Break toevoegen in PHP en breadcrumb-menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

01/06/2011 16:59:50
Quote Anchor link
Het is waarschijnlijk iets heel simpels, maar ik kom er niet uit. Bekijk eerst de volgende pagina:

http://www.prohoreca.nl/assortiment?page=assortiment&showprod=1&cat=1&subcat=249

Rechtsonder staat 'Pagina: 1 2'. Dit staat naast de laatste afbeelding, maar ik wil dit helemaal onderaan hebben (onder de laatste rij met afbeeldingen. Het lijkt mij dat ik gewoon een break moet toevoegen zoals ik dat in html ook doe. Maar het lukt mij op geen enkele manier.

Wil iemand mij hiermee helpen?

De PHP-code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
<?php
    //ini_set ('display_errors', 1);
    //error_reporting (E_ALL);

    
    session_start();
    ob_start();
    
    include('../functions/database.php');
    
    $link = mysql_connect($hst, $usr, $pwd) or die(mysql_error().'<br />verbindingsfout<br />');
    
    mysql_select_db($db) or die('Er is een fout opgetreden bij het verbinden met de database.');

?>


<?php
    include('../functions/assortiment.php');
    
    $showprod = 1;
    $maxperpage = (isset($_GET['maxperpage']) ? $_GET['maxperpage'] : 20);
    
    if (isset($_GET['cat']))
    {

        $cat = $_GET['cat'];
    }

    
    if (isset($_GET['subcat']))
    {

        $subcat = $_GET['subcat'];
    }

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />    
    <title>Assortiment | Pro Horeca - Groothandel in sfeer</title>
    <link href="/pivotx/templates/css.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" />
    <meta name="keywords" content="prohoreca, groothandel, servetten, tafelaankleding, porselein, glaswerk,
nederland, kaarsen, horeca inrichting, gelderland, palmer, villeroy en boch, duni, prolin, meubilair" />
    <meta name="description" content="Pro Horeca: daar krijgen tafels kleur van! Wij zijn d groothandel op het gebied van hoogwaardige tafelaankleding en totaalinrichting. Laat u bij ons inspireren." />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="../pivotx/extensions/fancybox/jquery.fancybox-1.3.4.css" media="screen" />
    <link rel="shortcut icon" href="/pivotx/templates/images/favicon.ico" />
    <script language="JavaScript" src="/pivotx/templates/validator/validatorv31.js" type="text/javascript"></script>
    <script type="text/javascript" src="/pivotx/extensions/fancybox/jquery.mousewheel-3.0.4.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/pivotx/includes/js/jquery-1.5.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/pivotx/extensions/fancybox/jquery.fancybox-1.3.4.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/pivotx/templates/fancytransitions/jqFancyTransitions.1.8.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
<!--
    jQuery(document).ready(function() {
        jQuery("a.fancybox").fancybox({ padding: 10, margin: 20,'titlePosition': 'outside', 'transitionIn': 'fade', 'transitionOut': 'fade', 'centerOnScroll': true, 'overlayShow': true, 'overlayOpacity': 0.7, 'opacity': false, 'speedIn': 300, 'speedOut': 300, 'changeSpeed': 300, 'showCloseButton': true, 'cyclic': false, 'titleFormat': null});
        jQuery("a.fancytube").fancybox({ padding: 0, autoScale: false, centerOnScroll: true, 'transitionIn': 'none', 'transitionOut': 'none', 'overlayShow': true, 'overlayOpacity': 0.7, 'hideOnContentClick': true, 'titlePosition': 'outside', 'showCloseButton': false });
        jQuery("a.fancytext").fancybox({ padding: 5, autoScale: true, centerOnScroll: true, 'transitionIn': 'none', 'transitionOut': 'none', 'overlayShow': true, 'overlayOpacity': 0.7, 'titlePosition': 'outside', 'showCloseButton': true, 'cyclic': false });
        jQuery("a.fancyframe").fancybox({ padding: 3, autoScale: false, centerOnScroll: true, 'transitionIn': 'none', 'transitionOut': 'none', 'overlayShow': true, 'overlayOpacity': 0.7, 'width': '75%', 'height': '75%', 'type': 'iframe', 'titlePosition': 'outside', 'showCloseButton': true });
        jQuery("a.fancyflash").fancybox({ padding: 0, autoScale: false, 'transitionIn': 'none', 'transitionOut': 'none', 'showCloseButton': true });
    });
    // -->
</script>
</head>
<body>
     <div id="wrapper">
<div id="header"></div>
          <div id="navigation">
               <ul>         
<li><a href="/over" title="Over Pro Horeca">Over Pro Horeca</a></li>
<li><a href="/contact" title="Contact">Contact</a></li>            
                    
