blank template

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/09/2019 13:51:48
Quote Anchor link
@Marthijn

Gebruik jij zelf ook tailwindcss?


Een andere vraag ... is tailwindcss "beter" of handiger dan bijv. Bootstrap? En zijn er nog andere leuke en vooral handige grid-systemen waar jullie bekend mee zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 13:43:12
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/09/2019 19:02:03
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 26/09/2019 00:33:15:
Stel ik heb een mooie product layout gemaakt waarbij een product bestaat uit een aantal geneste div'jes en spans. Alles is mooi opgemaakt op de productpagina en in de buitenste div van ieder product staat de class="product". Aan de hand van die ene class kan ik het complete product stylen. Wil ik nu op een andere pagina ook een product tonen, dan hoef ik alleen die class="product" toe te voegen en de lay-out klopt.

Met tailwindcss zou ik dan weer ieder divje en span al die classes moeten meegeven.


Toevallig heb ik dat bij de hand gehad zelfde product weergave op twee verschillende pagina's. Toen heb ik gewoon een nieuwe Twig template aangemaakt welke door beiden pagina's ingevoegd wordt. Dit in het kader van DRY. Maar al zou je er twee templates op na houden dan weet ik zeker dat ook jij een supersnelle copy & paste manoeuvre zou verrichten ;-)

Ozzie PHP op 26/09/2019 00:33:15:
PS Dit is overigens geen kritiek of aanval op tailwindcss ... ik probeer juist door met jullie te discussiëren uit te vinden of het interessant is om dit (of een vergelijkbaar) systeem voor mezelf toe te gaan passen.

Ha nee Ozzie dit is gewoon even leuk met elkaar sparren toch?
Gewijzigd op 26/09/2019 19:04:17 door Frank Nietbelangrijk
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/09/2019 21:59:48
Quote Anchor link
>> Ha nee Ozzie dit is gewoon even leuk met elkaar sparren toch?

Exact! :-)

Maar goed ... de vraag blijft .. wat is nu het beste grid-systeem waarmee je snel de basis van een lay-out kan maken. Is er nog iets beters dan Bootstrap?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/09/2019 23:48:25
Quote Anchor link
"Beter" en "slechter" is een kwestie van perspectief. Dit kun je nu sowieso niet in perspectief zien omdat je niet redeneert vanuit een doel.

Een hamer is voor bepaalde klussen het perfecte gereedschap maar waarschijnlijk suboptimaal om bijvoorbeeld de heg mee te snoeien.

Waar jij dus naar op zoek bent zijn alternatieven die mogelijk in bepaalde omstandigheden fijner werken dan bijvoorbeeld Bootstrap. Dit zou je kunnen kwantificeren in "pros" en "cons" in bepaalde rubrieken in bepaalde situaties.

Maar zonder dit ergens op toe te passen wordt dit mogelijk een nogal loze/abstracte discussie omdat je dit op geen enkele manier tastbaar/meetbaar kan maken. Wanneer is iets "beter"? Tenzij Bootstrap inmiddels achterhaald is en er inderdaad betere alternatieven zijn?

En in zekere zin ben je al met implementatie(technieken) bezig. Als je je werkwijze verandert zou je misschien in het ontwerp al een heleboel dingen kunnen proberen en ook elimineren? Nog zonder aan een bepaalde techniek gebonden te zijn. Denk aan wireframes/mockups and the like?

Implementeren komt meestal neer op "uitrollen wat je al eerder bedacht hebt". De vorm waarin dat gebeurt is ondergeschikt aan de tijd en het denkwerk die je in het ontwerp hebt gestoken lijkt mij. Dus daar zou je dan ook de nadruk op moeten leggen. De "drager" is gewoon minder interessant.
Gewijzigd op 26/09/2019 23:52:40 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/09/2019 10:37:11
Quote Anchor link
@Thomas

Daar heb je volledig gelijk in. De vraag is enigszins abstract. Wat ik wil is gemakkelijk een basis lay-out kunnen neerzetten die van zichzelf 100% responsive en cross-browser compatible is. Heel simplistisch gezegd, ik wil in m'n html-code kunnen zeggen: dit element is een header, dit is een menu, dit is een rij en dit is een kolom. Vervolgens zou je dan al een pagina moeten hebben met de juiste elementen, zonder opmaak maar wel op de juiste positie en volledig responsive. Dat is eigenlijk wat ik primair zoek. Dus iets wat het opzetten van een basis-grid vereenvoudigt. Natuurlijk kan dit in Bootstrap, maar ik ben dus benieuwd naar bruikbare alternatieven. Ik ken zelf lang niet alle systemen en vandaar dat ik benieuwd ben of mensen hier met andere systemen werken. Tot nu toe hebben we het nog alleen over tailwindcss gehad, maar dat heeft (mijns inziens) al een interessante discussie opgeleverd. Ik hoop dat er nog meer systemen de revue zullen passeren.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/09/2019 11:03:13
Quote Anchor link
Dat is Bootstrap alternatives een goede zoekopdracht en vind je bijvoorbeeld:

https://beebom.com/best-front-end-frameworks-for-bootstrap-alternative/

https://hackr.io/blog/top-bootstrap-alternatives-2019

Tooling is geen bijzaak en mag best tijd kosten. En er komt eigenlijk nooit een einde aan, net zoals de eeuwige zoektocht naar de beste code-editor…
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/09/2019 11:25:15
Quote Anchor link
@Ward

Ik had al even gezocht, maar het zijn er aardig wat en allemaal beloven ze natuurlijk mooie verhalen en zeggen ze dat ze de beste zijn. Ik ben juist benieuwd naar persoonlijke ervaringen van mede-forumgenoten. En ik ben ook benieuwd of er eentje is die er met kop en schouders boven uitsteekt.

