Cache refresh PHP / HTML

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Boris delaschickas

boris delaschickas

16/09/2021 13:06:03
Quote Anchor link
Beste Mensen,

Ik loop als newbie tegen een cache probleem aan waar ik met behulp van google niet uit kom.

Met de webpagina wil ik dynamisch kunnen monitoren welke filmpjes geupload worden.

Ik heb een werkend simpel php script dat een directory scanned op mp4's en daar een grid gallery van maakt.

Echter, als ik exta mp4's upload of mp4's delete, kan ik eindeloos op (ctrl) refresh blijven drukken, de gallery blijft hangen op het oude aantal mp4's. Ik kan ze zelfs afspelen als ze online al gedelete zijn.

huh? klinkt als een cache dingetje...

met wat googlen, plukken en testen heb ik een test php script dat werkt. Op refresh wordt het correcte aantal mp4's getoond:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    header('Cache-Control: no-cache');
    header('Pragma: no-cache');

    foreach ( glob("gallery/*.mp4") as $file ) {    
        $file_info = pathinfo( getcwd().'/'.$file );
        echo $file_info['dirname'], "<br>";
        echo $file_info['basename'], "<br>";
        echo $file_info['extension'], "<br>";
        echo $file_info['filename'], "<br>";
        echo '<hr>';
    }

?>


Dit werkt echter niet als ik die php gebruik met html om de gallery te genereren:

index.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache, no-store, must-revalidate" />
        <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache" />
        <meta http-equiv="Expires" content="0" />

        <title>Video Gallery</title>
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="theme.css">
        <script src="gallery.js"></script>
    </head>
    <body>
        <div id="vid-gallery">

        <?php
            header('Cache-Control: no-cache, no-store, must-revalidate');
            header('Pragma: no-cache');
            header('Expires: 0');

            foreach ( glob("gallery/*.mp4") as $file ) {    
                printf("<video src='gallery/%s'></video>", rawurlencode(basename($file)));
            }

        ?>


        </div>
    </body>
</html>


Zowel de html meta tags voor cache control en de php header cache controls bieden geen soelaas. Ik heb vele combi's en parameters geprobeerd, maar het blijft hangen op het oude aantal fimpjes.


Mijn vraag concreet: Wat kan ik doen om met html het correcte aantal filmpjes te krijgen na een refresh?


Groet, Boris




Niet echt ter zake, maar volledigheidshalve :)
gallery.js:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
window.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){
  for (let vid of document.querySelectorAll("#vid-gallery video")) {
    // (A) CLICK ON THUMBNAIL TO GO FULLSCREEN
    vid.addEventListener("click", function(){
      if (!this.fullscreenElement) {
        this.controls = true;
        this.requestFullscreen();
      }
    });
    // (B) EXIT FULLSCREEN MODE
    vid.addEventListener("fullscreenchange", function(){
      if (document.fullscreenElement == null) {
        this.controls = false;
        this.pause();
      }
    });
  }
});

theme.css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
/* (A) GALLERY - BIG SCREEN */
#vid-gallery {
  display: grid;
  grid-template-columns: repeat(3, auto);
  grid-gap: 10px;
}
#vid-gallery video {
  width: 100%;
  cursor: pointer;
}
/* (B) GALLERY - SMALL SCREEN */
@media screen and (max-width: 1000px) {
  #vid-gallery { grid-template-columns: repeat(2, auto); }
}
@media screen and (max-width: 600px) {
  #vid-gallery { grid-template-columns: auto; }
}
Gewijzigd op 16/09/2021 13:09:18 door Boris delaschickas
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 07:40:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2021 13:57:03
Quote Anchor link
Heb je in je .htaccess iets aanstaan wat de boel cached?
 
Boris delaschickas

boris delaschickas

16/09/2021 14:33:01
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/09/2021 13:57:03:
Heb je in je .htaccess iets aanstaan wat de boel cached?


Ik heb geen .htaccess bestanden....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2021 14:33:47
Quote Anchor link
Kijk eens in je phpinfo() of je daar iets van een cache aan hebt staan.
heb je dit ook met een simpel standaard scriptje die iets invoegt in de database?
Gewijzigd op 16/09/2021 14:34:15 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/09/2021 16:21:10
Quote Anchor link
Het verwijderen van de header Last-Modified en ETags is een techniek om websites sneller te maken. Browsers blijven dan hun lokale cache gebruiken.

Ik weet niet zeker of het daar in dit geval ook aan ligt, maar probeer eens de headers Last-Modified en Expires toe te voegen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

16/09/2021 22:47:28
Quote Anchor link
Sowieso moeten je header() statements plaatsvinden voordat de output naar de browser start, dus voor de <!DOCTYPE html> tag. Anders werken ze niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.