BLOB gegevens omzetten naar image

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Koen -

Koen -

28/10/2010 14:35:41
Quote Anchor link
Ik wil via een database gegevens uitlezen uit een BLOB en deze omzetten naar een image bestand. Ik heb verschillende manieren geprobeerd om dit te doen oa.
dit:

Show.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php

include ('config.php');

$query = 'SELECT id, ean, filename, image FROM pink_covers ORDER BY id ASC LIMIT 5';
$result = mysql_query($query) or die ('Query error!');

?>




<table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" bordercolor="#111111" width="100%">

<tr>

<td width="34%" bgcolor="#FF9900" height="21">

<p style="margin-left: 10"><b><font size="2" face="Verdana" color="#FFFFFF">

ID</font></b></td>

<td width="33%" bgcolor="#FF9900" height="21">

<p style="margin-left: 10"><b><font face="Verdana" size="2" color="#FFFFFF">

Type</font></b></td>

<td width="33%" bgcolor="#FF9900" height="21">

<p style="margin-left: 10"><b><font face="Verdana" size="2" color="#FFFFFF">

Download</font></b></td>

</tr>

<?php

while($row = mysql_fetch_array($result))

{



?>


<tr>

<td width="34%" bgcolor="#FFDCA8" height="21">

<p style="margin-left: 10; margin-right: 10">

<font face="Verdana" size="1">

<?php echo $row["id"]; ?>

</font>

</td>



<td width="33%" bgcolor="#FFDCA8" height="21">

<p style="margin-left: 10">

<font face="Verdana" size="1">

<?php echo 'image/jpg'; ?>

</font>

</td>



<td width="33%" bgcolor="#FFDCA8" height="21">

<p style="margin-left: 10"><font face="Verdana" size="1">

<a href="downloadfile.php?id=<?php echo $row["id"]; ?>">

Download

</a></font>

</td>

</tr>

<?php

}

echo "</table>";

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

global $id;

$id = $row["id"];

if(is_numeric($id))

die("Geen geldig ID");


include ('config.php');




$query = ('SELECT image FROM pink_covers WHERE id = "'.$id.'"');

$result = mysql_query($query) or die("Kan file lijst niet opvragen");



if(mysql_num_rows($result) == 1)

{


$fileContent = @mysql_result($result, 0, "image");



header("Content-type: Image/jpg");

echo $fileContent;

}


else

{

echo "Record bestaat niet.";

}


?>


Het lukt niet echt hebben jullie nog suggesties?

* Dit is trouwens een tijdelijke oplossing nadat ik de images heb opgehaald
wil ik dit voortaan lokaal opslaan
Gewijzigd op 28/10/2010 14:45:29 door Koen -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:24:42
 
Pim -

Pim -

28/10/2010 14:38:34
Quote Anchor link
Wat lukt er niet? Krijg je een foutmelding?
 
Koen -

Koen -

28/10/2010 14:41:30
Quote Anchor link
Ik krijg de echo 'record bestaat niet' hoewel ik toch echt een record binnen moet krijgen.
Gewijzigd op 28/10/2010 14:44:15 door Koen -
 
- Dave -

- Dave -

28/10/2010 14:44:38
Quote Anchor link
Zet dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);
?>


Boven je script en kijk voor foutmeldingen.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

28/10/2010 14:45:02
Quote Anchor link
en de normale php error?
 
Koen -

Koen -

28/10/2010 14:47:58
Quote Anchor link
Niets geen error
Gewijzigd op 28/10/2010 14:48:59 door Koen -
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

28/10/2010 14:49:52
Quote Anchor link
mysql_fetch_array($result)) maar er is assoc van ipv van array
 
Koen -

Koen -

28/10/2010 14:54:55
Quote Anchor link
Het probleem is opgelost
hier komt het door:
Quote:
if(is_numeric($id))

moet zijn:
Quote:
if(!is_numeric($id))


Ik heb waarschijnlijk te snel getypt toch bedankt voor alles :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.