Browsers luitsteren niet naar with 100%

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom K

Tom K

19/04/2009 13:56:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben druk bezig om een layout te maken voor een backend van een cms systeem. Hierbij wil ik dat de gebruiker kan kiezen uit meerdere afbeeldingen die over de hele breedte kunnen worden uitgerekt. Dit is me gelukt met de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
/**
 *    default/layout.phtml
 *    De standaard template
*/

?>

 <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
    <head>
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <?= $this->headTitle()."\n" ?>
        <style type="text/css">
            body {
                margin: 0;
                padding: 0;
             }
        </style>
    </head>
    <body>
        <img src="http://fc39.deviantart.com/fs29/f/2008/094/b/2/One_Way_Wallpaper_Mod_by_in_dolly.jpg" style="position: fixed; z-index: -100;width: 100%; height: 100%;"/>
        <div style="position: absolute;">
            <div style="width: 100%;height: 30px; background-color: #000; opacity: 0.3;">
            </div>
        </div>
    </body>
</html>


Dit werkt opzich harstikke goed. Maar ik mis alleen 1 ding. De div met de opacity, is niet zichtbaar. Als ik er tekst in zal toevoeggen, is het alleen de breedte van de tekst, en niet de 100% die ik opgeef. Is er toevallig een manier om ervoor te zorgen dat deze div wel altijd 100% is?

Tom

PS: Screenshots:
zo ziet het er nu uit:
http://img15.imageshack.us/img15/7738/screenonepng.png
zo ziet het er uit met een klein beetje tekst, ik wil dat het dus 100% breedt is, ook al staat er geen tekst in.
http://img10.imageshack.us/img10/5841/screentwopng.png
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom K
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:02:10
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

19/04/2009 14:37:00
Quote Anchor link
als je die div met die position absolute weg haalt, en dat position absolute in de div zet met de tekst, dan zou het moeten werken.

Tip: gebruik de developer toolbar extensie van firefox. daarmee zie je meteen wat er gaan de is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.