blokkeer persoon

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »
Henke van der bunt

Henke van der bunt

17/03/2011 18:33:58
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb het volgend script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
if(isset($_POST['post_comment']))
  $posted_on = date("M j, Y g:i A");
 if (! isset($_POST['comment'])) {
  $_POST['comment'] = '';  // nu bestaat de variabele ten minste
}

$comment = strip_tags ($_POST['comment']);
if($comment == NULL){
    $error_message = 'You have left a field empty.<br /><br />';
  }
else{
if (LOGGED_IN)
{

    mysql_query("INSERT INTO site_news_comments (article, userid, comment, posted_on) VALUES ('".$news_article_id."', '".$_SESSION['id']."', '".$comment."', '".$posted_on."');");
    $error_message = 'You have successfully left a comment.<br /><br />';
  }
}

?>


Nou moet er dus bij in komen, wanneer in de tabel users bij de persoon blocked op 1 staat, moet er een error_message komen dat hij geen berichten meer mag versturen.

Zou iemand dat misschien in de code willen zetten voor mij?

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:01:17
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/03/2011 18:41:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (LOGGED_IN) ?>

Hier zul je in moeten zetten of hij een comment mag sturen of niet.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

17/03/2011 18:46:02
Quote Anchor link
je haalt eerst de gegevens op bijv naam en blocked
dan ga je het fetchen


dan kijk je of blocked gelijk is aan 1
zoja melding geven dat hij geen berichten mag versturen

zo nee verstuur bericht


. verder denk wel aan mysql injection :)

Toevoeging op 17/03/2011 18:47:12:

@yea rupie je mag wel zinnigere antwoorden geven :) het is niet veboden
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

17/03/2011 18:49:47
Quote Anchor link

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'))
{

    if (!isset($_POST['comment']))
    {

        echo"no comment";
    }

    else
    {
        $controlle = mysql_query("SELECT blokked FROM site_news_comments WHERE blokked=1 AND id='".$_SESSION['id']."'");
        if($controlle == FALSE)
        {

            $posted_on = NOW();
            $comment = htmlentities(strip_tags ($_POST['comment']));
            $query = mysql_query("INSERT INTO site_news_comments (article, userid, comment, posted_on) VALUES ('".mysql_real_escape_string($news_article_id)."', '".mysql_real_escape_string($_SESSION['id'])."', '".mysql_real_escape_string($comment)."', '".$posted_on."'");
            if($query == TRUE)
            {

                echo 'You have successfully left a comment.<br /><br />';
            }

            else
            {
                echo"ERROR";
            }
        }

        else
        {
            echo"This person blocked you, you cant send a comment";
        }

    }
}

else
{
//form
}
?>



even aangepast
Gewijzigd op 17/03/2011 18:57:35 door Robert dat ben ik
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

17/03/2011 18:51:39
Quote Anchor link
Ik zou nu meteen gaan testen :D Overigens een controle op submit doe je met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/03/2011 18:55:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if (!isset($_POST['comment']))
{

    echo"U bent vergeten een bericht in te vullen";
}

?>

Wat is dit, controleer je of de websitemaker wel een veld die comment heet in zijn formulier heeft gezet? gebruik empty()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$controlle
= mysql("SELECT blokked FROM site_news_comments WHERE blokked=1 AND id='".$_SESSION['id']."'");
?>

sinds wanneer gebruiken we deze functie?

Overigens kun je NOW() gewoon direct in de query zetten ipv een var aan te maken.
En waarom mysql_real_escape_string in de ene query wel op $_SESSION[id] en de andere keer niet?
Gewijzigd op 17/03/2011 18:56:38 door Yea Rupie
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

17/03/2011 18:56:43
Quote Anchor link
ik had het al aangepast :P

en ja een NOW(); kun je in een var zetten ja misschien handig je weet nooit :P
 
Henke van der bunt

Henke van der bunt

17/03/2011 19:10:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
if(isset($_POST['post_comment']))
{

    if (!isset($_POST['comment']))
    {

        echo"U bent vergeten een bericht in te vullen";
    }

    else
    {
        $controlle = mysql_query("SELECT blocked,blockreden FROM users WHERE blocked=1 AND id='".$_SESSION['id']."'");
$result = mysql_query($controlle) or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_array($result)){
        if($controlle == FALSE)
        {

            $posted_on = date("M j, Y g:i A");
            $comment = htmlentities(strip_tags ($_POST['comment']));
            $query = mysql_query("INSERT INTO site_news_comments (article, userid, comment, posted_on) VALUES ('".mysql_real_escape_string($news_article_id)."', '".mysql_real_escape_string($_SESSION['id'])."', '".mysql_real_escape_string($comment)."', '".$posted_on."');");
                        if($query == TRUE) { echo 'You have successfully left a comment.<br /><br />'; }
        }

        else
        {
            echo'Je mag geen Reacties meer plaatsen in het nieuws van de staff.<br>De reden is:<b>'.$row['blockreden'].' </b></div>
    </div>
  </div>
</div>
'
;

        }

        else
        {

{

//formulier
?>


maar ik krijg een error: unexected t_else
op de else boven het formulier.
Gewijzigd op 17/03/2011 19:18:11 door Henke van der bunt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2011 19:15:17
Quote Anchor link
gebruik double-quotes om je variabele i.p.v. single-quotes.
 
Henke van der bunt

Henke van der bunt

17/03/2011 19:18:26
Quote Anchor link
heb m veranderd nu ^
 
Jelmer -

Jelmer -

17/03/2011 19:23:40
Quote Anchor link
Let op je if-else constructies. Die sluiten bij jou niet op elkaar aan. Als je heel consistent bent met inspringen en haakjes op de open en sluit-accolades op een nieuwe regel zetten, zie je zo wat er mis gaat.

