calling home script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel d

marcel d

23/01/2011 14:33:54
Quote Anchor link
Hey

Ben bezig om een calling home sriptje te bouwen.
Bedoeling is dat men een script op een server kan draaien, deze kijkt eerst op een andere server of daar gereageerd word op een code of iets anders, echter werkt het niet. heeft iemand een idee of nog een tip?

gaat om 2 bestanden, de eerste draait op een server die de vraag stelt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function call()
{

    if( ini_get( 'allow_url_fopen' ) == '1' )
    {

        $response = file_get_contents( 'http://www.domeinnaam.nl/answer.php' );
        
        if( $response != 'TRUE' )
        {

                echo 'Oke het woord true is gezien';

        }
    }

    else
    {    
                echo 'Oke het woord true is niet gezien';
    }
}

?>


En hieronder het scriptje die aantwoord geeft, answer.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo 'TRUE';
?>


Iemand idee waarom dit niet werkt? of wellicht een ander simpel calling home scriptje weet?

Alvast bedankt

Marcel
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:43:57
 
Jelmer -

Jelmer -

23/01/2011 14:38:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if( $response != 'TRUE' )
{

    echo 'Oke het woord true is gezien';
}

?>

Dat is niet logisch...
 
Pim -

Pim -

23/01/2011 14:39:28
Quote Anchor link
Kijk eens goed naar de logica van je if-jes.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2011 14:40:28
Quote Anchor link
Als $response != (NIET IS) 'TRUE' echo 'Oke het woord true is gezien';

Beetje tegenstrijdig lijkt mij.
 
Pim -

Pim -

23/01/2011 15:00:11
Quote Anchor link
Ook staat de else niet goed
 
Marcel d

marcel d

23/01/2011 18:04:46
Quote Anchor link
ja oke, snap hem nog niet helemaal eerlijk gezegd.
je heb over logica, komt bij nog niet binenen.
tip?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/01/2011 18:06:54
Quote Anchor link
Probeer je script te volgen dus als er dit gebeurd moet er dit gebeuren anders gebeurd er dit . Dat word bedoeld met logica
 
Marcel d

marcel d

23/01/2011 18:11:17
Quote Anchor link
Zo het zo kunnen zijn, als ik goed begrijp he:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

function call()
{

    if( ini_get( 'allow_url_fopen' ) == '1' )
    {

        $response = file_get_contents( 'http://www.domein.nl/answer.php' );
        
if( $response != 'TRUE' )
{

    echo 'Oke het woord true is gezien';
}

    }

    else
    {
        echo 'Het woord true is niet gezien';
    
    }
}

?>
 
Joey van der wal

joey van der wal

23/01/2011 18:52:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function call()
{

    if( ini_get( 'allow_url_fopen' ) == '1' )
    {

        $response = file_get_contents( 'http://www.domeinnaam.nl/answer.php' );
        
        if( $response != 'TRUE' ) // als response ongelijk is aan true
        {
                echo 'Oke het woord true is niet gezien';  //word deze text naar het scherm geschreven

        }
    else
    {    
                echo 'Oke het woord true is gezien';  //anders deze
        }
    }
}

?>

Mischien zo iets?
ik weet het ook niet ben nieuw in de php wereld.
Gewijzigd op 23/01/2011 18:54:39 door joey van der wal
 
Marcel d

marcel d

23/01/2011 18:57:57
Quote Anchor link
Nee werkt heelaas ook niet. Ben al even elders aan google'n
Ben ook nieuwe in php wereld hoor, ha
Gewijzigd op 23/01/2011 19:03:24 door marcel d
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/01/2011 19:02:45
Quote Anchor link
Misschien is het wel handig om te vertellen wat er wel gebeurt... ;-)
 
Marcel d

marcel d

23/01/2011 19:04:03
Quote Anchor link
na gebeurd helemaal niets, blanco pagina als response
 

23/01/2011 19:04:43
Quote Anchor link
Anders doe je een var_dump op de data die je terug krijgt.
 
Justin S

Justin S

23/01/2011 19:07:32
Quote Anchor link
Voeg dit eens in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', 1);
?>
 
Marcel d

marcel d

23/01/2011 19:10:08
Quote Anchor link
Ja had ik ook al geprobeerd om gegevens los te peuteren, maar blijft blanco.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/01/2011 19:19:38
Quote Anchor link
roep je je functie wel aan?
 

23/01/2011 19:21:10
Quote Anchor link
Marcel d op 23/01/2011 19:10:08:
Ja had ik ook al geprobeerd om gegevens los te peuteren, maar blijft blanco.


Gewoon simpel dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
var_dump(file_get_contents('http://blablaa.tld/script.php?parameter'));
?>
 
Marcel d

marcel d

23/01/2011 20:01:25
Quote Anchor link
aha
hij geeft aan:

string(4) "TRUE"

Dit is wat ik heb in de call.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
var_dump(file_get_contents('http://www.domein.nl/answer.php'));
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

function call()

{

    if( ini_get( 'allow_url_fopen' ) == '1' )
    {

        $response = file_get_contents( 'http://www.domein.nl/answer.php' );
        
if( $response !='TRUE' )
{

    echo 'Oke het woord true is gezien';
}

    }

else
    {
        echo 'Het woord true is niet gezien';
    
    }
}

?>


En de answer.php geeft netjes TRUE aan als hem opvraagt

Toevoeging op 23/01/2011 20:15:11:

Ah ben der uit.
function call()
moest er niet in!!
nadat ik deze weg had gehald werkt het.
Bedankt voor meedenken!!
Gewijzigd op 23/01/2011 20:08:37 door marcel d
 
Marcel d

marcel d

08/02/2011 01:23:49
Quote Anchor link
toch nog een probleempje bij het aanroepen van het script, wie weet wat hier fout gaat en eventueel een oplossing.
Als ik in answer.php het woord TRUE zet dat reageerd hij prima, maar als ik het woord TRUE uit een database wil halen of nog meer woorden of zelf alleen een spatie erachter wil zetten, dan geeft hij al het antwoord dat het niet gezien is.
kennelijk kijk hij puur alleen of er platte text zonder enige spatie of wat dan ook aanwezig is, iemand een idee?
alvast bedankt weer.
 

08/02/2011 01:34:06
Quote Anchor link
Je geeft antwoord op jezelf:
Marcel d op 08/02/2011 01:23:49:
(...)
kennelijk kijk hij puur alleen of er platte text zonder enige spatie of wat dan ook aanwezig is,
(...)


Zie ook if.
 
Marcel d

marcel d

08/02/2011 08:16:36
Quote Anchor link
hhmm if, ik snap hem niet helemaal, if weg laten? of...
kun je me opweg helpen?
Snap het woord if wel, dat als hij ... ziet dan...
maar kan ik dat veruimen met iets van als je het woord .. tegen kom dan doe je dit...
?

Bedankt

Toevoeging op 08/02/2011 10:00:55:

NU lees ik wel het een en ander over preg_match.
vermoedelijk moet ik deze functie gebruiken alleen begrijp ik niet waar ik deze neer moet zetten. heb al een en ander geprobeerd maar draait op foutmeldingen.
iemand een hint?

alvast bedankt weer
Gewijzigd op 08/02/2011 08:35:19 door marcel d
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.