Cannot use string offset

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Glenn Schnieders

Glenn Schnieders

10/02/2011 16:17:51
Quote Anchor link
Hi,

Ik wil via sessies een winkelmandje maken voor een webshop. Maar krijg altijd een fatal error wanneer ik
een product wil toevoegen aan mijn sessie!

Fatal error: Cannot use string offset as an array in bestel.php on line 12

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
session_start();
    
    $id = $_GET['id'];
    
    // Tellen van bestaande items in cart
    $nummer = (count($_SESSION['cart']) + 1);
    $_SESSION['cart'][$nummer]['id'] = $id; // Product


Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 14:59:20
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2011 16:31:28
Quote Anchor link
En zo?
$_SESSION['cart'][]['id'] = $id;
 
Glenn Schnieders

Glenn Schnieders

10/02/2011 16:42:38
Quote Anchor link
- SanThe - op 10/02/2011 16:31:28:
En zo?
$_SESSION['cart'][]['id'] = $id;


Nog steeds niets...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: [] operator not supported for strings in /Applications/MAMP/htdocs/webshop/bestel.php on line 12
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/02/2011 16:44:13
Quote Anchor link
Staat er mischien toevallig een include voor ?
 
Glenn Schnieders

Glenn Schnieders

10/02/2011 16:46:22
Quote Anchor link
Jordi kroon op 10/02/2011 16:44:13:
Staat er mischien toevallig een include voor ?


Neen, er staan geen includes ervoor! Alleen dat staat in het bestand...
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2011 16:54:08
Quote Anchor link
Doe eens vardump($_SESSION['cart']);
 
Glenn Schnieders

Glenn Schnieders

10/02/2011 16:59:39
Quote Anchor link
- SanThe - op 10/02/2011 16:54:08:
Doe eens vardump($_SESSION['cart']);


Gedaan, maar met hetzelfde resultaat! Wat ik kan afleiden uit de error, is dat de functie sessions geen variabele kan gebruiken als 'nummering'...
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2011 17:01:42
Quote Anchor link
Wat zit er dan in $_SESSION['cart']? Doe eens een print_r($_SESSION['cart']);
 

10/02/2011 17:31:34
Quote Anchor link
$_SESSION['cart'] is een string, geen array.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2011 17:32:09
Quote Anchor link
Karl Karl op 10/02/2011 17:31:34:
$_SESSION['cart'] is een string, geen array.


Volgens mij ook ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.