Bezoekersteller

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »
Maarten Kupers

Maarten Kupers

17/07/2007 21:51:00
Quote Anchor link
Dag iedereen. Ik gebruik momenteel een bezoekersteller in PHP op één van m'n websites. De statistieken worden weergegeven per maand en onderaan de pagina kan men naar statistieken van andere maanden gaan. Hierbij worden echter alle maanden verschillende keren weergegeven wat geen al te beste indruk achterlaat.
Onderstaand volgt de broncode van dit kleine stukje. Ik heb het wel vereenvoudigd voor op dit forum te posten: zoals het script er nu staat worden enkel de maanden tekstueel weergegeven zonder dat men kan kiezen.

Ter info: in de database staat dag ingesteld als varchar met de volgende notatie: DD-MM-YY

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$query4
= mysql_query("SELECT * FROM hits WHERE dag NOT LIKE '%-".$maand."-".$jaar."' GROUP BY dag DESC");
$i = 0;
while ($record4 = mysql_fetch_object($query4)) {  
    list($dag2,$maand2,$jaar2) = split('-', $record4->dag);
  $mj[$i] = $maand2."-".$jaar2;
  if ($mj[$i-1] != $maand2."-".$jaar2)
          {
    
echo "$maand2-$jaar2 <br>";

}

    $i++;  
}
}

else
{
    echo 'Geen gegevens gevonden';
}


?>


Alvast dank bij voorbaat voor nuttige tips
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 14:09:27
 
Robert -

Robert -

17/07/2007 21:53:00
Quote Anchor link
En wat is de vraag?
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

17/07/2007 22:04:00
Quote Anchor link
werken met een tmp value =>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$query4
= mysql_query("SELECT * FROM hits WHERE dag NOT LIKE '%-".$maand."-".$jaar."' GROUP BY dag DESC");
$i = 0;
$tmp_maand = "N/A";
while ($record4 = mysql_fetch_object($query4)) {  
    list($dag2,$maand2,$jaar2) = split('-', $record4->dag);
  $mj[$i] = $maand2."-".$jaar2;
  if ($mj[$i-1] != $maand2."-".$jaar2 && $maand2 != $tmp_maand)
          {
    
echo "$maand2-$jaar2 <br>";
$tmp_maand = $maand2;

}

    $i++;  
}
}

else
{
    echo 'Geen gegevens gevonden';
}


?>

@Robert

Quote:
Hierbij worden echter alle maanden verschillende keren weergegeven wat geen al te beste indruk achterlaat.


Njah geen echte vraag maar kom :-D
 
Maarten Kupers

Maarten Kupers

17/07/2007 22:16:00
Quote Anchor link
Is misschien nogal slecht geformuleerd ja.
Bedoeling is dat op het scherm de andere maanden worden weergegeven. Bijvoorbeeld:
06-07
05-07
04-07
...

Op dit moment krijg ik:
05-07
03-07
06-07
05-07
04-07
03-07
06-07
05-07
04-07
...

Ook met de hulp van Sab blijft dit probleem bestaan. Ben er al dagen mij hoofd over aan het breken maar ik kom er niet aan uit..
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

17/07/2007 22:18:00
Quote Anchor link
moet je wel ffen orden op Date natuurlijk anders geeft het geen zin

03-07 [echo]
03-07 [ignore]
04-07 [echo]
04-07 [ignore]
05-07 [echo]
06-07 [echo]


jouw situatie wordt alles geechod want $tmp_maand is altijd != $maand2 !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sab Kriksdeegir
 
Maarten Kupers

Maarten Kupers

17/07/2007 22:23:00
Quote Anchor link
$query4 = mysql_query("SELECT * FROM hits WHERE dag NOT LIKE '%-".$maand."-".$jaar."' ORDER BY dag DESC");

Op welke manier kan ik anders ordnen op date dan deze?
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2007 22:24:00
Quote Anchor link
SELECT * FROM hits WHERE dag NOT LIKE '%-".$maand."-".$jaar."' GROUP BY dag DESC

Dus je wilt alle gegevens behalve van één maand.
Dan hebben de andere maanden toch nog verschillende dagen (1-31/30/29/28) en dus evenzoveel antwoorden. Dus krijg je die maanden toch altijd meerdere keren.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2007 22:27:00
Quote Anchor link
Maarten Kupers schreef op 17.07.2007 21:51:
Ter info: in de database staat dag ingesteld als varchar met de volgende notatie: DD-MM-YY

En precies daar zit je fout. Je slaat een datum op in een veld dat voor strings bedoeld is. Je zou een veldtype DATE moeten gebruiken. Daar kun je namelijk alle datumfuncties van MySQL op loslaten.

Bijvoorbeeld:

SELECT veld1, veld2
FROM tabelnaam
ORDER BY DATE_FORMAT(datum, '%Y-%m') DESC
 
Maarten Kupers

Maarten Kupers

17/07/2007 22:30:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 17.07.2007 22:24:
SELECT * FROM hits WHERE dag NOT LIKE '%-".$maand."-".$jaar."' GROUP BY dag DESC

Dus je wilt alle gegevens behalve van één maand.
Dan hebben de andere maanden toch nog verschillende dagen (1-31/30/29/28) en dus evenzoveel antwoorden. Dus krijg je die maanden toch altijd meerdere keren.


Laat dat nu net het probleem zijn ;)
 
Maarten Kupers

Maarten Kupers

17/07/2007 22:30:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 17.07.2007 22:27:
Maarten Kupers schreef op 17.07.2007 21:51:
Ter info: in de database staat dag ingesteld als varchar met de volgende notatie: DD-MM-YY

En precies daar zit je fout. Je slaat een datum op in een veld dat voor strings bedoeld is. Je zou een veldtype DATE moeten gebruiken. Daar kun je namelijk alle datumfuncties van MySQL op loslaten.

Bijvoorbeeld:

SELECT veld1, veld2
FROM tabelnaam
ORDER BY DATE_FORMAT(datum, '%Y-%m') DESC


Ik ga het eens uitproberen, alvast bedankt!
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2007 22:32:00
Quote Anchor link
Maarten Kupers schreef op 17.07.2007 22:30:
Laat dat nu net het probleem zijn ;)

Maar zo is jouw datasysteem opgebouwd. Dan zit de fout toch in de opbouw.
 
Maarten Kupers

Maarten Kupers

17/07/2007 23:18:00
Quote Anchor link
Mijn probleem is opgelost nadat ik als veldtype DATE heb gebruikt.
Bedankt voor al jullie tips en hulp!
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

17/07/2007 23:21:00
Quote Anchor link
Graag gedaan ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.