Ceck file exist voor een .PDF file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel v

michiel v

04/02/2014 12:06:31
Quote Anchor link
Weet iemand waarom file_exist($file) functie niet werkt voor een .pdf file?

Groeten,

Michiel
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 00:10:27
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/02/2014 12:09:24
Quote Anchor link
Omdat het file_exists() met een s is?
 
Michael -

Michael -

04/02/2014 12:10:22
Quote Anchor link
Het is file_exists() met een s aan t eind. Het zou gewoon moeten werken voor alle bestanden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$filename
= '/path/to/foo.txt';

if (file_exists($filename)) {
    echo "The file $filename exists";
}
else {
    echo "The file $filename does not exist";
}

?>
 
Michiel v

michiel v

04/02/2014 12:13:01
Quote Anchor link
Sorry Ward,

Ik heb het hier in de topic verkeerd gezet in mijn script staat het wel goed.
 
Michael -

Michael -

04/02/2014 12:14:29
Quote Anchor link
Laat dan een stukje van je code zien waarin je de functie gebruikt. Dan kunnen wij kijken wat er mis gaat.
 
Michiel v

michiel v

04/02/2014 12:17:05
Quote Anchor link
Hoi Michael,

Ik gebruik precies dezelfde code als jij heb opgegeven. Maar met een punt PDF file werkt het niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/02/2014 12:23:24
Quote Anchor link
En een .pdf dan? Vergeet niet dat de functie hoofdlettergevoelig is.
En klopt het pad verder prima?
Gewijzigd op 04/02/2014 12:23:55 door - Ariën -
 
Michiel v

michiel v

04/02/2014 12:27:13
Quote Anchor link
Ik zie net dat het ook niet wekt met een .txt file. Het pad moet kloppen wan als ik dat kopieer en plak in de browser wordt de file gewoon gevonden. Kan het met bestand rechten te maken hebben of met server instellingen? nieuwere of oudere php versie?

Toevoeging op 04/02/2014 12:37:39:

Ik ben er achter!

Ik had in mijn pad http://www.domeinnaam.nl staan. Dit kan blijkbaar niet met de functie file_exists()!

DIT WERKT NIET!
$host_upper = 'http://www.domeinnaam.nl';
$filename = $host_upper.'/pad naar file.pdf';

DIT WERKT WEL!
$filename = '/pad naar file.pdf';

Iedereen bedankt voor het meedenken!
 
Ivo P

Ivo P

04/02/2014 13:47:42
Quote Anchor link
file_exists() kijkt in het bestandssysteem van de server of de file aanwezig is.
De functie kán werken met urls vanaf php 5, maar dan wel onder het beding dat url wrappers aan moeten staan.

Maar in principe moet je gewoon op de hd kijken. Vergeet daarbij het liefst dat php vaak gebruikt wordt om webpagina's te tonen.
In eerste instantie werkt het gewoon lokaal op een server en kijk je dus lokaal op of vanaf je server ergens tegenaan: dus inderdaad gewoon met een lokaal path op de server.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.