gaat volgend jaar over.
 
Chris -

Chris -

30/05/2012 18:20:55
Quote Anchor link
Lekkere schop omhoog, iemand nog vragen of nuttige links?
 
 - Diov  -

- Diov -

30/05/2012 18:26:54
Quote Anchor link
Ik weet wel een vraagje,
is een mysql database veiliger dan een access of een andere database type?
Welke zijn het veiligst in gebruik.

Tuurlijk moet je ook op sql-Injection letten.
Btw, lees straks even je pm.
Gewijzigd op 30/05/2012 18:28:03 door - Diov -
 
Chris -

Chris -

30/05/2012 18:28:10
Quote Anchor link
Hoe vaak wordt een Access database gebruikt voor een website? ;) Vrij weinig. Je kan eerder kijken naar pgSQL bijvoorbeeld, een beter database dan MySQL volgens velen!
 
Chris -

Chris -

05/07/2012 22:29:17
Quote Anchor link
Zo, een schop om dit topic ook weer eens in de spotlight te krijgen. Der was een tijdje geleden de vraag of ik nog tips & trucs had. Ik heb een vrij simpel te volgen artikel geschreven over wachtwoorden encrypteren. Hoewel het een niet technische uitleg is, staat er volgens mij genoeg informatie in om het zowel als leek, als niet-leek te begrijpen!
 
Write Down

Write Down

05/07/2012 22:55:56
Quote Anchor link
Leuk dat je het topic bumped. Heb het even doorgenomen, interessant.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.