checkbox check all probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Karizma Yusuf

Karizma Yusuf

15/10/2010 16:22:48
Quote Anchor link
Probleem opgelost

oplossing

----------

Ik heb vrijwel geen enkele verstand van javascript, dus ik vraag jullie om hulp.

Ik heb nu de onderstaande javascript om alle checkboxen met bepaalde naam te selecteren in een form. Alleen kan ik er niet veel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
// script
<script language="JavaScript">
function
checkall(formname,checkname,thestate){
var
el_collection=eval("document.forms."+formname+"."+checkname)
for (c=0;c<el_collection.length;c++)
el_collection[c].checked=thestate
}
</script>


// wordt gebruikt om checkboxen te selecteren
<a href="javascript:checkall(\'inbox\',\'item\',true)">all</a>

<form name="inbox" method="POST">
 <input type="checkbox" name="item" value="1">
 <input type="checkbox" name="item" value="2">
 <input type="checkbox" name="item" value="3">
</form>

?>


Wanneer ik op submit klik en er zijn meerdere checkboxen geselecteerd krijg ik de laatste waarde geselecteerd. $_POST['item'] bevat dan alleen maar waarde 3.

En met name="item[1]" werkt het script niet.

Kan iemand me verder helpen?
Gewijzigd op 15/10/2010 18:41:01 door Karizma Yusuf
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:21:39
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

15/10/2010 16:40:33
Quote Anchor link
komt omdat item steeds word overschreven , je kunt er een for loop op de namen zetten zodat elk item er ook een getal achter krijgt
 
Karizma Yusuf

Karizma Yusuf

15/10/2010 16:46:58
Quote Anchor link
ehm jaa dat kan dan heeft elke input inderdaad een nieuwe name, maar dan werkt de script niet, omdat het op name="item" controleert.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/10/2010 17:18:00
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 15/10/2010 16:40:33:
komt omdat item steeds word overschreven , je kunt er een for loop op de namen zetten zodat elk item er ook een getal achter krijgt


Slecht idee als je van name="item" name="item[]" maakt ben je ook van het probleem af

name="item[]" wordt dan in de $_POST een array
 
Karizma Yusuf

Karizma Yusuf

15/10/2010 18:42:41
Quote Anchor link
Ja dat heb ik dan ook geprobeerd maar de stomme script werkt niet op die manier..
maar heb een ander variant met dit zelfde functie gevonden, de oplossing is te zien in me 1e bericht.

Maarjah alsnog bedankt mensen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.