Character probleem met PHP en MySQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erwin van Hoof

Erwin van Hoof

06/10/2010 07:32:58
Quote Anchor link
Ik heb het volgende probleem:

Als ik data ophaal uit MySQL dan worden speciale karakters verkeerd weergegeven op de HTML pagina.

bijvoorbeeld:
é (kleine letter e, accent acute) wordt é en
" wordt �

Volgens mij zit het probleem in de charset, maar ik weet niet goed hoe ik dit op moet lossen. Kan iemand me hier bij helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 00:35:35
 

06/10/2010 08:12:45
Quote Anchor link
Alles in utf-8 opslaan.
In html de meta invoegen dat het utf-8 is.
Mysql alles op utf-8 instellen.
In php de juiste headers sturen.
 
Pim -

Pim -

06/10/2010 11:45:45
Quote Anchor link
Moet je niet gewoon htmlentities() doen?
 
Erwin van Hoof

Erwin van Hoof

06/10/2010 20:07:03
Quote Anchor link
htmlentities() heb ik geprobeert dit leverde niet het juiste resultaat, ben nu alles om aan het zetten naar UTF-8 om te kijken of dat werkt.

Toevoeging op 06/10/2010 21:41:18:

Blijf het probleem houden als in op UTF-8 blijf werken het is opgelost als ik de character set omzet naar latin1 met:

mysql_set_charset( 'latin1', $this->conn_id );

toch staat de database op UTF-8 en UTF-8 header toegevoegd. Het werkt nu wel maar heeft iemand nog enig idee want ik zou wel graag op UTF-8 werken omdat in dadelijk via mijn CMS teksten ga opslaan in dezelfde db, hopelijk gaat dit ook goed.

Karl en Pim toch bedankt voor het meedenken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.