bindParam() werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »
Ralph vander tang

ralph vander tang

15/08/2013 10:59:49
Quote Anchor link
hoi iedereen,

ik ben bezig om mijn database klasse op nieuw te schrijven naar een pdo class.
nu heb ik een probleem met mijn bindParam().

ik krijg als error: Fatal error: Call to undefined method PDO::bindParam() op L.51.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
  public function connect () {
    
    try {
      
      $this->db = new PDO("mysql:host=".$this->server."; dbname=".$this->database, $this->username, $this->password);
      
    }

    catch (PDOException $e) {
      echo 'ERROR: ' . $e->getMessage();
      die(/*'Error: Database connection failed'*/);
    }
  }


  public function insert () {
    
    if(!$this->table) { die('No table given'); }
  
    $query =  "INSERT INTO ".$this->table." (";
    
    $keys = array();
    $statements = array();
    
    foreach($this->fields as $key => $value) {
      
      $keys[] = $key;
      $statements[] = "':".$key."'";

    }

    
    $query .= join(", ", $keys);
    $query .= ") VALUES (";
    $query .= join(", ", $statements);
    $query .= ")";
    
    $prep = $this->db->prepare($query);
        
    foreach($this->fields as $key => $value) {

       $prep->bindParam(":".$key, $value);
      
    }

    
    $this->query = $query;
    return $this->execQuery();
      
  }

?>
Gewijzigd op 15/08/2013 11:30:39 door Ralph vander tang
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 16:48:18
 
Erwin H

Erwin H

15/08/2013 11:16:09
Quote Anchor link
Zo werkt het inderdaad niet, want bindparam is geen method van PDO, maar van de PDOStatement class. Een object van die class krijg je terug van de prepare method en daarop kan je pas je parameters gaan binden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$query
= 'INSERT INTO tabel(een_kolom)
          VALUES(:een_value)'
;
$statement = $this->db->prepare($query);
$statement->bindParam('een_value', $whatever, PDO::PARAM_STR);
?>
Gewijzigd op 15/08/2013 11:16:32 door Erwin H
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

15/08/2013 11:30:01
Quote Anchor link
dit is nu opgelost nu loop ik tegen een ander probleem aan namelijk dat de params niet worden geplaatst in de query

enig idee hoe dat kan zal de code even aan passen


Toevoeging op 15/08/2013 11:30:51:

code geupdate
 
Chris PHP

Chris PHP

15/08/2013 11:33:04
Quote Anchor link
Probeer dit eens, zoals Erwin al voor deed

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$prep
->bindParam(":".$key, $value, PDO::PARAM_STR);
?>
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

15/08/2013 11:35:07
Quote Anchor link
maakt geen verschil bijf de :key zien en niet de waardes die ik er aan heb meegegeven
 
Erwin H

Erwin H

15/08/2013 11:43:12
Quote Anchor link
Dat komt omdat je er quotes omheen plaatst:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$statements
[] = "':".$key."'";
?>

Dat moet natuurlijk niet want dan ziet de database server het gewoon als string en zal die strings gebruiken.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

15/08/2013 11:43:49
Quote Anchor link
hoe moet het dan ?? is de 1e keer dat ik dit doe
 
Chris PHP

Chris PHP

15/08/2013 11:45:08
Quote Anchor link
Zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$statements
[] = ":".$key;
?>

P.S. Het lieft enkele quotes (') in PHP strings en dubbele quotes (") in HTML, dan hoef je namelijk niks te escapen waneer je deze twee combineerd.
Gewijzigd op 15/08/2013 11:46:25 door Chris PHP
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

15/08/2013 12:08:07
Quote Anchor link
ik zal hieronder even de oplossing neerzetten die werkt hier bij mij :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
public function connect () {
    
    try {
      
      $this->db = new PDO("mysql:host=".$this->server."; dbname=".$this->database, $this->username, $this->password);
      
    }

    catch (PDOException $e) {
      echo 'ERROR: ' . $e->getMessage();
      die(/*'Error: Database connection failed'*/);
    }
  }


  public function insert () {
    
    if(!$this->table) { die('No table given'); }
      
    $keys = array();
    $params = array();
    
    foreach($this->fields as $key => $value) {
      $keys[] = $key;
      $params[":".$key] = $value;
    }

    
    $query =  "INSERT INTO ".$this->table." (";
    $query .= join(", ", $keys);
    $query .= ") VALUES (";
    $query .= join(", ", array_keys($params));
    $query .= ")";
    
    $prep = $this->db->prepare($query);
    $prep->execute($params);
          
  }


?>
 
Chris PHP

Chris PHP

15/08/2013 12:13:23
Quote Anchor link
Waar is nu je bindParam?
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

15/08/2013 12:18:42
Quote Anchor link
verdwenen ik geef ze nu mee met de execute opdracht
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.