</ul></div>
<div id="navigation2">
               <ul>    
             <li><a href="http://www.prohoreca.nl" title="Voorpagina">Voorpagina</a></li>    
             <li><a href="/assortiment" title="Assortiment">Assortiment</a></li>    
             <li><a href="/totaalinrichting" title="Totaalinrichting">Totaalinrichting</a></li>    
             <li><a href="/advies" title="Advies">Advies</a></li>    
</ul>
</div>
<div id="header2">
<img src="pivotx/templates/images/header1.png"  />
<img src="pivotx/templates/images/header2.png" />
<img src="pivotx/templates/images/header3.png" />
<img src="pivotx/templates/images/header4.png" />
</div>
<script type="text/javascript">
$('#header2').jqFancyTransitions({ width: 930, height: 300, effect: 'curtain'  });
</script>
     <div id="mainbreedfoto">
<h1>Assortiment</h1><br />


<div id="assortiment">
    
    
    <?php
        if (isset($cat)) {
            if (isset($_GET['showprod']) && $cat > 0) {
                $q = "SELECT COUNT(*) AS totaal FROM produkten WHERE subcat = ".$subcat." AND vis = 1";
                $rs = mysql_query($q);
                $aantalprod = (mysql_num_rows($rs) > 0 ? mysql_fetch_object($rs)->totaal : 0);
                
                // Selectievelden
                echo '<form action="?page=assortiment" method="get">';
                echo '<fieldset>';
                echo '<input type="hidden" name="page" value="assortiment" />';
                echo '<input type="hidden" name="cat" value="'.$cat.'" />';
                echo '<input type="hidden" name="subcat" value="'.$subcat.'" />';
                echo '<input type="hidden" name="showprod" value="'.$showprod.'" />';
                echo 'Weergave per pagina : toon ';
                echo '<select name="maxperpage" onchange="this.form.submit();">';
                
                for ($i = 20; $i <= 100; $i += 20)
                {

                    echo '<option value="'.$i.'"';
                    echo ($i == $maxperpage ? ' selected="selected"' : '');
                    echo '>'.$i.'</option>'."\n";
                }

                
                echo '</select>';
                echo ' produkten<br />';
                echo 'Aantal gevonden producten: '.$aantalprod;
                echo '</fieldset>';
                echo '</form><br />';
                
                // Pagina's
                $numpages = $aantalprod / $maxperpage;
                
                echo '<div>';
                
                if ($numpages > 0)
                {

                    echo 'Pagina: ';
                }

                
                for ($x = 0; $x < $numpages; $x++)
                {

                    $y = $x + 1;
                    $z = $x * $maxperpage;
                    
                    echo '<a href="?page=assortiment&amp;showprod=1&amp;cat='.$cat.'&amp;subcat='.$subcat.'&amp;offset='.$z.'" style="text-decoration:none;">'.$y.'</a> ';
                }

                
                echo '</div><br />';
                
                // Icoon output
                $offset = (isset($_GET['offset']) ? $_GET['offset'] : 0);
                
                $q = "SELECT * FROM produkten WHERE subcat=".$subcat." AND vis=1 ORDER BY volgorde ASC LIMIT ".$maxperpage." OFFSET ".$offset;
                $rs = mysql_query($q);
                
                $float_clear = array();
                $counter = 1;
                
                for ($i = 5; $i <= 100; $i += 5)
                {

                    $float_clear[] = $i;
                }

                
                while ($row = mysql_fetch_object($rs))
                {

                    $pafbeelding = ($row->afbeelding != '' ? $row->afbeelding : $root.'/buttons/noimg100.jpg');
                    
                    echo '<div class="prodList">';
                    echo showthumb($pafbeelding);
                    echo $row->naam.'';
                    echo '</div>';
                    
                    if (in_array($counter, $float_clear))
                    {

                        echo '<div class="floatClear">';
                        echo '<!-- Valid Filler -->';
                        echo '</div>';
                    }

                    
                    $counter++;
                }

                
                $restu = 'showprod=1&amp;cat='.$cat.'&amp;subcat='.$subcat;
                
                if ($numpages > 0)
                {

                    echo 'Pagina: ';
                }

                
                for ($x = 0; $x < $numpages; $x++)
                {

                    $y = $x + 1;
                    $z = $x * $maxperpage;
                    
                    echo '<a href="?page=assortiment&amp;showprod=1&amp;cat='.$cat.'&amp;subcat='.$subcat.'&amp;offset='.$z.'" style="text-decoration:none;">'.$y.'</a> ';
                }

