Bulk data bewerken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jos Verra

Jos Verra

08/04/2011 16:13:08
Quote Anchor link
Ik heb de volgende bulk data vanuit een textarea binnen gekregen.

05.02.2011 12:49:34 062511XXXX 0:00:18 0,55
06.02.2011 13:41:58 062511XXXX 0:00:51 0,55
06.02.2011 14:29:22 062511XXXX 0:00:45 0,55
06.02.2011 16:35:13 062511XXXX 0:00:56 0,55
07.02.2011 07:45:33 062511XXXX 0:01:48 1,10

Ik heb voor elkaar gekregen dat alle spaties worden vervangen door een puntcomma, maar nu moet ik er nog voor zorgen dat ik elke regel appart herken. Want van elke regel moet ik de 4de waarde naar boven afronden en de 5de waarde bij een totaal bedrag optellen.

Heeft iemand een tip hoe ik deze bulk data regel per regel kan verwerken?

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 08/04/2011 16:14:02 door Jos Verra
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:45:14
 
Pim -

Pim -

08/04/2011 16:32:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$regels
= explode("\n", $text);
foreach($regels as $line => $regel) {

    // bewerk $regel

    $regels[$line] = $regel;
}

?>
 
Jos Verra

Jos Verra

08/04/2011 16:42:04
Quote Anchor link
Bedankt.
BTW als ik wil checken of een nummer ongeveer overeen komt met. Dus in SQL zou dat LIKE %waarde% zijn. Maar ik wil dit in php doen kan dit?
 
Pim -

Pim -

08/04/2011 16:48:12
Quote Anchor link
Welk nummer in de regel bedoel je dan? En waar moet het dan precies aan voldoen? (Beginnen met, eindigen met, bevatten, etc.)
 
Jos Verra

Jos Verra

08/04/2011 16:48:56
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld
if(nummer LIKE b) en nummer is ab

Nummer wordt soms weergeven asls 316 ipv 06 en dan wil ik dus kijken of het laatste deel klopt
Gewijzigd op 08/04/2011 16:50:00 door Jos Verra
 
Sander de Vos

Sander de Vos

08/04/2011 16:50:29
 
Jos Verra

Jos Verra

08/04/2011 16:52:25
Quote Anchor link
het moet in een if. Er is vast wel een dingetje voor net als === of iets als =~ ofz
 
Sander de Vos

Sander de Vos

08/04/2011 16:54:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// The "i" after the pattern delimiter indicates a case-insensitive search
if (preg_match("/php/i", "PHP is the web scripting language of choice.")) {
    echo "A match was found.";
}
else {
    echo "A match was not found.";
}

?>
 
Jos Verra

Jos Verra

08/04/2011 17:01:07
Quote Anchor link
Juiste regex gevonden -> "/waarde$/"
Hartelijk dank.

Btw als ik dus wil dat de nummers die ik wil filteren niet worden geshowed kan ik of bij de ELSE verder gaan of kan ik iets van isnot pregmatch?


Toevoeging op 09/04/2011 11:20:06:

Ik heb nu alle data bewerkt en wil het opslaan in een CSV. Alleen wordt 2/3 mooi naar recht uitgelijnd en sommige dingen niet. Valt dit nog aan te geven?
Gewijzigd op 09/04/2011 11:20:01 door Jos Verra
 
Jos Verra

Jos Verra

11/04/2011 14:43:00
Quote Anchor link
Iemand?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.