Catchable fatal error: Object of class categorie could not be converted to string in C:\xampp\htdocs

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

George mendel

george mendel

29/05/2014 10:36:53
Quote Anchor link
ik krijg telkens deze foutmelding, maar kan niet achterhalen waarom. zouden jullie mij even willen helpen?
categorie toevoegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<html>
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
                <link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css" />
        <title>Categorie toevoegen</title>
    </head>
    <body>

<div id="header"></div>
<div id="test">


<div id="container">
<div id="left-container">

</div>
    <div id="right-container">
        <a href="admin.php"><div id="Button1"></div></a>
        <a href="info.php"><div id="Button2"></div></a>
    </div>
</div>

    <div id="admin-container2">
        
<?php
require_once 'class/categorie.php';

$err=false;


if(isset($_POST['submit'])){

$categorie=$_POST['categorie'];

if(!$err){

$categorie           = new categorie();
$resultaat_categorie = $categorie->categorie_toevoegen($categorie);
if($resultaat_categorie){
$bericht = "Er is een nieuwe categorie toegevoegd!";
}
else{
$bericht =mysql_error();
}
}
}

?>

<form method="post" action="categorie_toevoegen.php">
<table>
<tr>
    <td>Naam Categorie:</td>
    <td>
        <input type="text" name="categorie" size="20" maxlength="20"/>
    </td>
</tr>
<tr>
    <td></td>
    <td>
        <input type="submit" name="submit" value="toevoegen" />
    </td>
</tr>
</table>
</form>
<br><a href="categorien.php">Overzicht Categorien</a>
    </body>

</div>
</div>  
 
<div id="footer">
        <h14> <a href="http://www.testlink.nl/" class="class1" target="_blank">test&#169 2014 </a>|<a href="http://www.youtube.com" class="class1" target="_blank">LMS website </a></h14>
</div>
        
</html>


class categorie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php

[code]<?php

require_once 'Singleton.php';

class categorie {

    public $id, $categorie;
    protected $connect;
    protected $sql;

    public function __construct() {
        $this->connect = Singleton::getconnect();
    }


    public function __destruct() {
        $this->connect = null;
    }


    public function categorie_toevoegen($categorie){
            
            $categorie_toevoegen="INSERT INTO categorie SET naam_categorie='".$categorie."'";
            return $resultaat_categorie_toevoegen=mysql_query($categorie_toevoegen);
            
        }

    
    public function verwijderen_categorie($id){
        
            $categorie_verwijderen="DELETE FROM `flevoziekenhuis`.`categorie` WHERE `categorie`.`id` =".$id;
            return $resultaat_categorie_verwijderen=mysql_query($categorie_verwijderen);
        
        }

    
        public function select_categorie() {
        $categorie_select = 'SELECT cat.id, cat.naam_categorie AS Categorie
        FROM categorie cat'
;
        return $resultaat_categorie_select=mysql_query($categorie_select);
    }

    
    public function select_categorie_id($id) {
        $categorie_select_id = "SELECT * FROM categorie WHERE id= " .$id;
        return $resultaat_categorie_select_id=mysql_query($categorie_select_id);
    }

    
    public function categorie_bijwerken($id,$naam) {
            $categorie = "hahah";
            $sql = "UPDATE categorie SET naam_categorie='$naam' WHERE id='$id'";
    
    
            $aff_rij    = mysql_query($sql) or die("Query is fout man! <br> $ql");
            echo mysql_error();
    }

    
    
    public function select_categorien() {
        $select_categorien = 'SELECT * FROM categorie';
        return $resultaat_select_categorien=mysql_query($select_categorien);
    }
    
    

}


?>

Gewijzigd op 29/05/2014 10:42:00 door George mendel
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 04:12:53
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/05/2014 12:24:39
Quote Anchor link
Op regel 33 (eerste listing hierboven) is $categorie een string:

$categorie = $_POST['categorie'];

Op regel 37 overschrijf je dat met $categorie als een object:

$categorie = new categorie();
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.