Checkbox checked MySQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »
Bryan De Baar

Bryan De Baar

28/01/2020 21:49:30
Quote Anchor link
Goede avond,


Kan iemand mij helpen met het aanvinken van checkboxes vanuit MySQL?

De database

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Players
+------+------+
|  ID  | NAME |
+------+------+
|  1   | Lisa |
|  2   | Ben  |
|  3   | Ruud |
+------+------+

TEAMS
+------+------+
|  ID  | TEAM |
|  1   | Rood |
|  2   | Geel |
|  3   | Blauw|
|  4   | Groen|
+------+------+


Match
+------+------+
| PID  |  TID |
|  1   |   3  |
|  2   |   1  |
|  2   |   4  |
|  3   |   2  |
+------+------+

Wat ik als uitkomst zou willen als ik de data van 'Ben' fetch
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<label><input type="checkbox" value="1" checked="checked">Rood</label>
<label><input type="checkbox" value="2">Geel</label>
<label><input type="checkbox" value="3">Blauw</label>
<label><input type="checkbox" value="4" checked="checked">Groen</label>

Welke query pas ik toe en laat ik PHP dit als resultaat geven?

Ik weet dat ik zoiets als INNER JOIN moet gebruiken :)
Gewijzigd op 28/01/2020 21:50:12 door Bryan De Baar
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:32:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2020 22:49:32
Quote Anchor link
Voor het aanvinken moet je kijken of de verwachte ingevoerde waarde (groen) overeenkomt met de SQL-query.
Je moet nog wel een mysqli_query() en een mysqli_fetch_assoc() gebruiken, maar dat kan je vast wel proberen in te bouwen. Bekijk ook even deze link: https://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$check
= (($_GET['kleur'] == $data['kleur'])? 'checked="checked"' : NULL);
?>

<label><input type="checkbox" value="4" <?php if(isset($check)) { echo $check }; ?>>Groen</label>

Edit: isset() toegevoegd, en een linkje naar W3schools
Gewijzigd op 28/01/2020 23:40:32 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2020 23:42:36
Quote Anchor link
En als je dit ook op een zinnige manier wilt ver/bijwerken dan zul je die checkboxen ook een naam moeten geven?

Mogelijk is het dan een idee om de teams in een array te stoppen, met als key de id's van de teams. De values doen er niet echt toe, omdat een niet gecheckte checkbox in het geheel niet gePOST wordt.

Quote:
Ik weet dat ik zoiets als INNER JOIN moet gebruiken :)

Nou niet per se. Is het mogelijk dat iemand geen onderdeel uitmaakt van een team? Initieel is dit misschien het geval? In dat geval zou je met een INNER JOIN geen resultaten krijgen? Ik denk dat je -wat je hier ook precies mee wilt doen, zie de volgende paragraaf- verder komt met een LEFT JOIN.

En waarom is de tabel "Match" enkelvoud? Wat betekent deze tabel precies? Als het echte wedstrijden zouden zijn dan zou ik verwachten dat iemand meerdere keren een "match" voor een "team" zou kunnen hebben? Is dit toevallig iets anders, bijvoorbeeld in welk team iemand opgesteld kan/mag staan? Dan zou ik eerder een titel als "Lineups" of "Team Members" verwachten ofzo. En dan zou het ook logischer zijn dat een speler-team combinatie maximaal één keer voorkomt in die tabel.

De "Players" tabel is eigenlijk meer een "personen" tabel denk ik? En een speler is meer iemand die in een bepaalde wedstrijd voor een bepaald team speelt? En daarmee ligt ook indirect vast tot welk(e) team(s) iemand behoort? Meerdere aanpakken mogelijk. Hoe je dit vormgeeft hangt af van de regels in jouw specifieke situatie. Maar de opzet van en relaties tussen de tabellen zouden dit wel moeten weerspiegelen.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

28/01/2020 23:54:06
Quote Anchor link
Beste Ariën en Thomas,


Ik heb het een en ander geprobeerd en heb de tabel match veranderd naar lineup.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$sql
        = "
            SELECT
                players.id ppid,
                players.name,
                teams.id ttid,
                teams.team
            FROM
                lineup
            JOIN players ON lineup.pid = players.id
            JOIN teams ON lineup.tid = teams.id
            WHERE players.id=2
            "
;
$result        = mysqli_query($connection, $sql);
while($row = mysqli_fetch_assoc($result)){
    echo $row['ppid'].' '.$row['name'];
    echo '<label><input type="checkbox" value="'.$row['ttid'].'">'.$row['team'].'</label><br>';
}

