blogid toevoegen bij het reageren van een bericht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris dodenwaard

chris dodenwaard

12/09/2012 16:18:52
Quote Anchor link
goedemiddag allemaal,

Ik ben bezig met een reageer systeem aan het maken en dat lukt al aardig alleen nu moet ik nog doen dat hij het blogid van het bericht opslaat in de database als hij het bericht plaats dit heb ik nu :


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php



mysql_connect('****','****','***');
mysql_select_db('****') or die (mysql_error());




if(isset($_POST['verzenden']))
  {

    $snaam       =    addslashes($_POST['naam']);
    $sdatum=    addslashes($_POST['datum']);
    $sblogid=    addslashes($_POST['blogid']);
 $sbericht        =    addslashes($_POST['bericht']);

    
    mysql_query("INSERT INTO reactie (naam, bericht, datum, blogid)
VALUES ('"
.$snaam."', '".$sdatum."', '".$sblogid."', '".$sbericht."') ") or die (mysql_error());

    echo 'verzonden ...';
  }

else
  {
?>


<form action="http://pretparkgids.altervista.org/page/artikel.php?artikel=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $row['id'] ?>
" method="POST">




<table border="0" >
<fieldset>
<b>schrijf een reactie</b>

<tr>
<td>naam:</td>
<td><input name="naam" type="text" /></td>
</tr>

<tr>
<td>datum :</td>
<td><input name="datum" type="text" /></td>

</tr>
<tr>
<td>datum :</td>
<td><input name="datum" type="text" /></td>

</tr>


</tr>
<tr>
<td>text :</td>
<td>

<textarea name="bericht" type="text" cols="40" rows="10"></textarea>

</td>
<td>
<input type="submit" name="verzenden" value="verstuur" /> </td>

</tr>

</table>

</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
  }

?>
Gewijzigd op 12/09/2012 16:22:30 door Chris dodenwaard
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:35:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2012 16:23:57
Quote Anchor link
- Gebruik [code]-tags op het forum om je code in te plaatsen, en beperk je code tot relevante code,
- Gebruik om het versturen van je formulier te controleren dit: if($_SERVER['REQUEST']=="POST")....
- Gebruik geen addslashes om je tegen SQL-injection te beschermen, maar mysql_real_escape_string
- De volgorde van je velden kloppen niet met je values...
- Zorg voor goede foutafhandeling, zonder die()-techniek.
Gewijzigd op 12/09/2012 16:25:02 door - Ariën -
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

12/09/2012 16:32:47
Quote Anchor link
oke, maar hij doet het wel zo ? alleen ik wil niet als ik de blogid in een tekstvak word weergegeven maar gewoon alleen automatisch erbij word geplaatst maar veder doet hij het helemaal
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2012 16:45:32
Quote Anchor link
Pas eerst de opmerkingen van Aar eens toe.
Je script is nu onveilig. Lek dus.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2012 16:46:25
Quote Anchor link
Ik raad alsnog aan om mijn tips toe te voegen.

Als je het BlogID veld verandert naar een INT, en een Prim. key en een AUTO-INCREMENT setting meegeeft, dan verhoogt MySQL helemaal zelf de waarde.
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

12/09/2012 17:17:31
Quote Anchor link
Oke ik snap wat je bedoel maar dat heet al ID en dat heb ik al met een AUTO-INCREMENT maar als je bijv. als je op artikel=17 zit en je plaats een bericht moet hij uit de url de 17 hallen en dat is bij mij de blogid
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2012 17:19:22
Quote Anchor link
Kan je toch met $_GET doen?
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

12/09/2012 17:37:10
Quote Anchor link
ja maar ik wil niet zo tekstvak zoals <input name="datum" type="text" /> hoe meot ik het dan doen ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2012 17:46:41
Quote Anchor link
Met GET? Wat wil je nou precies dan?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2012 17:54:59
Quote Anchor link
Voor de datum gebruik je gewoon NOW() in de query.
 
Eddy E

Eddy E

12/09/2012 18:35:39
Quote Anchor link
Hij zoekt gewoon dit jongens: maak het nou niet moeilijker dan het is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="hidden" name="blogid" value="<?php echo $jouw_blog_id_hier_invullen; ?>">
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

12/09/2012 18:36:38
Quote Anchor link
kijk dit is mijn database:

Quote:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `reactie` (
`id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`blogid` int(10) NOT NULL DEFAULT '0',
`naam` varchar(20) NOT NULL DEFAULT '',
`emailadres` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '',
`bericht` text NOT NULL,
`datum` varchar(10) NOT NULL DEFAULT '',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=11 ;



id= het id van het bericht zelf
blogid= het id van de blog zodat als je bij die blog kijk dat hij allemaal die reactie's van dat blog laad bij 5 reactie's met het getal 5.


voorbeeld url: www.website.nl/artikel=17
maar ik wil als je een reactie toevoeg dat hij bij blogid automatisch het id 17 erbij zet zonder dat je het zelf in hoef te vullen.

ik hoop dat ik het zo iets duidelijker heb uitgelegd
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2012 21:25:59
Quote Anchor link
Zie de reactie van Eddy.

Maak van:
`datum` varchar(10)
even een echte datum.
Geen VARCHAR maar DATE of DATETIME.
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

12/09/2012 21:38:42
Quote Anchor link
- SanThe - op 12/09/2012 21:25:59:
Zie de reactie van Eddy.

Maak van:
`datum` varchar(10)
even een echte datum.
Geen VARCHAR maar DATE of DATETIME.


heb het gedaan ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2012 21:40:18
Quote Anchor link
En is het gelukt?
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

12/09/2012 22:06:32
Quote Anchor link
nee maar ben wel een stapje veder alleen de blogid erbij sturen lukt mij nog niet veder werkt het helemaal perfect
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2012 22:26:09
Quote Anchor link
Die blogID kan je toch uit de GET meegeven?
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

13/09/2012 16:04:57
Quote Anchor link
- Aar - op 12/09/2012 22:26:09:
Die blogID kan je toch uit de GET meegeven?


Hoe kan ik die dan meesturen ? want dan zou het probleem opgelost zijn
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2012 16:08:36
Quote Anchor link
in je URL ?blogID=42

En dan kan je met $_GET['blogID'] deze ophalen in je query. Zorg wel voor beveiliging tegen SQL-injection door deze waardes (al komen ze van POST, GET of COOKIE) te filteren met mysql_real_escape_string()...
 
Chris dodenwaard

chris dodenwaard

13/09/2012 16:28:29
Quote Anchor link
oke dat heb ik maar hoe kan ik ze met de reactie meegeven dat blogID ?
Gewijzigd op 13/09/2012 18:48:56 door chris dodenwaard
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.