Buckaroo API in php website bouwen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

13/09/2022 22:37:55
Quote Anchor link
Hoi Allemaal,

Heeft iemand van jullie ervaring met het inbouwen van een API van buckaroo in een website met PHP
dus geen website van wordpress of magentoo...

Hoor graag..
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:36:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 00:45:46
Quote Anchor link
Ik heb geen ervaring, maar wat is je concrete vraag?
Hier kan je vinden hoe je het inbouwt:

https://dev.buckaroo.nl/Sdks/phpsdk#configexample
Gewijzigd op 14/09/2022 00:45:54 door - Ariën -
 
Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

14/09/2022 00:52:13
Quote Anchor link
Hoi

Hun voorbeeld heeft deze als include

require __DIR__ . '/vendor/autoload.php';

maar dat is van een soort wordpress verhaal en dat heb ik niet. ik heb een eigen gemaakt systeem.

Dus ik kan die info nergens vinden waar dit naar to gaat.
Heb alle documentatie van hun en dingen gedownload maar nergens de map vendor te bekennen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 01:35:23
Quote Anchor link
Dat is geen Wordpress verhaal, maar Composer die een autoloader installeert.
Eigenlijk wel een must tegenwoordig met al die packages die er zijn, en die je up-to-date wilt houden.

Zorg dat je Composer geïnstalleerd hebt.
Voer in je CLI van je directory dit uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
composer require buckaroo/sdk

(of doe dit lokaal en upload het naar je server)

Ik ben bezig met een artikel over Composer. Komt binnenkort hier op de site.
Gewijzigd op 14/09/2022 01:44:38 door - Ariën -
 
Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

14/09/2022 01:51:36
Quote Anchor link
Hoi,,

Dank voor je antwoord
Ik denk dat ik die composer niet kan gebruiken, zit bij een webhoster waar ik geen linux toegang heb.

Toch raar dat hun dan niet die scripts gewoon in een zip bestand aanbieden, of loop ik nu echt te ver achter...

https://dev.buckaroo.nl/Sdks

ik kan hier van alles downloaden en uiteindelijk wel uitpakken maar niet iets wat ik nodig heb volgens mij.
Gewijzigd op 14/09/2022 01:54:16 door Patrick Verstegen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 02:17:15
Quote Anchor link
Je kan Composer ook lokaal downloaden. Dit kan via de Commandline van Windows/Linux/Mac, alsmede via een exe-bestand.

Uiteindelijk kan je de hele /vendor map ook gewoon uploaden.

Je kan ook op hun GitHub repository de source in een zip-bestand downloaden. Klik op de groene knop Code, en klik op Download ZIP. Je hebt dan uiteraard geen /vendor.

Voor het gemak raad ik Composer aan. Je kan dan eenvoudig in een handomdraai de hele SDK updaten naar een nieuwe versie.
Gewijzigd op 14/09/2022 02:19:57 door - Ariën -
 
Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

14/09/2022 03:28:28
Quote Anchor link
Ok ja ik heb geen php of zo lokaal staan.

Maar dan nog, als ik het bestand download wat door de composer geinstaleerd moet worden en dat uitpak met zip of rar
staat daar niet die map "vendor" in..

Ik ben het even kwijt denk ik
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 08:51:09
Quote Anchor link
Een website ontwikkelen doe je toch altijd lokaal op je eigen pc. Hoe werk je nu dan?

Die /vendor krijg je enkel via Composer, of je moet die autoLoader overslaan, en zelf de classes opzoeken en includeren.

Maar Composer maakt het echt makkelijker. Maar dan ben ik benieuwd hoe jij nu je site ontwikkelt.
Gewijzigd op 14/09/2022 08:53:56 door - Ariën -
 
Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

14/09/2022 12:51:19
Quote Anchor link
Naja ik bouw een website op een server/hosting bedoel ik.

Naja ik ben helaas echt niet thuis in dat composer verhaal, kan je me daar iets meer van vertellen ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 13:12:48
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een artikel daarover. Maar kan je uitleggen hoe je nu je site ontwikkelt? Op een hosting door steeds alles te uploaden?