?>

Het resultaat hiervan is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
2 Ben <label><input type="checkbox" value="1">Rood</label>
2 Ben <label><input type="checkbox" value="4">Groen</label>


Hoe krijg ik nu alle teams qua checkboxes en alleen rood en groen geselecteerd als ik fetch op de player id 2?
Gewijzigd op 28/01/2020 23:54:29 door Bryan De Baar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2020 23:58:55
Quote Anchor link
Heb je mijn code al gezien? Je wilt immers een vergelijking doen met iets wat in je database staat.
Gewijzigd op 28/01/2020 23:59:18 door - Ariën -
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

29/01/2020 00:03:54
Quote Anchor link
Waar komt die $_GET vandaag Ariën?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/01/2020 00:08:07
Quote Anchor link
Het is een voorbeeld die ik gaf. $_GET komt uit de URL (www.example.org?kleur=groen). Maar het kan net zo goed ook een POST via een formulier zijn.
Gewijzigd op 29/01/2020 00:09:34 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/01/2020 00:33:24
Quote Anchor link
Als je enkel het profiel van "Ben" bekijkt dan zou je gemakshalve enerzijds de gegevens van "Ben" kunnen ophalen, en anderszijds een lijst van teams, en de teams waarin hij staat opgesteld. Je hoeft dit niet per se tot één gigantische query te combineren.

Voor het genereren van de teamlijst neem je de teams-tabel als uitgangspunt, want je wilt deze altijd volledig uitdraaien. Het staat niet vast of Ben voorkomt in een team (of wat voor team dan ook) dus het is nogal ongewis of deze (uberhaupt) voorkomt in de lineups-tabel (meervoud is misschien beter?). Als je in zo'n situatie zit (alle resultaten van A, mogelijk niet aanwezig in B) dan kun je vrijwel altijd een A LEFT JOIN B aanpak hanteren. Je krijgt dan altijd alle resultaten van A terug, en als de conditie voor B niet matcht, dan krijg je een NULL-waarde terug.

Je query wordt dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT t.id, t.name, l.team_id
FROM teams t
LEFT JOIN lineups l ON (l.team_id = t.id AND l.player_id = 2)

En die 2 (het id van Ben) heb je dan al uit je vorige query gevist.

Dit levert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
+----+-------+---------+
| id | name  | team_id |
+----+-------+---------+
|  1 | Rood  |       1 |
|  4 | Groen |       4 |
|  2 | Geel  |    NULL |
|  3 | Blauw |    NULL |
+----+-------+---------+
4 rows in set (0.00 sec)

Hierbij is het belangrijk dat je het "l.player_id = 2" in het ON-gedeelte zet, anders vind je (vanzelfsprekend) geen resultaten voor team Geel of Blauw.

Vervolgens kun je deze resultaten aflopen en indien het team_id van de lineup verschilt van NULL dan houdt dit in dat Ben hier in de opstelling staat en kun je dit item aanvinken.

Dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$res
= $db->query(
    'SELECT t.id, t.name, l.team_id
    FROM teams t
    LEFT JOIN lineups l ON (l.team_id = t.id AND l.player_id = 2)'

);
while ($row = $res->fetch_assoc()) {
    $checked = ($row['team_id'] === NULL ? '' : ' checked="checked"');
    ?>
<label>
        <input type="checkbox" name="teams[<?php echo $row['id']; ?>]"<?php echo $checked; ?>><?php echo $row['name']; ?>
    </label><?php
}
?>

NB: output escaping hier voor de leesbaarheid even achterwege gelaten.

Volledige SQL voor snelle test (minus relaties tussen tabellen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
CREATE TABLE teams (
id INT(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
name VARCHAR(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

INSERT INTO teams (name) VALUES ('Rood'), ('Geel'), ('Blauw'), ('Groen');

CREATE TABLE lineups (
team_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL,
player_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

INSERT INTO lineups (team_id, player_id) VALUES (3, 1), (1, 2), (4, 2), (2, 3);

SELECT t.id, t.name, l.team_id
FROM teams t
LEFT JOIN lineups l ON (l.team_id = t.id AND l.player_id = 2)
Gewijzigd op 29/01/2020 00:42:02 door Thomas van den Heuvel
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

30/01/2020 13:30:33
Quote Anchor link
Hi Thomas,


Thanks!!! Dit is precies wat ik zocht en begrijp nu beter hoe dit in elkaar steekt!


Hartelijk dank :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.