bovenliggend li element verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jonas vermeulen

jonas vermeulen

24/02/2012 15:20:21
Quote Anchor link
hi,

ik zou met jquery het bovenliggende element van de afbeelding waarop wordt geklikt willen verwijderen. alleen is er iets mis met de selector waarschijnlijk. kan iemand me helpen?

html:
<ul>
<li>tekst<img src='images/forms/icon_minus.gif' class='remove'/></li>";
<li>tekst2<img src='images/forms/icon_minus.gif' class='remove'/></li>";
</ul>

jquery:

$(function(){
$('.remove').click(function(){

$('li' > this).remove();
})
});

alvast bedankt
jonas
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:10:57
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

24/02/2012 15:24:47
 
Jonas vermeulen

jonas vermeulen

24/02/2012 15:28:16
Quote Anchor link
had ik eigenlijk moeten weten, bedankt!
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

24/02/2012 15:28:35
Quote Anchor link
Denk eerder met parent().
 
Erwin H

Erwin H

24/02/2012 15:30:20
Quote Anchor link
Volgens mij wil je het li element waarin het image zich bevind hebben, of niet?
In dat geval kan je parent() of closest() gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
this.closest('li').remove();


closest zoek het eerste element (in dit geval li) naar boven in de boom op, parent pakt simpelweg het eerste element naar boven. Mocht je er ooit nog iets tussenplakken dan werkt cosest() dus nog wel, parent() niet meer.
 
Jonas vermeulen

jonas vermeulen

24/02/2012 15:34:26
Quote Anchor link
met dit doet ie gewoon niets? $(this).parent('li').remove();
met before verwijdert ie alle bovenliggende elementen
Gewijzigd op 24/02/2012 15:34:57 door jonas vermeulen
 
Wouter J

Wouter J

24/02/2012 15:39:36
Quote Anchor link
@Lendl, wil je voortaan eerst kijken wat de functie precies doet? Met .before kun je namelijk element voor een element toevoegen, dus niet selecteren of verwijderen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.