Check filename and copy

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Maarten kleinsman

maarten kleinsman

24/07/2015 10:48:26
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar een (simpel) script dat de inhoud van een bepaalde map controleert op bestandsnaam.
Bestanden in deze map hebben de volgende naam variant: 20150724_XXXXX.mp3
Waarbij XXXX telkens weer anders is, en het bestand dus begint met een datum notatie.

Wanneer het script de inhoud van een map uitleest en een bestand tegenkomt met de datum van die dag, dan dient het bestand naar een andere map verplaatst te worden en moet de datum "eraf" worden gehaald zodat je alleen "XXXXX".mp3 over houd.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 17:37:16
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2015 11:19:28
Quote Anchor link
Als je wilt dat iemand dat maakt plaats dan een vacature.

http://www.phphulp.nl/forum/newtopic/26/
Lees eerst even de regels: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/criteria-php-vacature-berichten/16800/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/07/2015 12:49:55
Quote Anchor link
Als je de beschikking hebt over een database is het wellicht handiger om daar data-verrijking te doen (meer informatie op te slaan bij een bestand) dan in de bestandsnaam/directorystructuur zelf.

Je zou dan de namen van de mp3-bestanden gelijk kunnen maken aan een nummer wat correspondeert met het record-id van de database-data.

Je vertelt er niet bij of deze bestanden vrij op te vragen zijn. Indien dat niet het geval is zou je deze bestanden af kunnen schermen voor publiek en kunnen serveren via een script die controleert of iemand voldoende privileges heeft om het mp3-bestand op te vragen.

Het beveiligen van het bestand door het geven van een ingewikkelde naam (security-through-obscurity) is waarschijnlijk niet heel erg veilig (geeft je geen garanties).
 
Pieter R

Pieter R

24/07/2015 17:09:04
Quote Anchor link
Hoi Maarten,

Kon het niet laten om toch maar wat te schrijven..

Grt Pieter

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$dir1
= '/path/to/folder1/';
$dir2 = '/path/to/folder2/';

$files_to_scan = scandir($dir1);
$today = date("Ymd");

foreach ($files_to_scan as $scan) {
    if (preg_match('/^'.$today.'/' , $scan)) {        
        
        $old_path_name = $dir1 . $scan;
        $new_path_name = $dir2 . substr($scan, 9);

        rename($old_path_name , $new_path_name);

    }    
}


?>
Gewijzigd op 24/07/2015 17:52:01 door Pieter R
 
Eddy E

Eddy E

24/07/2015 21:58:33
Quote Anchor link
Met glob() kan je makkelijk zoeken. Je krijgt dan een array met de bestanden die voldoen aan je zoekomschrijving.
Dat gaat met preg_match() ook, maar glob() schijnt veel sneller te zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$bestanden
= glob("/path/to/".date("Ymd").'*.mp3', GLOB_MARK);

foreach($bestanden as $bestand)
 {

 rename($bestand, str_replace(array(date("Ymd"), "map_oud", array("", "map_nieuw"), $bestand)
 }

?>
 
Maarten kleinsman

maarten kleinsman

27/07/2015 08:10:29
Quote Anchor link
Bedankt allen voor het reageren.
Met behulp van het script voorbeeld van PieterR heb ik het aan het werk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.