Dit is hem, maar dan wat meer gefixt volgens mij.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if(isset($_POST['post_comment']))
{

    if (!isset($_POST['comment']))
    {

        echo "U bent vergeten een bericht in te vullen";
    }

    else
    {
        $controlle = mysql_query("SELECT blocked,blockreden FROM users WHERE blocked=1 AND id='".$_SESSION['id']."'");
        $result = mysql_query($controlle) or die(mysql_error());
        while($row = mysql_fetch_array($result))
        {

            if($controlle == FALSE)
            {

                //$posted_on = date("Y-m-d H:i:s");
                $comment = htmlentities(strip_tags ($_POST['comment']));
                $query = mysql_query("INSERT INTO site_news_comments (article, userid, comment, posted_on) VALUES ('".mysql_real_escape_string($news_article_id)."', '".mysql_real_escape_string($_SESSION['id'])."', '".mysql_real_escape_string($comment)."', NOW());");
                if($query == TRUE)
                {

                    echo 'You have successfully left a comment.<br /><br />';
                }
            }

            else
            {
                echo 'Je mag geen Reacties meer plaatsen in het nieuws van de staff.<br>De reden is:<b>'.$row['blockreden'].' </b>';
            }
        }
    }
}

else
{
    //formulier
}
?>


edit: SanThe's punt verwerkt
Gewijzigd op 17/03/2011 19:37:33 door Jelmer -
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2011 19:27:52
Quote Anchor link
NOW() is sql en geen php, dus kan niet in een $var staan.
 
Henke van der bunt

Henke van der bunt

17/03/2011 19:39:51
Quote Anchor link
werkt niet, ik krijg
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'Resource id #43' at line 1

Toevoeging op 17/03/2011 19:40:01:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
if(isset($_POST['post_comment']))
{

    if (!isset($_POST['comment']))
    {

        echo "U bent vergeten een bericht in te vullen";
    }

    else
    {
        $controlle = mysql_query("SELECT blocked,blockreden FROM users WHERE blocked=1 AND id='".$_SESSION['id']."'");
        $result = mysql_query($controlle) or die(mysql_error());
        while($row = mysql_fetch_array($result))
        {

            if($controlle == FALSE)
            {

                $posted_on = date("M j, Y g:i A");
                $comment = htmlentities(strip_tags ($_POST['comment']));
                $query = mysql_query("INSERT INTO site_news_comments (article, userid, comment, posted_on) VALUES ('".mysql_real_escape_string($news_article_id)."', '".mysql_real_escape_string($_SESSION['id'])."', '".mysql_real_escape_string($comment)."', '".$posted_on."')");
                if($query == TRUE)
                {

                    echo 'You have successfully left a comment.<br /><br />';
                }
            }

            else
            {
                echo 'Je mag geen Reacties meer plaatsen in het nieuws van de staff.<br>De reden is:<b>'.$row['blockreden'].' </b>';
            }
        }
    }
}

else
{
echo'  
        <form action="" method="post">
        <textarea name="comment" maxlength="500"></textarea><br /><br />
        <input type="submit" name="post_comment" value="Plaats Reactie" />
        </form>
      </div>
    </div>
  </div>
</div> '
;
}

?>
Gewijzigd op 17/03/2011 19:40:14 door Henke van der bunt
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2011 20:06:13
Quote Anchor link
Je voert een query uit en over dat resultaat voer je nog een keer een query uit.

$controlle = mysql_query("....");
$result = mysql_query($controlle) ...
 
Henke van der bunt

Henke van der bunt

17/03/2011 20:38:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if (!isset($_POST['comment']))
    {

        echo "U bent vergeten een bericht in te vullen";
    }

    else
    {
        $controlle = mysql_query("SELECT blocked FROM users WHERE id='".$_SESSION['id']."' AND  blocked=1");
        $controll = mysql_query("SELECT blockreden FROM users WHERE blocked=1 AND id='".$_SESSION['id']."'");
        while($row = mysql_fetch_array($controll))
        {

            if($controlle == 0)
            {

                $posted_on = date("M j, Y g:i A");
                $comment = htmlentities(strip_tags ($_POST['comment']));
                $query = mysql_query("INSERT INTO site_news_comments (article, userid, comment, posted_on) VALUES ('".mysql_real_escape_string($news_article_id)."', '".mysql_real_escape_string($_SESSION['id'])."', '".mysql_real_escape_string($comment)."', '".$posted_on."')");
                if($query == TRUE)
                {

                    echo 'Je hebt een reactie geplaatst!<br /><br />';
                }
            }

            else
            {
                echo 'De Ferbo staff heeft bepaalt dat jij geen reacties meer mag plaatsen.<br>De reden is: <b>'.$row['blockreden'].' </b>      </div>  ';
            }
        }
    }
}

else
{
echo'  
        <form action="" method="post">
        <textarea name="comment" maxlength="500"></textarea><br /><br />
        <input type="submit" name="post_comment" value="Plaats Reactie" />
        </form>
      </div>'
;
}

?>


ik heb nu dit.
als blocked op 1 staat dan werkt hij goed.
staat hij op 0 dan gebeurt er helemaal niks!

Hoe kan dat?
Gewijzigd op 17/03/2011 21:32:38 door Henke van der bunt
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/03/2011 22:08:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($controlle == 0)
?>


Geeft deze functie wel een 0 terug?

probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!$controlle)
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.