Bezoekers teller

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »
Ronald brt

Ronald brt

27/11/2014 14:35:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een profielen site om PHP/HTML/PDO/jQuery onder de knie te krijgen.

Nou vraag ik mij af hoe jullie de bezoekers teller laten handelen, op het moment heb ik alleen dat ingelogde gebruikers worden gecount als ze op een profiel gaan.
Maar als een ingelogd gebruiker dan telkens refreshed dan count het alsmaar op.
Is het dan de idee om het per account 1x te optellen (als account een keer op profiel is geweest telt het volgende keer niet meer mee) ?

Dus als user A, op de profiel van user B een kijk je neemt is +1.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 01:25:51
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/11/2014 14:44:08
Quote Anchor link
Zodra een gebruiker inlogt, zijn er x + 1 gebruikers online.
Logt de gebruiker uit of doet deze enkele minuten niets, dan zijn er x - 1 gebruikers online.

Je kunt dat op minstens drie manieren aanvaren:

- je houdt één teller bij van alle gebruikers,
- je telt de actieve sessies of
- je gebruikt een online/offline-schakelaar per individuele gebruiker.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 14:45:32
Quote Anchor link
Gewoon een hit voor een minuut of 10 blokkeren.
Gewijzigd op 27/11/2014 14:50:54 door - Ariën -
 
Ronald brt

Ronald brt

27/11/2014 15:09:58
Quote Anchor link
Ward, sorry ik snap het even niet, het is een count voor hoeveel aantal mensen, totaal een profiel hebben bezocht.

Dus ID=1 heeft x aantal bezoekers gehad, ID=2 heeft x aantal bezoekers gehad.
Als ID=1 naar ID=2 gaat dan telt dit op naar 1 bezoeker bij ID=2 en slaat het op in de database.
Maar nu als ID=1 refresh doet op de pagina van ID=2 dan krijgt ID=2 nog een hit erbij.
Hiervoor wil ik graag weten wat de beste optie is om dit te voorkomen.

-Aar-, hoe pak ik dit aan, dat ik ID=1 10 minuten niet meer meereken als deze al binnen 10 minuten al op de profiel van ID=2 is geweest.
Hoe sla ik deze dingen op in de database, dat ik het weer gebaseerd op de account laat werken.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/11/2014 15:19:33
Quote Anchor link
Sorry, ik vatte de topictitel "Bezoekers teller" op als ... een bezoekersteller. ;-)

Als het altijd om geregistreerde gebruikers gaat, kun je "A heeft B bekeken" tellen als 1 view, ongeacht of dat nu 10 minuten of 10 weken geleden is. Je moet dat eerst even helder hebben: wanneer telt een pageview mee en voor hoe lang.
 
Peter  Flos

Peter Flos

27/11/2014 15:37:32
Quote Anchor link
Zoiets bedoel je, Ronald?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
// Sessie starten
session_start();
// ID ingelogde gebruiker
$UserID = mysqli_real_escape_string($con,$_SESSION['id']);
// ID Profiel
$ProfileID = mysqli_real_escape_string($con,$_GET['ID']);
// Controleren of ID al bestaat
$CountifExist = mysqli_num_rows(mysqli_query($con,"SELECT ID FROM clicks WHERE UserID = '$UserID'");
// Bestaat het ID niet, dan voeren we een actie uit
if($CountifExist == '0'){
// Invoegen QUERY
mysqli_query($con,"INSERT INTO clicks (UserID,ProfileID) VALUES ('$UserID','$ProfileID')");
}

// Ophalen gegevens
$Select = mysqli_num_rows(mysqli_query($con,"SELECT ID FROM clicks WHERE ProfileID = '$ProfileID'"));
// Aantal kliks echoën
echo $Select;
?>
 
Ronald brt

Ronald brt

27/11/2014 16:06:40
Quote Anchor link
@Ward, hoe het nu werkt telt deze ongeacht de tijd een nieuwe count bij elke aanvraag. Maar is dit wel slim, omdat nu als iemand hele tijd vernieuwen indrukt dan verhoogt de ID bezoekers count telkens omhoog terwijl er geen echte nieuwe bezoekers zijn gekomen. Hoe zou ik dit anders kunnen oplossen ?

@Peter, die codes zeggen mij echt niet veel ik ben echter niet zo goed in MySQL ik gebruik pas PDO omdat dit makkelijker is voor me.
Op het moment heb ik dit gecodeert;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

require_once('db_connect.php');

if (isset($_GET['id'])){
    $id = $_GET['id'];
    $total = $db->query("SELECT * FROM users");
    $info = $db->prepare("SELECT * FROM users WHERE nickname=?");
    $info->bindParam(1, $id);
    $info->execute();
    
    if($info->rowCount() == 1) {
        foreach ($info as $i){
            if(isset($_SESSION['logged_in'])) {
                                //Update nieuwe aantal voor bezoekers
                $bezoekers = $i['bezoekers'] + 1;

                $teller = $db->prepare("UPDATE users SET bezoekers=? WHERE nickname=?");
                $teller->bindParam(1, $bezoekers);
                $teller->bindParam(2, $id);
                $teller->execute();
            }

            echo "<p>Aantal bezoekers: " . $i['bezoekers'] . "</p>";
        }
    }
else {
        echo 'Deze account bestaat niet of is verwijderd!';
    }
    
}
else {
    echo 'no id';
}

        // Destroy voor om uitteloggen
    session_destroy();

?>
 
John D

John D

27/11/2014 16:09:55
Quote Anchor link
Deze werkt ook wel leuk, wel zelf nog integreren in bijvoorbeeld de index pagina
Voordeel: Geen database gedoe en de functie ruimt zelf de session files op. In dit voorbeeld is er een directory onder de root genaamd phpsessions
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
/* Start the session */
session_save_path('phpsessions');
session_start();
$_SESSION['viewer']  = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
/* Define how long the maximum amount of time the session can be inactive. */
define("MAX_IDLE_TIME", 3);

function
getOnlineUsers(){

/* Default directory: /var/lib/php/session */

if ( $directory_handle = opendir( session_save_path() ) )
{

  $count = 0;
  while ( false !== ( $file = readdir( $directory_handle ) ) )
  {

    if($file != "." && $file != "..")
    {

      if(time()- fileatime(session_save_path() . "/" . $file) < MAX_IDLE_TIME * 60)
      {

        $count++;
      }

      else //remove files with PHP - Unlink()
      {
        unlink(session_save_path() . "/" . $file);
      }
    }
  }

  closedir($directory_handle);
  return $count;

}

else
{
return false;
}
}


?>

<html>
<head>
<style type="text/css">
<!-- BODY {background:none transparent;}-->
</style>
</head>
 <body>
   <b>
   Website bezoekers online: <?echo getOnlineUsers(); ?>
   </b>
  </font>
 </body>
</html>
Gewijzigd op 27/11/2014 16:12:23 door John D
 
Johan de wit

johan de wit

16/05/2015 14:11:14
Quote Anchor link
-sorry, verkeerde topic-
Gewijzigd op 16/05/2015 14:11:45 door johan de wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.