Blok gaat over plaatje heen in FF

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Miniejjj

Miniejjj

12/02/2008 17:09:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben nog steeds een beetje bezig met Divjes, wat eigelijk helemaal nieuw is voor mij. Nu kom ik op de volgende 2 problemen.

In Firefox gaat het blok over het balkje van het menu heen. In IE is dit niet zo en zie je hem helemaal. Ik heb het al geprobeerd met margin-bottom: 2px; maar dit werkte niet. Kijk http://miniejjj.gratishosted.nl/v2/Fly-Net divs.htm

Mijn 2e probleem is dat ik de content niet naast mijn menu kan krijgen. Ik heb het geprobeerd met een position: absolute; en dan goed gezet, maar in FF is dat weer heel anders dan in IE. Ook dit gaat over http://miniejjj.gratishosted.nl/v2/Fly-Net divs.htm

Kan iemand helpen? Bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 23:04:27
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 17:09:00
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2008 17:12:00
Quote Anchor link
Fly-Net divs.htm

Nooit spaties in bestandsnamen gebruiken.
 
Miniejjj

Miniejjj

12/02/2008 17:12:00
Quote Anchor link
O sorry, kan iemand er naar kijken?
 
Miniejjj

Miniejjj

13/02/2008 15:22:00
Quote Anchor link
Ik ben verder gegaan met de layout, maar in Firefox doet ie het niet goed en in Internet Explorer wel helemaal ( yay ). Dit is mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
<style type="text/css">
* {
margin: 0px;
padding: 0px;
}


.header {
margin-bottom: 6px;
}

.menu {
position: relative;
padding:0px;
width: 250px;
margin-bottom: 0px;
}

.content {
border-style: solid;
border-width:1px;
border-color:#004880;
background-color:#e6f2fc;
width: 250px;
height:200px;
position: relative;
top: -4px;
}

.footer {
position: relative;
top: -4px;
width: 250px;
}

.midden {
margin-left: 256px;
margin-top: -480px;
}

.middencontent {
border-style: solid;
border-width:1px;
border-color:#004880;
background-color:#e6f2fc;
width: 644px;
position: relative;
top: -4px;
height: 455px;
}
</style>
<title>Fly-Net V2 - Homepage</title>
</head>

<body>

<!-- Header -->
<img border="0" src="header.png" width="900" height="153" alt="" class="header">

<!-- Menu 1 header -->
<div class="menu">
<img border="0" src="titel.png" alt="">
<!-- Menu 1 -->
<div class="content">
Deze site doet het niet in Firefox, kan iemand helpen.
</div>


<!-- Menu 1 footer -->
<div class="footer">        
        <img border="0" src="footer.png" alt="">
</div>

<!-- Menu 2 header -->

<img border="0" src="titel.png" alt="">
<!-- Menu 2 -->
        <div class="content">
       Alvast heel erg bedankt :)
        
</div>
<!-- Menu 2 footer -->
<div class="footer">        
<img border="0" src="footer.png" alt="">
</div>
</div>

<div class="midden">
<img src="titelcontent.png" alt="">
<div class="middencontent">
Goeiemoogle
</div>
</div>

</body>

</html>


Voorbeeld: http://miniejjj.gratishosted.nl/v2/Fly-Net%20divs.htm

Kan iemand het verbeteren?

Quote:
Nu is het toch geen bump, er is bijna 24 uur voorbij... Sorry, ik weet niet waar de regels precies staan.
 
Stijn

Stijn

13/02/2008 15:30:00
Quote Anchor link
Ik weet wel dat als je 2 of meerder div's naast elkaar wilt dat je beter een container er omheen kan zetten. deze div relative geven en de rest daarbinnen volgensmij weer absolute.

Voor de rest telkens goed rekening houden met elkaar.
FF en IE doen bepaalde dingen anders beredeneren.
 
Miniejjj

Miniejjj

13/02/2008 15:32:00
Quote Anchor link
Oke, bedankt,

weet jij ook hoe ik dat het beste aan kan pakken? Veel mensen zie ik hier met float en padding werken, maar hier weet ik nog niet veel van, dus als iemand mijn code kan aanpassen, graag.
http://miniejjj.gratishosted.nl/v2/Fly-Net%20divs.htm
of zie code hierboven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.