BLOB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »
Ruben php

ruben php

28/01/2009 15:41:00
Quote Anchor link
iemand enig idee hoe je een image dat je heb upgeload naar een database met als atribute blob, weer terug krijgt naar een normale image nadat je ze uit de database hebt gehaald.
want als je dit niet doet krijg je allemaal rare tekens bij
dit is wat ik tot nu toe heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
include "bestanden/config.php";
$query="SELECT * FROM album WHERE id='1'";
$result=mysql_query($query);
$fetch=mysql_fetch_array($result);
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title><?php echo $fetch['title']; ?></title>
<?php
include "bestanden/style.css";
?>

</head>
<body class="pagina">
<?php
echo " title: ";
echo $fetch['title'];
echo " data: ";
echo $fetch['data'];
echo " tijd: ";
echo $fetch['image_time'];
echo " extensie: ";
echo $fetch['ext'];

?>

</body>
</html>


alvast bedankt

PS niet al te moeilijke uitleg ben nog een beetje php noob maar dat komt wel
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:54:55
 
- SanThe -

- SanThe -

28/01/2009 15:46:00
Quote Anchor link
Je moet een plaatje niet in de database zetten. Alleen de link ernaar.
 
Ruben php

ruben php

28/01/2009 15:49:00
Quote Anchor link
ja dat vroeg ik dus niet he :P
als hij erin kan kan hij er ook weer uit
but how
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

28/01/2009 15:51:00
Quote Anchor link
1: Wanneer je een SELECT-query uitvoert, geen * gebruiken, maar de velden die je wilt hebben.
2: Bij een integer geen quotes gebruiken.
3: mysql_fetch_assoc() is sneller dan Array.

En een plaatje kun je met base64 terug zetten.
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

28/01/2009 15:51:00
Quote Anchor link
ruben schreef op 28.01.2009 15:49:
ja dat vroeg ik dus niet he :P
als hij erin kan kan hij er ook weer uit
but how

DIT WIL JE DUS NIET HEA !,
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

28/01/2009 15:54:00
Quote Anchor link
@SanThe: dat is meestal een goede oplossing, alleen niet in alle gevallen de oplossing. Zo moest ik op een stage een 'desktop CRM/administratie pakket' uitlezen met PHP, zodat de externe verkopers er in konden. De gegevens die via dat CRM opgeslagen werden stonden in een Interbase database die op een server stond.
Daar kwam dus in principe geen internet bij kijken, dus het opslaan van een link naar een afbeelding (afbeeldingen van producten in dat geval) had echt geen zin. Die werden dus als BLOB in de database opgeslagen.

@TS
In principe moet je een apart PHP-bestand hebben die:
- kijkt of de afbeelding bestaat, en zo ja
- de goede header uitspuugt
- en dan de BLOB-data uitspuugt.

Dat bestand kan je dan als afbeelding linken in de HTML. Bijvoorbeeld <img src="/bestand.php?id=1" />.
 

28/01/2009 16:03:00
Quote Anchor link
Elwin schreef op 28.01.2009 15:54:
@SanThe: dat is meestal een goede oplossing, alleen niet in alle gevallen de oplossing. Zo moest ik op een stage een 'desktop CRM/administratie pakket' uitlezen met PHP, zodat de externe verkopers er in konden. De gegevens die via dat CRM opgeslagen werden stonden in een Interbase database die op een server stond.
Daar kwam dus in principe geen internet bij kijken, dus het opslaan van een link naar een afbeelding (afbeeldingen van producten in dat geval) had echt geen zin. Die werden dus als BLOB in de database opgeslagen.

En waarom heeft het dan geen zin?
Een db is er niet voor bedoelt om er een plaatje in op te slaan, dit doe je lekker op het filesystem, dus een link naar het bestand op het filesystem.
Lees ook dit topic maar eens.
 
Jelmer -

Jelmer -

28/01/2009 16:16:00
Quote Anchor link
Een database kan slim genoeg zijn om blobs goed op te kunnen slaan, en volgens mij zijn ze dat ook wel (want waarom hadden ze anders de feature?) Het is lekker makkelijk bij het syncen, je hoeft alleen de database, met een beetje geluk 1 groot bestand, heen en weer te slepen.

Maar ik heb er al veel problemen in PHP mee meegemaakt, en echt lief voor de processor etc is het ook niet. Wil je je website een beetje snel houden, dan zorg je ervoor dat de plaatjes en andere statische content buiten PHP om lopen want dat scheelt enorm. Echt! :)

Maar als je het toch nog zou willen: Je moet aan de browser vertellen dat die rare tekens de inhoud van een plaatje zijn. En dat doe je door een content-type header mee te sturen. Bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Content-Type: image/jpeg');
?>


En inderdaad, je kan ze mixen. Je zal je HTML en je plaatje moeten scheiden. In je HTML plaats je een <img>-tag, en die laat je verwijzen naar de PHP pagina die het plaatje echo't.
 
Ruben php

ruben php

28/01/2009 16:29:00
Quote Anchor link
ik heb nu dit

//getimage.php//
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
header("Content-Type: image/jpeg");
include "bestanden/config.php";
$query="SELECT data FROM album WHERE id='1'";
$result=mysql_query($query);
echo $result;
?>


dat word weergegeven in
//image.php//
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<html>
<head>
</head>
<body>
<img src="getimage.php"></img>
</body>
</html>


mijn browseroutput van image.php beperkt zich tot niks en
die van getimage.php geeft slecht zijn eigen url weer ipv een image

alvast bedankt voor jullie reacties allemaal
 
- SanThe -

- SanThe -

28/01/2009 16:38:00
Quote Anchor link
echo $result;

Je vergeet te fetchen.
 
Ruben php

ruben php

28/01/2009 20:38:00
Quote Anchor link
niet hij doet het ook niet als ik fetch
dan gebeurd precies hetzelfde:(
 

28/01/2009 20:42:00
Quote Anchor link
ruben schreef op 28.01.2009 20:38:
niet hij doet het ook niet als ik fetch
dan gebeurd precies hetzelfde:(

Ik wed dat als jij PHP Beginnershandleiding en SQL Beginnershandleiding gaat leren dat je een heleboel nieuwe dingen tegen gaat komen.
 
Ruben php

ruben php

28/01/2009 22:43:00
Quote Anchor link
srry maar ik gebruik thuis PHP4 het complete handboek van acedemic services
heel handig een aanrader kan er complete sites mee bouwen maar dit blob in database nee dat snap ik niet
 

28/01/2009 22:51:00
Quote Anchor link
ruben schreef op 28.01.2009 22:43:
srry maar ik gebruik thuis PHP4 het complete handboek van acedemic services
heel handig een aanrader kan er complete sites mee bouwen maar dit blob in database nee dat snap ik niet

Zie hier de laatste comment, en kijk eens naar de datum van de rest...
 
Ruben php

ruben php

29/01/2009 09:06:00
Quote Anchor link
tjah iemand nog enig ideee (voor mijn mijn vraag dan )
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

29/01/2009 09:10:00
Quote Anchor link
PHP4 is echt oud, dat gebruiken de meeste mensen niet meer. Ook is er geen ondersteuning meer voor.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.