blijvende fout in update query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Karel

karel

17/01/2007 18:58:00
Quote Anchor link
met deze query blijf ik telkens een fout krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$date
= explode("-", $_POST["aan_aanvraagdatum"]);
    $aanvraagdatum = $date[2]."-".$date[1]."-".$date[0];
    
    $date = explode("-", $_POST["aan_gewensteopleverdatum"]);
    $gewensteopleverdatum = $date[2]."-".$date[1]."-".$date[0];
    
    $date = explode("-", $_POST["aan_datumgereed"]);
    $datumgereed = $date[2]."-".$date[1]."-".$date[0];
    
if (isset( $_POST["Submit"]) ){
    $query="UPDATE tbl_aanvraag SET
        aan_aanvraagdatum = '"
.$aanvraagdatum."',
        aan_aanvragerid = '"
.$_POST["aan_aanvragerid"]."',
        aan_gewensteopleverdatum = '"
.$gewensteopleverdatum."',
        aan_urgentie = '"
.$_POST["aan_urgentie"]."',
        aan_schrijverid = '"
.$_POST["aan_schrijverid"]."',
        aan_controleurid = '"
.$_POST["aan_controleurid"]."',
        aan_soort = '"
.$_POST["aan_soort"]."',
        aan_onderwerp = '"
.$_POST["aan_onderwerp"]. "',
        aan_na = '"
.$_POST["aan_na"] ."',
        aan_verwachteuren = '"
.$_POST["aan_verwachteuren"] ."',
        aan_echteurenschrijver = '"
.$_POST["aan_echteurenschrijver"]."',
        aan_urencontroleur = '"
.$_POST["aan_urencontroleur"]."',
        aan_datumgereed = '"
.$datumgereed."',
        aan_opmerking = '"
.$_POST["aan_opmerking"]."'
        WHERE aan_aanvraagid='"
.$_POST["aan_aanvraagid"]."';";
        echo $query;
?>


het echoën van de query geeft het volgende:

UPDATE tbl_aanvraag SET aan_aanvraagdatum = '2007-01-20', aan_aanvragerid = '10', aan_gewensteopleverdatum = '2007-01-20', aan_urgentie = '5', aan_schrijverid = '5', aan_controleurid = '5', aan_soort = 'Assessment', aan_onderwerp = 'test', aan_na = 'Aanpassing', aan_verwachteuren = '5', aan_echteurenschrijver = '5', aan_urencontroleur = '5', aan_datumgereed = '2007 -01-25', aan_opmerking = 'test' WHERE aan_aanvraagid='69';

bij de laatste datum kun je zien dat er een spatie staat na het jaartal. als ik de datum zelf intyp is er niks aan de hand en als ik opnieuw dezelfde of een nieuwe datum selecteer in het kalendertje dat ik als popup heb dan werkt het ook goed maar als ik naar mijn 'wijzigpagina' ga dan laad hij de datums vanuit m'n database en zet ze in textveld, laat ik deze gewoon staan dan werken de eerste twee wel en bij de laatste komt er een spatie tussen te staan, en is alleen als er niets verander verder want anders werkt hij prima.
heel vreemd, weet iemand hoe dit kan komen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Karel
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 15:13:25
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

17/01/2007 19:24:00
Quote Anchor link
Heb je een testlink? Em hoe bepaal je de datums?
Maak je die zelf?
 
Karel

karel

17/01/2007 19:29:00
Quote Anchor link
ik heb hem al op kunnen lossen, wat de fout was weet ik nog steeds niet want heb ik niet kunnen ontdekken.
zo opgelost:

$date = explode("-", $_POST["aan_datumgereed"]);
$datumgereed = trim($date[2])."-".trim($date[1])."-".trim($date[0]);
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.