Character encoding in PHP naar UTF-8

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maurits de Jong

Maurits de Jong

27/10/2010 17:40:38
Quote Anchor link
Hi allen,

Ik wil dat alle data in UTF-8 wordt uitgewisseld (tussen bijvoorbeeld PHP, MySQL, en wat dan ook).
Nu heb ik een PHP-bestand die een tekst uit de database haalt en hem weergeeft. Het probleem is dat de webbrowser dan een vraagteken [?] of een leeg hokje [] weergeeft als er een letter met een accentteken (bijvoorbeeld in het woord 'geïnteresseerd') in de tekst staat.

Ik heb een paar maatregelen genomen:

* Alle tabellen en kolommen in de database hebben de collatie utf8_general_ci;
* Er staat een meta tag in het HTML-document: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
* Het PHP-bestand is opgeslagen in UTF-8-codering.
* Ik heb met PHP een HTTP-header meegegeven met daarin een content type:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");

?>


Deze maatregelen werken echter niet.

Mijn vragen zijn:
* Hoe kan ik het oplossen?
* Waar ligt het aan? En vooral ook: waar ligt het NIET aan? (Maakt het bijvoorbeeld überhaupt uit in welke codering het PHP-bestand is opgeslagen?)

Greetz,
Maurits
Gewijzigd op 27/10/2010 17:41:13 door Maurits de Jong
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:03:08
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2010 17:48:01
Quote Anchor link
waarom zou je alles in utf8 willen

Toevoeging op 27/10/2010 17:51:07:

Nick van der heijden op 27/10/2010 17:48:01:
waarom zou je alles in utf8 willen
 
Maurits de Jong

Maurits de Jong

27/10/2010 17:51:59
Quote Anchor link
Nick van der heijden op 27/10/2010 17:48:01:
waarom zou je alles in utf8 willen

Omdat er Chinezen, Arabieren, Finnen, Japanners en Azteken op mijn website komen en ik wil volledige ondersteuning (en zo min mogelijk conversies).
Gewijzigd op 27/10/2010 17:53:47 door Maurits de Jong
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2010 17:53:52
Quote Anchor link
aha oke als je tekst in je database hebt in database kan je utf 8 instellen als het goed is anders weet ikhet ook niet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.