browser wil php-bestand downloaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »
Marina janssen

marina janssen

05/10/2019 03:52:38
Quote Anchor link
Ik heb een nieuwe installatie van Raspian gedaan, PHP7.3 geinstalleerd met Nginx.
Ik wil hierop Pihole draaien en een website. Ik heb deze tutorial gevolgd https://docs.pi-hole.net/guides/nginx-configuration/ maar als ik met de browser m'n testbestand wil openen, dan gaat hij het php-bestand downloaden. Index.html opent wel gewoon.

Volgens mij zijn de rechten goed (eigenaar van het php-bestand is www-data en permissie is 755).
Heeft iemand een idee waar dit aan ligt?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:28:11
 
Bart V B

Bart V B

05/10/2019 07:45:36
Quote Anchor link
zo'n probleem zou het eerste in mij opkomen dat de service niet is gestart.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
service php7.0-fpm start

service nginx start


mocht dat geen soelaas geven dan eens kijken wat het probleem is?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
systemctl status nginx.service

Wat meer gedetaileerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
journalctl -u nginx.service

Als je de tutorial hebt gevolgd, en misschien iets fout hebt gedaan met php-fpm:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
journalctl -u nginx.service -u php-fpm.service
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/10/2019 09:13:05
Quote Anchor link
Downloadt hij ook de PHP-code, of enkel de php-file met de gepaste HTML-output?
 
Marina janssen

marina janssen

05/10/2019 19:04:33
Quote Anchor link
Het enige dat ik kan bedenken is dit:
Volgens Raspberry pi.org https://www.raspberrypi.org/documentation/remote-access/web-server/nginx.mdinstalleer je php met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
sudo apt-get install php-fpm
ipv php7.3-fpm & php7.3-zip zoals ik gedaan heb. Kan dat de oorzaak zijn?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
nginx.service - A high performance web server and a reverse proxy server
   Loaded: loaded (/lib/systemd/system/nginx.service; enabled; vendor preset: enabled)
   Active: active (running) since Wed 2019-10-02 21:20:03 CEST; 2 days ago
     Docs: man:nginx(8)
  Process: 20282 ExecReload=/usr/sbin/nginx -g daemon on; master_process on; -s reload (code=exited, status=0/SUCCESS)
 Main PID: 27297 (nginx)
    Tasks: 5 (limit: 2200)
   Memory: 5.3M
   CGroup: /system.slice/nginx.service

           ??20284 nginx: worker process
           ??20285 nginx: worker process
           ??20286 nginx: worker process
           ??20287 nginx: worker process
           ??27297 nginx: master process /usr/sbin/nginx -g daemon on; master_process on;

okt 05 01:21:00 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 01:21:00 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 01:30:17 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 01:30:17 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 02:20:46 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 02:20:46 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 02:49:43 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 02:49:43 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 17:45:10 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 17:45:10 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
~


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
okt 02 21:20:03 Pi-hole systemd[1]: Starting A high performance web server and a reverse proxy server...
okt 02 21:20:03 Pi-hole systemd[1]: Started A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 02:29:36 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 02:29:37 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 22:19:53 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 22:19:53 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 22:32:56 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 22:32:56 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 23:45:00 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 23:45:00 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 23:49:50 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 23:49:50 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 04 00:01:15 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 04 00:01:15 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 04 01:26:14 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.


@Arien hij downloadt gewoon de hele pagina (zoals die ook op de server staat)
Gewijzigd op 05/10/2019 19:05:09 door marina janssen
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/10/2019 21:21:58
Quote Anchor link
Mja, wat staat er in /etc/nginx/sites-enabled/ ?

Je moet in je server blocks wel aangeven wat nginx met PHP moet doen anders gooit 'ie het zo rauw over de schutting (serveert 'ie deze bestanden direct) :). Nginx moet op een of andere manier weten dat PHP-bestanden nog een verdere verwerking nodig hebben, dit doet nginx niet zelf. Je moet deze dus instrueren de PHP-bestanden te voeren aan je fpm-service. Het resultaat (de verwerkte PHP) krijgt nginx vervolgens weer terug wat daarna braaf wordt geserveerd. Waarschijnlijk is deze specifieke server block configuratie verloren gegaan bij je herinstallatie.

Mogelijk kun je dit ook op een andere plek doen ipv server blocks, bijvoorbeeld /etc/nginx/fastcgi_params, maar ik weet niet of dat aan te bevelen is.
Gewijzigd op 05/10/2019 21:22:38 door Thomas van den Heuvel
 
Marina janssen

marina janssen

05/10/2019 21:42:38
Quote Anchor link
Ik ben er al uit.
Ik wist niet dat ik dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
location ~ \.php$ {
        incude snippets/fastcgi-php.conf;
        fastcgi_pass unix:/run/php/php7.3fpm.sock;
    }
ook in mijn vhost moest zetten. Nu werkt 't.
Dank voor het meedenken!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.