Checkbox beland niet in $_POST?!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ravi van rooijen

Ravi van rooijen

14/01/2014 19:35:46
Quote Anchor link
Hallo daar!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
    if (!isset($_POST['send'])) {
        echo '<form method="post">';
        echo 'Onderwerp: <input type="text" name="onderwerp" size="100" maxlength="100" value="Ravithrasworld.nl is geupdate!" /><br /><br />';

        echo '<input type="checkbox" name="preview" id="preview" checked="checked" /> Laat afbeeldingen zien<br /><br />';
        echo '<div id="previewImg">
        <table>
            <tr>
               <td>Afbeelding 1:</td>
               <td><input type="url" name="img1" /></td>
            </tr>
            <tr>
               <td>Bijschrift 1:</td>
               <td><input type="text" name="url1" /></td>
            </tr>
            <tr>
               <td>Afbeelding 2:</td>
               <td><input type="url" name="img2" /></td>
            </tr>
            <tr>
               <td>Bijschrift 2:</td>
               <td><input type="text" name="url2" /></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Afbeelding 3:</td>
                <td><input type="url" name="img3" /></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Bijschrift 3:</td>
                <td><input type="text" name="url3" /></td>
            </tr>
        </table><br />
        </div>
        '
;

        echo 'Bericht (HTML):<br /> <textarea name="bericht" cols="60" rows="30" wrap="virtual"></textarea><br /><br />';
        
        echo '<input type="checkbox" name="preSend" /> Voorverzenden<br />';
        echo '<input type="checkbox" name="styles" checked="checked" /> Standaard styles<br /><br />';
        
        echo '<input type="submit" name="send" value="Verzend" />';
        
        echo '</form>';
...

?>


Met dat echo ik het formulier om mijn nieuwsbrief te verzenden.
Vervolgens gebruik ik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (strtolower($_POST['preSend']) != 'on') { #Lijn 213
?>

Om te kijken of hij alleen naar mij gestuurd moet worden.
Dit gaat goed, maar als ik de checkbox uitzet, geeft hij de foutmelding:

Quote:
Notice: Undefined index: preSend in C:\Users\Ravi\xampp\htdocs\xampp\www\Ravithrasworld.nl\Nieuws Feed\send.php on line 213


Ik snap het niet, zelfs als ik heel $_POST laat printen staat 'preSend' er niet bij.
Kunnen jullie me helpen?

M.v.G.
Ravi van Rooijen
Gewijzigd op 14/01/2014 19:36:46 door Ravi van rooijen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:22:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/01/2014 19:37:49
Quote Anchor link
Als je je checkbox nou eens een value meegeeft?
 
- SanThe -

- SanThe -

14/01/2014 20:13:53
Quote Anchor link
Als een checkbox niet is aangevinkt wordt ie ook niet verstuurd.
 
Ravi van rooijen

Ravi van rooijen

15/01/2014 19:08:27
Quote Anchor link
Dat werkt niet aar.
 
D B

D B

15/01/2014 19:11:49
Quote Anchor link
preSend word ook niet geset als je de checkbox niet aanvinkt....

En omdat je niet controleert of hij geset is - isset($_POST['preSend']) - , zal hij daar altijd een index: undefinde 'waarschuwing' op blijven geven.
 
Ravi van rooijen

Ravi van rooijen

15/01/2014 19:14:13
Quote Anchor link
Hè, bedankt SanThe!
Met isset() doet ie het wel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.