<br> Tag in Mysql database ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Geert-Jan

Geert-Jan

29/01/2008 17:40:00
Quote Anchor link
Hoi ,
Ik heb een script die een tekst in een mysql database zet
Maar nu wil de enter niet werken hij zet alles naast elkaar :(
Hoe kan ik het zo doen dat er wel een enter in zit ?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:33:28
 
Vincent

Vincent

29/01/2008 17:42:00
Quote Anchor link
Als je hem fetcht.. doe je daarna nog ff nl2br() eromheen =)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

29/01/2008 17:45:00
Quote Anchor link
En nl2br() pas gebruiken wanneer je de boel weer ophaalt uit de database! En niet gebruiken wanneer je de opgehaalde data in een texteara zet, die vertaalt een newline namelijk zelf al naar een keurige enter.
 
Geert-Jan

Geert-Jan

29/01/2008 17:54:00
Quote Anchor link
Ik snap het niet echt ?:(
Ik moet dus dit doen :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo nl2br("$reden");?>

?
Of iets anders?
 
PHP erik

PHP erik

29/01/2008 17:58:00
Quote Anchor link
Als je iets uit de database haalt, laten we zeggen dat je data in $row zit, dan krijg je bij het outputten dit:

echo nl2br($row['veld']);

Dubbele quotes om $reden zijn trouwens vies. Variabelen horen niet tussen quotes.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2008 17:59:00
Quote Anchor link
Als je iets in de database zet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$newrecord
= mysql_real_escape_string(addslashes($_POST['textareaveld']));
?>

Als je iets uit de database haalt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$reden
= stripslashes(nl2br($rij['reden']));
?>

Natuurlijk kun je de variabelen nog veranderen. :P
 
Geert-Jan

Geert-Jan

29/01/2008 18:00:00
Quote Anchor link
Dat werkt wel :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Geert-Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/01/2008 18:03:00
Quote Anchor link
@ Djemo, waarom zet je die add slashes erbij?
Enig idee wat mysql_real_escape_string juist doet :P?
 
Frank -

Frank -

29/01/2008 18:35:00
Quote Anchor link
stripslashes() is dus evenmin nodig, duidt op fouten in je logica.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2008 18:38:00
Quote Anchor link
@Frank; worden in nl2br backslashes dan weggehaald? Dacht het niet...
 
Frank -

Frank -

29/01/2008 18:42:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 29.01.2008 18:38:
@Frank; worden in nl2br backslashes dan weggehaald? Dacht het niet...
En waarom zouden er backslashes in jouw tekst staan die jij weg wilt hebben? Ik wil de tekst tonen zoals de gebruiker dit heeft opgegeven. Inclusief backslashes.

Of heb jij jouw data verknalt door het gebruik van addslashes() ? Tja, dat is dan vragen om problemen. addslashes() en stripslashes() heb je anno 2008 niet meer nodig. Je gaat je data in je database niet verknallen met slashes, dan hoef je ze er ook niet meer uit te slopen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.