Zo zie ik in de "lijstjes" geregeld "Foundation" voorbij komen, maar ik hoor daar niemand over.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/09/2019 11:30:37
Quote Anchor link
Backend developers zijn misschien ook niet de meest ervaren gebruikers van front-end frameworks. ;-)

Persoonlijk vind ik het bijvoorbeeld onhandig om Sass of Less te moeten parsen met server-side JavaScript. Daarvoor hebben we PHP, nietwaar.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/09/2019 11:47:50
Quote Anchor link
>> Backend developers zijn misschien ook niet de meest ervaren gebruikers van front-end frameworks. ;-)

Hehe ... er zitten hier toch ook vast wel front-enders? En een (custom) back-end heeft ook een lay-out nodig :-)
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

27/09/2019 20:03:58
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 26/09/2019 13:51:48:
@Marthijn

Gebruik jij zelf ook tailwindcss?


Een andere vraag ... is tailwindcss "beter" of handiger dan bijv. Bootstrap? En zijn er nog andere leuke en vooral handige grid-systemen waar jullie bekend mee zijn?

Ja, ik gebruik het zelf ook. Vind het zelf ook fijn om het te gebruiken omdat ik niet zelf de classnames moet bedenken als gebruik ik geen custom classes. Geen rotzooi dus met hoe BEM-classnames het beste geformuleerd moeten worden.

Tailwind CSS is wel een minder featured framework dan Bootstrap bijvoorbeeld.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/09/2019 01:31:45
Quote Anchor link
@Marthijn

>> Tailwind CSS is wel een minder featured framework dan Bootstrap bijvoorbeeld.

Kun je dit verder toelichten? Waaraan merk je dat? Wat heeft Bootstrap 'meer' dan Tailwind CSS? En ... waarom gebruik je Bootstrap dan niet?
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

28/09/2019 14:19:45
Quote Anchor link
Ik vind Tailwind CSS een minder featured framework omdat Tailwind CSS enkel de styling is. Bij Bootstrap heb je navbars, tooltips etc. dat allemaal JavaScript gebruikt. Waarom ik Bootstrap niet gebruik heeft er mee te maken dat Bootstrap gebruikt maakt van jQuery (dit gebruik ik liever niet). Ook heeft Bootstrap bepaalde soorten componenten zoals een navbar die zijn eigen structuur heeft in markup en styling, probeer het dus maar eens totaal aan te passen naar je eigen wensen.

Met Tailwind CSS voel ik me meer vrij, je dient alles zelf te doen wat meer vrijheid geeft. Netzoals dat je bij je eigen geschreven CSS alles naar je eigen hand kunt zetten qua opbouw etc.
Gewijzigd op 28/09/2019 14:20:39 door Marthijn Buijs
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/09/2019 02:18:41
Quote Anchor link
@Marthijn

>> ... gebruikt maakt van jQuery (dit gebruik ik liever niet).

Waarom gebruik je jQuery liever niet?

Ooit gehoord trouwens van UIkit? Die kwam ik tegen tijden het Googlen. Die ziet er (op het eerste gezicht) ook wel leuk uit.
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

01/10/2019 20:22:39
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/09/2019 02:18:41:
@Marthijn

>> ... gebruikt maakt van jQuery (dit gebruik ik liever niet).

Waarom gebruik je jQuery liever niet?

Ooit gehoord trouwens van UIkit? Die kwam ik tegen tijden het Googlen. Die ziet er (op het eerste gezicht) ook wel leuk uit.

Het doet z'n werk maar het is volgens mij sloom en oud. Liever gebruik ik iets moderners zoals Vue.js of React.js. Hiermee valt ook makkelijker websites te maken die gegevens via AJAX uitwisselt zonder de pagina te verversen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 20:32:51
Quote Anchor link
Vue.js en React.js hebben een andere werkwijze, en zou ik niet echt kunnen vergelijken met een library zoals jQuery. Het gebruik ervan is leuk als je juist een site hebt die dynamisch en actueel moet blijven. Ik zie het niet als een moderne vervanger van jQuery.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/10/2019 00:41:15
Quote Anchor link
@Marthijn

>> Hiermee valt ook makkelijker websites te maken die gegevens via AJAX uitwisselt zonder de pagina te verversen.

Dat kan via jQuery ook gewoon.

React is volgens mij bedoeld voor een heel andere opzet. Wat je normaal met PHP serverside doet, doe je dan cliënt-side. Je routing, controllers enz. maak je dan in React. Voor licht gebruik van javascript (ajax, animaties, user interactie) is juist jQuery de handigere / meer voor de hand liggende optie lijkt me.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/10/2019 14:38:16
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 02/10/2019 00:41:15:
Dat kan via jQuery ook gewoon.


Dan moet je alleen niet de slim versie hebben die op de Bootstrap introductie pagina in de starter template staat want daarin zijn de AJAX functies weggelaten.
Gewijzigd op 02/10/2019 14:46:00 door Frank Nietbelangrijk
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.