                
                echo '</div>';
            }

            else if (isset($cat) && $cat > 0) {
                $q = "SELECT categorie.*, catdesc.* FROM categorie LEFT JOIN catdesc ON catdesc.id=categorie.child WHERE categorie.parent=".$cat." AND categorie.tonen = 1 ORDER BY categorie.volgorde";
                $rs = mysql_query($q);
                
                while ($row = mysql_fetch_object($rs)) {
                    $button = ($row->button != '' ? $row->button : '/buttons/noimg75.jpg');
                    
                    echo '<div class="categorieList">';
                    echo '<a href="?page=assortiment&amp;showprod=1&amp;cat='.$cat.'&amp;subcat='.$row->child.'">';
                    echo '<img src="'.$root.'/'.$button.'" alt="Categorie Knop" /><br />';
                    echo $row->descr;
                    echo '</a>';
                    echo '</div>';
                }
            }

            else {
                echo '<div class="categorieList">';
                echo 'Er is een fout opgetreden, de ingevoerde categorie bestaat niet (meer).';
                echo '</div>';
            }
        }

        else {
            $q = "SELECT categorie.*, catdesc.* FROM categorie LEFT JOIN catdesc ON catdesc.id=categorie.child WHERE categorie.parent=0 AND categorie.tonen = 1 ORDER BY categorie.volgorde";
            $rs = mysql_query($q);
            
            while ($row = mysql_fetch_object($rs)) {
                $button = ($row->button != '' ? $row->button : '/buttons/noimg75.jpg');
                
                echo '<div class="categorieList">';
                echo '<a href="?page=assortiment&amp;cat='.$row->child.'">';                
                echo '<img src="'.$root.'/'.$button.'" alt="Categorie Knop" /><br />';
                echo $row->descr;
                echo '</a>';
                echo '</div>';
            }
        }

    ?>

    </div><div class="floatClear">
        <!-- Valid Filler -->
    </div>


Gebruik [code][/code] tags voor het overzichtelijk weergeven van code. Zie ook de FAQ.[/modedit]
Gewijzigd op 02/06/2011 20:39:39 door
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:46:16
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/06/2011 17:25:33
Quote Anchor link
Verander regel 88 (zoals hierboven) eens in:

echo '<br clear="all" ><br />Pagina: ';
 

01/06/2011 17:30:37
Quote Anchor link
Je bedoelt regel 131?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/06/2011 17:32:18
Quote Anchor link
hmmm de regelnummers zijn aangepast.... regel 181
 
Yuri PHP

Yuri PHP

01/06/2011 17:33:47
Quote Anchor link
Lukt simpel echo "<br/>"; niet?
Dan kun je misschien proberen om het in een apart scriptje te zetten en dat je het onder elkaar zet met een tabelletje? Je kan ook proberen om het stukje script ondraan in het script te zetten.
Probeer het maar.
 

01/06/2011 17:35:44
Quote Anchor link
Ok. Regel 181 nu aangepast en de paginanummering staat nu precies op de juiste plek. Dank!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/06/2011 17:37:08
Quote Anchor link
graag gedaan
 

02/06/2011 20:42:09
Quote Anchor link
Een ander punt is het aanmaken van een breadcrumb menu. Ik heb hier al eens eerder aan gedacht en ben nu PHP gaan leren, maar op dit moment krijg ik het niet voor elkaar om zoiets te realiseren. Kan dit überhaupt met de code zoals hierboven? Ik zou graag een simpel menu willen laten zien bovenaan de pagina. Een menu dat laat zien waar je bent als je een bepaalde (sub)rubriek opent. Is iemand bereik mij hiermee te helpen?
 

05/06/2011 08:45:21
Quote Anchor link
Niemand? Ik zou er heel erg mee geholpen zijn.
 
Robin Roboo

Robin Roboo

05/06/2011 14:33:37
Quote Anchor link
Voortaan dit gebruiken:
<div style="clear:both;"></div>

Of als external CSS dan.

De pagina nummering ging ernaast staan omdat je de artikelen float zodat ze naast elkaar komen te staan, je 'breekt' de float met een clear:both; ;-)
 

05/06/2011 16:04:07
Quote Anchor link
Dank voor de extra uitleg. Zou je eventueel ook kunnen helpen met het andere wat ik graag wil realiseren?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.