Big Problem - mysql_query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Roy Dekker

Roy Dekker

07/09/2009 14:05:00
Quote Anchor link
Heej mensen,

Ik heb een probleem waar jullie mij vast mee kunnen helpen. Op de link hieronder staat het resultaat. Zoals je ziet worden 3 limousines 6 keer getoond. Dit moet 1 keer zijn. Wie kan mij helpen? Alvast bedankt.
http://i31.tinypic.com/qx7614.jpg

CODE
--------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

$dbhost
= 'localhost';
$dbusername = '*';
$dbuserpassword = '*';
$default_dbname = '*';

$db = mysql_connect($dbhost,$dbusername,$dbuserpassword);
mysql_select_db("***", $db);

          /*** Menu weergaven  ***/

$query = mysql_query("
SELECT *
FROM menu
WHERE parent_menuID = '1' AND active = '1'
ORDER by seq
"
,$db);

echo mysql_error();

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
// start
 while($row = mysql_fetch_assoc($query)){
      // start 2
    $query2 = mysql_query("
    SELECT *
    FROM menu
    WHERE parent_menuID = '102' AND active = '1' AND verwijderd = '0'
    ORDER by seq
    "
,$db);
    
    echo mysql_error();
    while($row1 = mysql_fetch_array($query2)){
        echo '<li><a href="#" title="'.$row1['menu_name'].'">'.$row1['menu_name'].'</a>' ;
        echo '</li>';
        }

    //einde 2
    
        $menu_name_clean = $row['menu_name'];
          $menu_name_clean=str_replace("&","_",$menu_name_clean);
          $menu_name_clean=str_replace(" ","_",$menu_name_clean);
          $menu_name_clean = stripslashes($menu_name_clean);          

          $site_menu = "
          <li>
              <a href=\"?page="
.$menu_name_clean."&amp;menuID=".($query2['menuID'])."&amp;pageID=".($query2['pageID'])."\">
              "
.stripslashes($row['menu_name']).' - '.$row['menuID']."
              </a>
          </li>\n"
;
          echo $site_menu;
}

//echo $site_menu;

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy Dekker
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 20:42:46
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

07/09/2009 14:46:00
Quote Anchor link
Op je eerste screen laat je niet alle relevantie code zien. Je kan je code gewoon posten in een reactie hier. Even tussen de PHP openings- en sluittag zetten en alles gaat goed.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

07/09/2009 15:43:00
Quote Anchor link
Waar is je foutafhandeling?
 
Roy Dekker

Roy Dekker

07/09/2009 15:52:00
Quote Anchor link
Aangepast:) Sorry ben hier net nieuw
 

07/09/2009 17:46:00
Quote Anchor link
Wat is de inhoud van je DB ?
 

07/09/2009 17:48:00
Quote Anchor link
Trouwens dit klopt wel,

voer deel 2 6x uit (je heb 6 rijen bij de eerste query)
Als je snap wat ik bedoel

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Roy Dekker

Roy Dekker

08/09/2009 08:22:00
Quote Anchor link
Moet ik deel 2 dan 6 x uitvoeren?? Sorry maar begrijp niet helemaal wat je bedoel.
 

08/09/2009 11:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$dbhost
= 'localhost';
$dbusername = '*';
$dbuserpassword = '*';
$default_dbname = '*';

$db = mysql_connect($dbhost,$dbusername,$dbuserpassword);
mysql_select_db("***", $db);

          /*** Menu weergaven  ***/

$query = mysql_query("
SELECT *
FROM menu
WHERE parent_menuID = '1' AND active = '1'
ORDER by seq
"
,$db); < hier selecteer je je eerste DB

echo mysql_error();

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
// start
 while($row = mysql_fetch_assoc($query)){ <hier zet je hem in een loop deze wordt 6 keer uitgevoerd omdat er 6 menukopjes zijn.
      // start 2

    $query2 = mysql_query(" <hier selecteer je DB 2
    SELECT *
    FROM menu
    WHERE parent_menuID = '102' AND active = '1' AND verwijderd = '0'
    ORDER by seq
    "
,$db);
    
    echo mysql_error();
    while($row1 = mysql_fetch_array($query2)){
        echo '<li><a href="#" title="'.$row1['menu_name'].'">'.$row1['menu_name'].'</a>' ;
        echo '</li>';
        }

    //einde 2
    
        $menu_name_clean = $row['menu_name'];
          $menu_name_clean=str_replace("&","_",$menu_name_clean);
          $menu_name_clean=str_replace(" ","_",$menu_name_clean);
          $menu_name_clean = stripslashes($menu_name_clean);          

          $site_menu = "
          <li>
              <a href=\"?page="
.$menu_name_clean."&amp;menuID=".($query2['menuID'])."&amp;pageID=".($query2['pageID'])."\">
              "
.stripslashes($row['menu_name']).' - '.$row['menuID']."
              </a>
          </li>\n"
;
          echo $site_menu;
}

//echo $site_menu;

?>


Nu wel duidelijk ?
die de < [t e k s t ]
 
Roy Dekker

Roy Dekker

08/09/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Ja ik snap wat je bedoeld. Alleen het maken vn een oplossing is vrij ingewikkeld:p Ben nog geen prof
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.