.Bool functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zwolly Wood

Zwolly Wood

10/08/2017 20:57:05
Quote Anchor link
Hallo Mensen,

Recentelijk ben ik begonnen met PHP maar loop tegen een fout aan die ik niet kan oplossen.

In heb onderstaande code geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$hoofdstuk
= 6;
include('html_kop.inc.php');
echo "<h1>Hoofdstuk $hoofdstuk</h1>";

$leeg = array('leeg');
$drinken = array ('bier', 'cola', 'cassis', 'sinas');
echo 'Drinken[6] =  '.(bool)$drinken[6].'<br />';
echo 'Drinken[2] = '.(bool)$drinken[2].'<br  />';

include('html_staart.inc.php');
?>



Nu moet ik een 'false' als output krijgen bij de Drinken 6 echo. Echter krijg ik de foutmelding 'Undefined Offset'regel 8.

Weet iemand van jullie hoe dit kan?


Gr. Matthew
Gewijzigd op 10/08/2017 20:58:12 door Zwolly Wood
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:50:39
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

10/08/2017 21:07:26
Quote Anchor link
Hoe kun je het 7e element laten zien als je maar 4 elementen in je array hebt zitten? Daarnaast zal er nooit "false" geecho'd worden, maar een lege waarde indien deze false is.
Gewijzigd op 10/08/2017 21:08:19 door Ben van Velzen
 
Zwolly Wood

Zwolly Wood

10/08/2017 21:17:37
Quote Anchor link
Thanks voor de snelle reacties.
Ik dacht dat ik aan PHP vraag of het 6de element bestaat. Met de .bool functie moet PHP toch een 'lege' waarde als echo geven als ik vraag naar het bestaan van element 6? Daarom snap ik niet dat ik een foutmelding krijg.

In mijn handboek staat als uitkomst:

Drinken [6] =
Drinken [2] = 1

Echter in mijn browser krijg ik een foutmelding te zien.
Gewijzigd op 10/08/2017 21:18:37 door Zwolly Wood
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/08/2017 22:01:25
Quote Anchor link
Een foutje in je handboek misschien?
In deze sandbox is de uitwerking vanaf in ieder geval PHP 4.3.0 nooit veranderd.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

10/08/2017 22:47:52
Quote Anchor link
Met en zonder display-errors aan, krijg ik het resultaat als in het handboek.

Synology NAS en PHP Version 7.0.16
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

11/08/2017 01:06:01
Quote Anchor link
En heb je notices ook aan staan? Ik gok van niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.