Heb je al gedacht om dit lokaal te doen?
 
Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

14/09/2022 13:16:29
Quote Anchor link
Hey ja ik doe het inderdaad op die manier,
Heb jaar of 8 geen websites gemaakt en nu kwam dit per ongeluk op mijn pad omdat het weer iets wat niet te vinden is in de normale moderne markt.
DUs zelf php html css schrijven, uploaden naar hosting en klaar.

Zo dus..

Alle hulp is welkom in mijn roestige technieken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 13:18:51
Quote Anchor link
Mijn advies: Installeer XAMPP een kant-en-klare webserver, en test het op http://localhost uit. Dan kan je ook Composer installeren.
Gewijzigd op 14/09/2022 13:25:19 door - Ariën -
 
Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

14/09/2022 13:30:34
Quote Anchor link
ok, ik heb net zitten kijken en kan via ssh wel inloggen, dus als ik dan pakket van buckaroo:

buckaroosdk.1.0.1.nupkg

upload naar de server moet ik dat instaleren met die composer.
Begrijp ik dat goed ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 13:37:18
Quote Anchor link
Composer downloadt en installeert zelf packages.

Probeer dit eens via SSH:
php composer.phar -V

of dit:

composer -V

Dan weten we of we composer hebben.
 
Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

14/09/2022 13:39:12
Quote Anchor link
[xxx@web0102 vendor]$ ls
autoload.php buckaroo composer graham-campbell guzzlehttp monolog phpoption psr ralouphie symfony vlucas
[xxx1@web0102 vendor]$


gaat de goeie kant op

Toevoeging op 14/09/2022 13:45:25:

Nog een domme vraag,

Wat is de "normale" plek voor die map "vendor" gewoon in de doc_root van de site ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 13:46:12
Quote Anchor link
Dan heb je dus composer, en daarmee de buckaroo-sdk, de afhankelijke packages en de autoLoader in de /vendor directory geïnstalleerd. :-)

Persoonlijk zou ik dit buiten de docroot plaatsen als het kan.
Gewijzigd op 14/09/2022 13:47:32 door - Ariën -
 
Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

14/09/2022 13:47:52
Quote Anchor link
ZEKER, en dat met veel hulp van jou !

Dank hiervoor ik moet een busje WD40 gaan halen om de roest hier weg te spuiten...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 13:51:10
Quote Anchor link
:-)

En houd de tutorials hier in de gaten ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/09/2022 13:36:12
Quote Anchor link
Is het nog gelukt?
Via PM liet je weten dat het je niet duidelijk was?
 
Patrick Verstegen

Patrick Verstegen

17/09/2022 15:01:07
Quote Anchor link
Hi Ja het is echt lastig met die partij

Heb nu eindelijk de spullen erop staan en betalingen kan ik doen maar krijg nooit een betaalscherm
ALs ik hun voorbeeld code pak dan krijg ik dus geen betaalscherm van een bank of zo maar blanke pagina
en in hun portal staat dan een betaling die uiteindelijk failed omdat er geen bankscherm geweest is.

Dit is hun code:

use Dotenv\Dotenv;

require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/vendor/autoload.php');
$dotenv = Dotenv::createImmutable($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']);
$dotenv->load();

use Buckaroo\BuckarooClient;

$buckaroo = new BuckarooClient('**********', '********************');

//Also accepts json
//Pay
$response = $buckaroo->method('ideal')->pay([
'returnURL' => 'https://pvmedia.nl/buckaroo/return.php',
'invoice' => date("Y-m-d H:i:s",time()),
'amountDebit' => 0.02,
'description' => 'hopen dat het ooit gaat werken',
'clientip' => $_SERVER['REMOTE_ADDR'],
'issuer' => 'ABNANL2A',
'transactionId' => time(),
]);
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/09/2022 15:26:45
Quote Anchor link
Kijk eens met print_r($response) naar je respons.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.